Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 09

Keptuvėje kepti varškėčiai su kukurūzų miltais vaikams

Keptuvėje kepti varškėčiai su kukurūzų miltais vaikams

Tokie varškėčiai su kukurūzų miltais nedaug kuo skiriasi nuo įprastinių. Jų vidus gaunasi minkštas, o išorė apskrudusi! Tik svarbiausia yra pasirinkti tinkamą varškę ir miltus. Žinoma, labai svarbus ir pats kepimo būdas.

Galiu pasakyti, kad tokie keptuvėje kepti varškėčiai labai patinka vaikams, bet įprastai ne tik jiems.

Kokius produktus pasirinkti šiems varškėčiams?

Iš draugių esu girdėjusi, kad niekaip nepavyksta išsikepti skanių varškėčių. Aš galvoju, kad taip nutinka dėl netinkamai pasirinktos varškės. Aš visados naudoju birią 9 procentų riebumo varškę. Svarbiausia, kad ji būtų kuo sausesnė - šitaip reikės naudoti visai nedaug miltų, o varškėčiai bus itin purūs. Jei turima varškė yra ganėtinai drėgna, galite per audeklą arba sietelį nusunkti vandenį.

Šiuo atveju labai svarbu pasirinkti tinkamus kukurūzų miltus. Renkamės rupesnius, geltonesnius. Mėginau su dviejų skirtingų gamintojų miltais. Man geriau pavyko su tais, kurie turėjo gliuteno, nors labai stengiuosi vartoti savo virtuvėje viską, kad jo nebūtų.

Taip nutiko, kad pirmus kelis bandymus gamindama šiuos varškėčius, naudojau ganėtinai drėgną varškę. Neįtikėtina, bet vietoje 2 valgomųjų šaukštų, privalėjau įdėti 7-8 valgomuosius šaukštu ir vis tiek pati tešla dar buvo per minkšta.

Kaip iškepti varškėčius su kukurūzų miltais?

Suformuotą varškėtį apvoliokite kukurūzų miltuose. Šitaip jis gausis traškesnis ir neprisigers tiek daug riebalų.

Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės kaitros. Paskui kaitrą sumažinkite iki žemos. Kepimo metu stebėkite, kaip kepa varškėčiai ir pagal tai reguliuokite kepimo temperatūrą. Kepdami naudokite tiek aliejų, tiek sviestą. Tikrai geriausias rezultatas bus, kai naudosite juos abu. Beje, jų aš pati sunaudoju labai nedaug.

Kepkite ganėtinai ilgai, kol viena pusė apskrus, tuomet perverskite į kitą pusę. Kepdami reguliuokite temperatūrą tarp vidutinės ir žemos. Svarbiausia per greitai neapskrudinti varškėčių, nes kitaip vidus išliks žalias - neiškepęs.

Kepdami neuždenkite dangčiu, nes šitaip susidarys traškesnis paviršius ir varškėčiai bus skanesni.

Su kuo patiekti varškėčius?

Aš šį kartą patiekiau su šaldytomis vyšniomis - jas šiek tiek pakaitinau puode, įberdama cukraus pagal savo skonį. Taip pat skanavau su graikišku jogurtu. Žinoma, Jūs galite pasirinkti pačius įvairiausius pagardus, kuriuos tik mėgstate prie varškėčių ar blynų.

Ingredientai

  • 9% riebumo biri varškė: 300 gramų
  • kiaušiniai: 1 (L dydžio)
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • kukurūzų miltai: ~2 valgomųjų šaukštų (tikslus kiek priklausys nuo varškės drėgnumo)
  • kukurūzų miltai (apvoliojimu)
  • aliejus ir sviestas (kepimui)
  • vanilinis cukrus (arba vanilės ekstraktas).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia šaukštu pertriname varškę, cukrų ir vanilinį cukrų.

2. Tada įmušame kiaušinį.

3. Išmaišome.

4. Tuomet suberiame miltus. Rankomis (jas galite šiek tiek susišlapinti po šaltu vandeniu) formuojame rutuliukus ir suformuojame varškėtukus.

5. Juos apvoliojame miltuose.

6. Įkaitiname aliejų ir sviestą ant vidutinės arba kiek žemesnės kaitros.

7. Kepame varškėčius iš abiejų pusių po maždaug 4-6 minutes (priklausys nuo suformuotų varškėčių dydžio). Neuždengiame dangčiu.

8. Kepimo metu reguliuojame temperatūrą tarp vidutinės ir žemos.

9. Galiausiai sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

10. Patiekiame su savo mėgstamais pagardais ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:56 Česnakų stiebai: Cheminė sudėtis, nauda sveikatai ir kaip juos paruošti
Šiame straipsnyje atskleisime česnakų stiebų cheminę sudėtį, jų naudą ir galimą žalą organizmui, biologinį poveikį bei pateiksime skanių receptų, kaip juos panaudoti virtuvėje. Pasinerkite į šią kvapnią kelionę ir sužinokite, kodėl česnakų stiebai tu...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:24 Mėlynojo ryklio odos paslaptys: Kaip nanostruktūros keičia spalvą
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia, kaip guanino kristalai ir melaninas sukuria šį unikalų efektą, o šios žinios gali revoliucionizuoti technologijas – nuo medicinos iki povandeninių technologijų. Šiame straipsnyje gilinsimės į šio fenomeno moks...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:04 Ahnenerbe: Paslaptys, mokslas ir nacistinės ideologijos šešėlis
Ši paslaptinga organizacija, veikusį Trečiajame Reiche, iki šiol kelia diskusijas. Nuo arijų rasės šlovinimo iki žiaurių eksperimentų koncentracijos stovyklose – kas iš tiesų slypi už „Protėvių paveldo“ draugijos veiklos? Šiame straipsnyje atskleisim...

Skaityti daugiau

2025-07-12 laikas 20:43 Pranašiški Sapnai ir Zodiako Ženklai: Mistinis Ryšys su Visata
Šiame straipsnyje atskleisime, kurie ženklai pasižymi pranašiškų sapnų dovana, kaip jie gali ją panaudoti ir kokios mokslinės bei ezoterinės priežastys slypi už šio fenomeno. Pasinerkite į mistikos ir astrologijos pasaulį!...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 19:08 Psichologiniai Teigiamų Santykių Požymiai: Kaip Atpažinti Tikrąją Meilę
Atraskite psichologinius požymius, rodančius stiprius santykius, ir sužinokite, kaip kurti harmoningą ryšį su mylimu žmogumi. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius teigiamų santykių požymius, remdamiesi psichologijos principais, ir pateiksime prak...

Skaityti daugiau