- 12.06.2022
- 0.0 Reitingas
- 2143 Peržiūros
- Aptarti
Pirmą kartą tokių varškėčių su morkomis paragavau prieš maždaug 20 metų - vaikystės draugės brolis turėjo draugę, kuri vieną kartą mus ir pavaišino kažkuo tokiu visai nesuprantamu - morkos ir varškė?! Man tai buvo visiškai nesuprantama, bet paragavus buto itin skanu. Tais laikais man maisto gaminimas dar buvo tolimas dalykas, receptų neužsirašinėdavau, nekaupdavau, bet varškėčių skonis ir vaizdas įstrigo ilgam. Ir va, išplaukė atsiminimai, dabar vėl pradėjau šitaip gaminti, ir va, kaip skaniai su visa šeima valgom. Tikrai labai rekomenduoju.
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 20 keptų varškėčių.
Ingredientai
- 9% riebumo varškė: 500 gramų
- morkos: 1 didelės
- kiaušiniai: 2 dideli (arba 3 maži)
- cukrus: 2 valgomųjų šauštų
- vanilinis cukrus
- druska: žiupsnelio
- cinamonas: žiupsnelio
- miltai: 200 gramų (~8 valgomųjų šaukštų)
- aliejus (kepimui).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sutarkuojame smulkia burokine, ta kur smulkesnė nei burokinė, bet stambesnė nei bulvėm skirta tarka.
2. Tuomet varškę sumaišome su tarkuota morka, kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir cinamonu.
3. Beriame miltus ir gerai išmaišome.
4. Tada drėgnomis rankomis formuojame varškėčius ir kepame ant ne per didžiausios kaitros.
5. Patiekiame su mėgstamais pagardais ir skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.
Recepto Autorius Nekenčiu virtuvės
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau