Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Liepos » 12

Varškėčiai su špinatais

Varškėčiai su špinatais (receptas)

Varškėčius galėčiau valgyti bene kiekvieną dieną, nesvarbu ar jie saldūs, ar ne - man labai skanūs visi varškėčių variantai. Vienas iš pačių geriausių dalykų apie varškėčius yra tas, kad jie labai greitai ir visai nesunkiai pagaminami. Kaip ir visiems blynams - reikia tik užsimaišyti tešlą, išsikepti ir voila - jau galima skanauti. Šį kartą pabandžiau į varškėčius įmaišyti špinatų. Rezultatas gavosi labai geras, varškėčiai ne tik tapo maistingesni, bet įgavo šiek tiek kitokio, vasariško skonio. Kiek miltų dėti į tešlą, priklauso nuo turimos varškės drėgnumo. Jeigu varškė labai drėgna, tada dėkite truputį daugiau, jei sausesnė - mažiau. Mano naudota varškė buvo ganėtinai sausa ir biri. Varškėčius su špinatais galite patiekti su grietine, tadžiki padažu ar bet kokiu kitu mėgstamu padažu. Šie varškėčiai labai skanūs tiek karšti, tiek jau atvėsę.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 6 varškėčiai.

Ingredientai

  • 9% riebumo varškė: 250 gramų
  • špinatai: 2 saujų
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 5 valgomųjų šaukštų
  • susmulkintos šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 1,5 valgomojo šaukšto (kepimui)
  • saulėgrąžų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia varškę gerai sutriname šakute su kiaušiniu.

2. Tada įmaišome miltus, druską ir pipirus.

3. Tuomet špinatus kelioms sekundėms įmerkiame į karštą vandenį (ne verdantį), paskui nukošiame, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome į mažesnius gabaliukus.

4. Po to šaukštu įmaišome į varškės masę kartu su petražole.

5. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų ir sviestą. Imame po vieną valgomąjį šaukštą tešlos, šlapiomis rankomis suformuojame maždaug 1-1,5 centimetro storio blynelius ir kepiname iš abiejų pusių, kol varškėčiai gražiai apskrunda.

6. Iškeptus varškėčius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.

7. Patiekiame su mėgstamais padažais, skanaus!

Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau