Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 09

Keptuvėje kepti varškėčiai su kukurūzų miltais vaikams

Keptuvėje kepti varškėčiai su kukurūzų miltais vaikams

Tokie varškėčiai su kukurūzų miltais nedaug kuo skiriasi nuo įprastinių. Jų vidus gaunasi minkštas, o išorė apskrudusi! Tik svarbiausia yra pasirinkti tinkamą varškę ir miltus. Žinoma, labai svarbus ir pats kepimo būdas.

Galiu pasakyti, kad tokie keptuvėje kepti varškėčiai labai patinka vaikams, bet įprastai ne tik jiems.

Kokius produktus pasirinkti šiems varškėčiams?

Iš draugių esu girdėjusi, kad niekaip nepavyksta išsikepti skanių varškėčių. Aš galvoju, kad taip nutinka dėl netinkamai pasirinktos varškės. Aš visados naudoju birią 9 procentų riebumo varškę. Svarbiausia, kad ji būtų kuo sausesnė - šitaip reikės naudoti visai nedaug miltų, o varškėčiai bus itin purūs. Jei turima varškė yra ganėtinai drėgna, galite per audeklą arba sietelį nusunkti vandenį.

Šiuo atveju labai svarbu pasirinkti tinkamus kukurūzų miltus. Renkamės rupesnius, geltonesnius. Mėginau su dviejų skirtingų gamintojų miltais. Man geriau pavyko su tais, kurie turėjo gliuteno, nors labai stengiuosi vartoti savo virtuvėje viską, kad jo nebūtų.

Taip nutiko, kad pirmus kelis bandymus gamindama šiuos varškėčius, naudojau ganėtinai drėgną varškę. Neįtikėtina, bet vietoje 2 valgomųjų šaukštų, privalėjau įdėti 7-8 valgomuosius šaukštu ir vis tiek pati tešla dar buvo per minkšta.

Kaip iškepti varškėčius su kukurūzų miltais?

Suformuotą varškėtį apvoliokite kukurūzų miltuose. Šitaip jis gausis traškesnis ir neprisigers tiek daug riebalų.

Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės kaitros. Paskui kaitrą sumažinkite iki žemos. Kepimo metu stebėkite, kaip kepa varškėčiai ir pagal tai reguliuokite kepimo temperatūrą. Kepdami naudokite tiek aliejų, tiek sviestą. Tikrai geriausias rezultatas bus, kai naudosite juos abu. Beje, jų aš pati sunaudoju labai nedaug.

Kepkite ganėtinai ilgai, kol viena pusė apskrus, tuomet perverskite į kitą pusę. Kepdami reguliuokite temperatūrą tarp vidutinės ir žemos. Svarbiausia per greitai neapskrudinti varškėčių, nes kitaip vidus išliks žalias - neiškepęs.

Kepdami neuždenkite dangčiu, nes šitaip susidarys traškesnis paviršius ir varškėčiai bus skanesni.

Su kuo patiekti varškėčius?

Aš šį kartą patiekiau su šaldytomis vyšniomis - jas šiek tiek pakaitinau puode, įberdama cukraus pagal savo skonį. Taip pat skanavau su graikišku jogurtu. Žinoma, Jūs galite pasirinkti pačius įvairiausius pagardus, kuriuos tik mėgstate prie varškėčių ar blynų.

Ingredientai

  • 9% riebumo biri varškė: 300 gramų
  • kiaušiniai: 1 (L dydžio)
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • kukurūzų miltai: ~2 valgomųjų šaukštų (tikslus kiek priklausys nuo varškės drėgnumo)
  • kukurūzų miltai (apvoliojimu)
  • aliejus ir sviestas (kepimui)
  • vanilinis cukrus (arba vanilės ekstraktas).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia šaukštu pertriname varškę, cukrų ir vanilinį cukrų.

2. Tada įmušame kiaušinį.

3. Išmaišome.

4. Tuomet suberiame miltus. Rankomis (jas galite šiek tiek susišlapinti po šaltu vandeniu) formuojame rutuliukus ir suformuojame varškėtukus.

5. Juos apvoliojame miltuose.

6. Įkaitiname aliejų ir sviestą ant vidutinės arba kiek žemesnės kaitros.

7. Kepame varškėčius iš abiejų pusių po maždaug 4-6 minutes (priklausys nuo suformuotų varškėčių dydžio). Neuždengiame dangčiu.

8. Kepimo metu reguliuojame temperatūrą tarp vidutinės ir žemos.

9. Galiausiai sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

10. Patiekiame su savo mėgstamais pagardais ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau