Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Liepos » 12

Varškėčiai su špinatais

Varškėčiai su špinatais (receptas)

Varškėčius galėčiau valgyti bene kiekvieną dieną, nesvarbu ar jie saldūs, ar ne - man labai skanūs visi varškėčių variantai. Vienas iš pačių geriausių dalykų apie varškėčius yra tas, kad jie labai greitai ir visai nesunkiai pagaminami. Kaip ir visiems blynams - reikia tik užsimaišyti tešlą, išsikepti ir voila - jau galima skanauti. Šį kartą pabandžiau į varškėčius įmaišyti špinatų. Rezultatas gavosi labai geras, varškėčiai ne tik tapo maistingesni, bet įgavo šiek tiek kitokio, vasariško skonio. Kiek miltų dėti į tešlą, priklauso nuo turimos varškės drėgnumo. Jeigu varškė labai drėgna, tada dėkite truputį daugiau, jei sausesnė - mažiau. Mano naudota varškė buvo ganėtinai sausa ir biri. Varškėčius su špinatais galite patiekti su grietine, tadžiki padažu ar bet kokiu kitu mėgstamu padažu. Šie varškėčiai labai skanūs tiek karšti, tiek jau atvėsę.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 6 varškėčiai.

Ingredientai

  • 9% riebumo varškė: 250 gramų
  • špinatai: 2 saujų
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 5 valgomųjų šaukštų
  • susmulkintos šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 1,5 valgomojo šaukšto (kepimui)
  • saulėgrąžų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia varškę gerai sutriname šakute su kiaušiniu.

2. Tada įmaišome miltus, druską ir pipirus.

3. Tuomet špinatus kelioms sekundėms įmerkiame į karštą vandenį (ne verdantį), paskui nukošiame, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome į mažesnius gabaliukus.

4. Po to šaukštu įmaišome į varškės masę kartu su petražole.

5. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų ir sviestą. Imame po vieną valgomąjį šaukštą tešlos, šlapiomis rankomis suformuojame maždaug 1-1,5 centimetro storio blynelius ir kepiname iš abiejų pusių, kol varškėčiai gražiai apskrunda.

6. Iškeptus varškėčius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.

7. Patiekiame su mėgstamais padažais, skanaus!

Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 16:20 5 Paprastos Frazės, Kurios Gali Išgelbėti Jūsų Santuoką

Jūsų santuoka krizėje? Sužinokite 5 paprastas, bet galingas frazes, kurios gali išgelbėti santykius be brangių terapeutų ar drastiškų pokyčių. Nuo atsiprašymo „Atleisk man už…“ iki dėkingumo „Ačiū tau“ ir meilės prim...

Skaityti daugiau

2025-11-14 laikas 13:49 Kanados vyriausybė paskelbė planus eutanazuoti karo veteranus siekdama sumažinti išlaidas
Kanados Bendruomenių rūmuose karo veteranas Kelsi Sheren atskleidė nerimą keliančią informaciją apie Kanados vyriausybės planus eutanazuoti karo veteranus siekiant sumažinti išlaidas.

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 19:19 Pensilvanijos moteris laikinai laimėjo prieš privalomąjį išmaniųjų skaitiklių įdiegimą
Pensilvanijos moteris, kurios negalia pablogėjo dėl išmaniųjų skaitiklių skleidžiamo belaidžio spinduliavimo, laimėjo laikiną teismo sprendimą, leidžiantį jai toliau naudoti mechaninį skaitiklį, kad išvengtų spinduliavimo. Teisėjas taip pat įpareigoj...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 11:14 Lęšiai: Nauda Sveikatai, Žala ir Receptai
Lęšiai – puikus maistas sveikatai, turintis daug baltymų, skaidulų, geležies ir folatų. Jie padeda mažinti cholesterolį, gerina virškinimą, stiprina kaulus ir palaiko širdies sveikatą. Tačiau per didelis vartojimas gali sukelti pilvo pūtimą ar trukdy...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 10:50 Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Naudingos Savybės ir Vartojimas
Bičių žiedadulkės – tai natūralus superproduktas, turintis baltymų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Jos stiprina imunitetą, suteikia energijos, mažina cholesterolį, gerina medžiagų apykaitą ir padeda atsigauti po ligų. Vartojamos su medumi, jogu...

Skaityti daugiau