Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 22

Varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir skanus receptas

Varškės apkepas su obuoliais – tai patiekalas, kuris sušildo namus ir širdį. Švelni varškės tekstūra, gaivus obuolių poskonis ir paprastas gaminimas daro jį mėgstamu tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Šis receptas puikiai tinka tiems, kas ieško greito, bet maistingo sprendimo pusryčiams, pietums ar net jaukiam desertui. Be to, jį lengva pritaikyti pagal savo skonį – pridėkite razinų, cinamono ar net šiek tiek riešutų! Pasiruoškite ingredientus ir leiskite orkaitei atlikti stebuklus

Varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir skanus receptas

Ingredientai:

  • 500 g varškės (rekomenduojama vidutinio riebumo, bet tinka ir liesesnė ar riebesnė pagal skonį);

  • 4 kiaušiniai (vidutinio dydžio);

  • 6 valgomieji šaukštai manų kruopų (galima keisti miltais ar džiūvėsėliais, jei neturite manų);

  • 5 valgomieji šaukštai cukraus (kiekį galima reguliuoti pagal saldumo poreikį arba keisti medumi);

  • 1 nubrauktas šaukštelis vanilinio cukraus (nebūtina, galima pakeisti vanilės ekstraktu ar cinamonu);

  • 1 didelis obuolys (rūgštokas, pvz., „Antaniniai“, suteiks gaivumo, bet tinka ir saldūs);

  • Gabalėlis sviesto (apie 20–30 g kepimo formai patepti, galima naudoti augalinį aliejų).

Papildomai (nebūtina):

  • Saujelė razinų, smulkintų riešutų ar džiovintų spanguolių (papildomam skoniui);

  • Žiupsnelis cinamono ar muskato riešuto (obuoliams pagardinti);

  • Grietinė, uogienė, medus ar klevų sirupas patiekimui.


Gaminimo eiga:

1. Masės ruošimas

  • Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų.

  • Viską pertrinkite blenderiu iki vientisos masės (jei neturite blenderio, galite naudoti šakutę ar trintuvą, bet tekstūra bus šiek tiek grubesnė).

  • Suberkite manų kruopas, gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 20–30 minučių – per šį laiką kruopos išbrinks ir apkepas taps puresnis. Jei skubate, galite palaukti bent 15 minučių.

2. Obuolių paruošimas

  • Obuolį nulupkite (jei norite daugiau skaidulų, odelę galite palikti), išimkite sėklalizdį ir supjaustykite mažais kvadratėliais arba plonomis skiltelėmis.

  • Obuolių gabalėlius įmaišykite į varškės masę. Jei mėgstate intensyvesnį skonį, galite obuolius prieš tai lengvai apkepinti keptuvėje su šaukšteliu sviesto ir trupučiu cinamono.

  • Jei naudojate razinas ar riešutus, juos taip pat įmaišykite šiuo etapu.

3. Kepimas

  • Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C (rekomenduojama naudoti kepimo režimą su ventiliatoriumi, jei turite).

  • Kepimo indą (pvz., 20x20 cm ar apvalų apie 22 cm skersmens) ištepkite sviestu, kad apkepas nepriliptų. Jei norite traškesnės plutelės, galite dugną pabarstyti džiūvėsėliais ar manų kruopomis.

  • Supilkite varškės masę į indą, šaukštu ar mentele tolygiai išlyginkite paviršių.

  • Kepkite 40–50 minučių, kol viršus gražiai apskrus (per pirmas 30 minučių galite patikrinti – jei per greitai ruduoja, uždenkite folija).

4. Patiekimas

  • Išėmę iš orkaitės, leiskite apkepui šiek tiek pravėsti (10–15 minučių), kad būtų lengviau pjaustyti.

  • Patiekite šiltą arba atvėsusį su grietine, mėgstama uogiene (pvz., braškių ar mėlynių), medumi ar net šlakeliu klevų sirupo. Jei norite gaivumo, galite papuošti šviežiomis uogomis ar mėtų lapeliais.


Patarimai:

  • Jei varškė labai sausa, į masę galite įpilti šaukštą pieno ar grietinės, kad ji taptų kremiškesnė.

  • Norint puresnio apkepo, galite atskirti kiaušinių trynius ir baltymus: trynius iš karto sumaišykite su varške, o baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite prieš kepant.

  • Likusį apkepą laikykite šaldytuve (uždengtą) iki 2–3 dienų – jis skanus ir šaltas, o pašildytas keptuvėje ar mikrobangėje atgaus šviežumą.

Skanaus!

Varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir skanus receptas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 10:06, 2025-02-22
Koks jūsų mėgstamiausias apkepo priedas – obuoliai, razinos ar gal cinamonas? Išbandėte šį receptą? Pasidalinkite savo įspūdžiais ir idėjomis komentaruose!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 10:31 Mokslinės Hipotezės ir Visatos Įstatymai: Naujausi Paaiškinimai ir Paslaptys
Ar kada susimąstėte, kas valdo mūsų Visatą? Mokslinės hipotezės ir universalūs dėsniai – tai tarsi raktas, atrakinantis paslaptis, kurios slypi už mūsų egzistencijos. Nuo kvantinių teorijų, teigiančių, kad galime gyventi kompiuterinėje simuliacijoje,...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 09:34 Plokščia Žemė: Moksliniai Faktai, Hipotezės ir Kodėl Ši Teorija Vis Dar Populiarėja?
Ar Žemė iš tiesų plokščia, kaip tvirtina tūkstančiai šios teorijos šalininkų visame pasaulyje? Plokščios Žemės hipotezė – viena kontroversiškiausių ir emociškai įkrautų idėjų, kuri, nepaisant mokslo pažangos, vis dar randa savo vietą internete ir vie...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 07:58 Ketvirtojo Matmens Paslaptys: Kaip Jis Atrodo ir Kur Slepiasi
Mes judame per tris matmenis: kairė-dešinė, pirmyn-atgal, aukštyn-žemyn. Taip mes gyvename, mąstome, egzistuojame. Ar tikrai? Dešimtmečius teoretiniai fizikai teigia, kad mūsų visata gali būti daug sudėtingesnė, nei mūsų pojūčiai gali suvokti. Ketvir...

Skaityti daugiau

2025-09-10 laikas 09:25 Česnakinis Aliejus Sąnarių Skausmams ir Osteochondrozei: Nauda, Receptai ir Patarima
Ar jaučiate, kad sąnarių skausmas trukdo mėgautis gyvenimu? O gal osteochondrozė paverčia kiekvieną judesį skausmingu iššūkiu? Jei taip, liaudies medicina siūlo paprastą, bet galingą sprendimą – česnakinį aliejų. Šis natūralus receptas, derinamas su ...

Skaityti daugiau

2025-09-10 laikas 09:14 Vaistinis Valerijonas: Nauda, Receptai ir Kaip Jis Gali Pagerinti Jūsų Sveikatą
Ar kada jautėte, kad stresas ir nemiga trukdo gyventi pilnavidurį gyvenimą? O gal ieškote natūralaus būdo nuraminti nervus ar pagerinti širdies darbą? Vaistinis valerijonas (lot. *Valeriana officinalis*), dar vadinamas „sveikatos augalu“, jau tūkstan...

Skaityti daugiau