Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Liepos » 12

Varškėčiai su špinatais

Varškėčiai su špinatais (receptas)

Varškėčius galėčiau valgyti bene kiekvieną dieną, nesvarbu ar jie saldūs, ar ne - man labai skanūs visi varškėčių variantai. Vienas iš pačių geriausių dalykų apie varškėčius yra tas, kad jie labai greitai ir visai nesunkiai pagaminami. Kaip ir visiems blynams - reikia tik užsimaišyti tešlą, išsikepti ir voila - jau galima skanauti. Šį kartą pabandžiau į varškėčius įmaišyti špinatų. Rezultatas gavosi labai geras, varškėčiai ne tik tapo maistingesni, bet įgavo šiek tiek kitokio, vasariško skonio. Kiek miltų dėti į tešlą, priklauso nuo turimos varškės drėgnumo. Jeigu varškė labai drėgna, tada dėkite truputį daugiau, jei sausesnė - mažiau. Mano naudota varškė buvo ganėtinai sausa ir biri. Varškėčius su špinatais galite patiekti su grietine, tadžiki padažu ar bet kokiu kitu mėgstamu padažu. Šie varškėčiai labai skanūs tiek karšti, tiek jau atvėsę.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 6 varškėčiai.

Ingredientai

  • 9% riebumo varškė: 250 gramų
  • špinatai: 2 saujų
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 5 valgomųjų šaukštų
  • susmulkintos šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 1,5 valgomojo šaukšto (kepimui)
  • saulėgrąžų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia varškę gerai sutriname šakute su kiaušiniu.

2. Tada įmaišome miltus, druską ir pipirus.

3. Tuomet špinatus kelioms sekundėms įmerkiame į karštą vandenį (ne verdantį), paskui nukošiame, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome į mažesnius gabaliukus.

4. Po to šaukštu įmaišome į varškės masę kartu su petražole.

5. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų ir sviestą. Imame po vieną valgomąjį šaukštą tešlos, šlapiomis rankomis suformuojame maždaug 1-1,5 centimetro storio blynelius ir kepiname iš abiejų pusių, kol varškėčiai gražiai apskrunda.

6. Iškeptus varškėčius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.

7. Patiekiame su mėgstamais padažais, skanaus!

Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 08:53 Receptai Kugelis su kiaulės koja: receptas, nauda sveikatai ir kalorijos

Kugelis su kiaulės koja – tradicinis lietuviškas patiekalas, sujungiantis bulvių ir mėsos skonius. Šiame straipsnyje rasite pilną receptą, ingredientų alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (kalio, kolageno šal...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:46 Tėti, girdi? Aš vis tiek tave myliu
Kiekvienas turi istoriją apie savo tėtį. Kai kam ji šviesi kaip šviežio duonos kvapas ryte. Kieno nors trapi, pusiau užmiršta, kur viskas pasakyta tarp eilučių. O kieno nors sunki, su gumbeliu krūtinėje ir fraze: „Jis negalėjo“. Bet visa tai apie vie...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:34 Telefonas lovoje: kodėl prietaisai vagia seksualumą
Prieš miegą naršyti socialinius tinklus atrodo nekenksmingas įprotis, tarsi tiesiog žiūrėtum naujienas, tikrintum žinutes ar „atsipalaiduotum“ po dienos, bet jei pažvelgti giliau, tampa aišku: išmanusis telefonas vis dažniau tampa trečiuoju lovoje – ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:27 Kodėl noras dingsta, kai viskas yra "per daug ramu"
Daugeliui žinomas paradoksas: kai santykiai pagaliau tampa stabilūs ir patikimi, staiga dingsta aistra. Jokių ginčų, jokių „kalnelių“ – partneris šalia, viskas stabilu. Ir vis dėlto viduje tarsi tyla, ne nemaloni, o dusli. Kūnas nereaguoja, pokalbiai...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:02 Rudens Rytas Miške: ASMR Gamtos Garsai 4K
Sveiki, gamtos mylėtojai! Įsileiskite rudeninį rytą su šiuo 4K ASMR vaizdo įrašu – "Pasinerkite į saulėto rudens miško ramybę!" Įsivaizduokite ankstyvą rytą: saulės spinduliai švelniai šildo nuo šalnos žaižaruojančią žolę, nuo medžių "tyčia" krenta l...

Skaityti daugiau

2025-10-25 laikas 16:26 Kaip suprasti, kad tu jam patinki?
Vyrai dažnai vengia tiesiogiai išreikšti savo romantiškus jausmus, bijodami, kad ji neatsakys tuo pačiu arba netgi juoksis, todėl jie mieliau bando išbandyti dirvą, užsimena, kalba alegoriškai ir netiesiogiai. Iš šių tariamai neatsargiai ištartų fraz...

Skaityti daugiau