- 10.02.2022
- 0.0 Reitingas
- 1914 Peržiūrų
- Aptarti
Vienas iš nuostabiausių savaitgalio ritualų man asmeniškai yra pusryčiai, kai niekur nereikia skubėti. Tada sau leidžiu net papusryčiauti lovoje. O kodėl gi ne? Po sunkios darbo savaitės reikia skirti laiko ir sau.
Vienas iš mano pačių geriausių pasirinkimų pusryčiams visada buvo varškėčiai (kiek tik save pamenu). Daug metų valgiau mamos gamintus arba užsakinėdavau kavinėse vėlyvųjų pusryčių metu, bet jau ganėtinai ilgą laiką esu visiškai atsisakiusi ne tik cukraus, bet ir miltų, tad tiek mamos, tiek kavinių siūlomų varškėčių man tenka atsisakyti ir ieškoti man tinkančių receptų.
Tiesą pasakius, galvojau, kad viskas bus daug paprasčiau, tai yra tiesiog pakeisiu cukrų mėgstamu saldikliu, o kviečių miltus - migdolų ir kokosų miltais, bet realybė yra kiek kitokia. Teko daug paeksperimentuoti savo virtuvėje ir "pažaisti" su tais varškėčiais, nes be glitimo, kurio yra įprastuose miltuose, varškės masė yra gan sunkiai "surišama". Teko ne vieną ir ne du kartus išmėginti skirtingus receptus bei proporcijas, kol pagaliau suradau tobulus ir į originalius panašius varškėčius, bet kur kas sveikesnius. Taigi, šį kartą Jums pristatau savo sveikų varškėčių receptą, be cukraus ir be glitimo. Pamėginkite!
Ingredientai
- pusriebė varškė: 180 gramų
- kiaušiniai: 1
- migdolų miltais: 20 gramų
- kokosų miltai: 20 gramų
- ksilitolis: 1 valgomojo šaukšto (arba eritritolis; arba kitas saldiklis, kurį mėgstate)
- druska: šiek tiek
- kokosų drožlės: ~2-3 valgomųjų šaukštų
- ksantano derva, marantos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba 1 arbatinio šaukštelio balkšvojo gysločio sėklų luobelių; kadangi naudosie riešutų miltus, kurie neturi glitimo, būtina naudoti sutirštintoją, nes kitaip gausis visai ne varškėčiai, o neaiškios formos varškės blynai, kurių bus neįmanoma kepant apversti).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šakutės pagalba gerai ištrinkite varškę.
2. Tada į ištrintą varškę įmuškite kiaušinį, suberkite saldiklį, miltus, druską, pasirinktą tirštiklį ir gerai viską išmaišykite.
3. Rankomis formuokite apvalius paplotėlius, juos apvoliokite kokosų drožlėse.
4. Kepkite ant kokosų aliejaus, kurį prieš tai gerai įkaitinote, bet kaitra kepant turi būti nedidelė.
5. Pagardinkite graikišku jogurtu, uogomis, mėgstamu riešutų sviestu ar kitais mėgstamais pagardais.
6. Pasigaminkite mėgstamos rytinės kavos ir mėgaukitės labai skaniais pusryčiais lovoje!
Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.
Recepto Autorius Luscious style
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau