- 18.05.2021
- 0.0 Reitingas
- 897 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai:
Kiaušiniai (didesni) - 2 vnt.;
Šiltas pienas - ~ 200 g;
Šiltas vanduo - ~ 200 g;
Miltai - ~ 130 g;
Sviestas - 30 g (arba 2 šaukštai augalinio aliejaus)
Druska - žiupsnelis;
Cukrus - 1-2 valgomasis šaukštas;
Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis;
Gaminame. Lietiniai blyneliai
Prieš gaminant lietinius blynelius, kiaušinius išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų. Pieną ir vandenį truputį pašildome.
Į dubenėlį mušame kiaušinius, beriame druską, cukrų, valilinį cukrų ir viską plakame, kol cukrus ištirps. Beriame persijotus miltus ir išmaišome. Tada į tešlą pilame tirpintą sviestą (ne karštą), vandenį ir pieną ir užmaišome lietinių tešlą (ji bus skystoka). Paliekame tešlą 15-20 minučių pastovėti.
Keptuvės dugną ištepame augaliniu aliejumi, įkaitiname ir pilame samtelį lietinių tešlos. Blynus apkepame iš abiejų pusių. Kiekvieną kartą tepti keptuvės aliejumi nereikia, nes dėjome sviesto į tešlą. Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau