Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 22

Varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir skanus receptas

Varškės apkepas su obuoliais – tai patiekalas, kuris sušildo namus ir širdį. Švelni varškės tekstūra, gaivus obuolių poskonis ir paprastas gaminimas daro jį mėgstamu tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Šis receptas puikiai tinka tiems, kas ieško greito, bet maistingo sprendimo pusryčiams, pietums ar net jaukiam desertui. Be to, jį lengva pritaikyti pagal savo skonį – pridėkite razinų, cinamono ar net šiek tiek riešutų! Pasiruoškite ingredientus ir leiskite orkaitei atlikti stebuklus

Varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir skanus receptas

Ingredientai:

  • 500 g varškės (rekomenduojama vidutinio riebumo, bet tinka ir liesesnė ar riebesnė pagal skonį);

  • 4 kiaušiniai (vidutinio dydžio);

  • 6 valgomieji šaukštai manų kruopų (galima keisti miltais ar džiūvėsėliais, jei neturite manų);

  • 5 valgomieji šaukštai cukraus (kiekį galima reguliuoti pagal saldumo poreikį arba keisti medumi);

  • 1 nubrauktas šaukštelis vanilinio cukraus (nebūtina, galima pakeisti vanilės ekstraktu ar cinamonu);

  • 1 didelis obuolys (rūgštokas, pvz., „Antaniniai“, suteiks gaivumo, bet tinka ir saldūs);

  • Gabalėlis sviesto (apie 20–30 g kepimo formai patepti, galima naudoti augalinį aliejų).

Papildomai (nebūtina):

  • Saujelė razinų, smulkintų riešutų ar džiovintų spanguolių (papildomam skoniui);

  • Žiupsnelis cinamono ar muskato riešuto (obuoliams pagardinti);

  • Grietinė, uogienė, medus ar klevų sirupas patiekimui.


Gaminimo eiga:

1. Masės ruošimas

  • Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų.

  • Viską pertrinkite blenderiu iki vientisos masės (jei neturite blenderio, galite naudoti šakutę ar trintuvą, bet tekstūra bus šiek tiek grubesnė).

  • Suberkite manų kruopas, gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 20–30 minučių – per šį laiką kruopos išbrinks ir apkepas taps puresnis. Jei skubate, galite palaukti bent 15 minučių.

2. Obuolių paruošimas

  • Obuolį nulupkite (jei norite daugiau skaidulų, odelę galite palikti), išimkite sėklalizdį ir supjaustykite mažais kvadratėliais arba plonomis skiltelėmis.

  • Obuolių gabalėlius įmaišykite į varškės masę. Jei mėgstate intensyvesnį skonį, galite obuolius prieš tai lengvai apkepinti keptuvėje su šaukšteliu sviesto ir trupučiu cinamono.

  • Jei naudojate razinas ar riešutus, juos taip pat įmaišykite šiuo etapu.

3. Kepimas

  • Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C (rekomenduojama naudoti kepimo režimą su ventiliatoriumi, jei turite).

  • Kepimo indą (pvz., 20x20 cm ar apvalų apie 22 cm skersmens) ištepkite sviestu, kad apkepas nepriliptų. Jei norite traškesnės plutelės, galite dugną pabarstyti džiūvėsėliais ar manų kruopomis.

  • Supilkite varškės masę į indą, šaukštu ar mentele tolygiai išlyginkite paviršių.

  • Kepkite 40–50 minučių, kol viršus gražiai apskrus (per pirmas 30 minučių galite patikrinti – jei per greitai ruduoja, uždenkite folija).

4. Patiekimas

  • Išėmę iš orkaitės, leiskite apkepui šiek tiek pravėsti (10–15 minučių), kad būtų lengviau pjaustyti.

  • Patiekite šiltą arba atvėsusį su grietine, mėgstama uogiene (pvz., braškių ar mėlynių), medumi ar net šlakeliu klevų sirupo. Jei norite gaivumo, galite papuošti šviežiomis uogomis ar mėtų lapeliais.


Patarimai:

  • Jei varškė labai sausa, į masę galite įpilti šaukštą pieno ar grietinės, kad ji taptų kremiškesnė.

  • Norint puresnio apkepo, galite atskirti kiaušinių trynius ir baltymus: trynius iš karto sumaišykite su varške, o baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite prieš kepant.

  • Likusį apkepą laikykite šaldytuve (uždengtą) iki 2–3 dienų – jis skanus ir šaltas, o pašildytas keptuvėje ar mikrobangėje atgaus šviežumą.

Skanaus!

Varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir skanus receptas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 10:06, 2025-02-22
Koks jūsų mėgstamiausias apkepo priedas – obuoliai, razinos ar gal cinamonas? Išbandėte šį receptą? Pasidalinkite savo įspūdžiais ir idėjomis komentaruose!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau