- 23.01.2021
- 0.0 Reitingas
- 727 Peržiūrų
- Aptarti
Lietiniai blynai su įdaru - tai labai universalus patiekalas, kai įdarą galite pasidaryti kokį tik norisi. Aš šį kartą pasirinkau ančiukų širdeles ir pievagrybius. Eksperimentas pasiteisino visu 100 procentu. Vaikai valgė ir prašė pakartoti. Vyras valgė ir prašė pakartoti. Aš valgiau, lepinausi, bet man neliko pakartoti. Jau greit teks gaminti iš naujo!
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 10-12 lietinių blynų.
Ingredientai
Lietiniams blynams:
- miltai: 1 stiklinės (+2 valgomųjų šaukštų)
- pienas: 1 stiklinės
- vanduo: 1 stiklinės
- kiaušiniai: 2
- druska: žiupsnelio
- aliejus: 3 valgomųjų šaukštų.
Įdarui:
- šviežios ančiukų širdelės: 500 gramų (naudoju "Lapino puota" produkciją)
- vištienos sultinys: 1,5 litro
- lauro lapeliai: 1
- juodieji pipirai: kelių grūdelių
- rudieji pievagrybiai: 250 gramų
- poro žalioji dalis: nemažo gabaliuko
- džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
- pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- tarkuotas fermentinis sūris: ~60 gramų
- druska
- malti juodieji pipirai.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nuo antienos širdelių nulupame plėvelės, nupjaustome riebalus ir perpjauname perpus.
2. Tada puode užverdame vištienos sultinį, sudedame lauro lapelį, kelis grūdelius juodųjų pipirų bei širdeles. Verdame maždaug pusvalandį ant vidutinės kaitros.
3. Kai išverdame, išimame širdeles ir paliekame atvėsti.
4. Lietiniai blynai: Visus nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje iki vientisos masės.
5. Įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus ir iškepame lietinius blynus.
6. Įdaras: Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus, sudedame griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir kepame, kol jie apskrunda.
7. Tada dedame pusžiedžiais supjaustytą porą, kepame kol jis suminkštėja.
8. Tuomet dedame plonais griežinėliais pjaustytas antienos širdeles, džiovintus raudonėlius, supilame pomidorų padažą, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir kepame dar keletą minučių.
9. Kai jau keptuvės turinys pravėsta, sudedame sutarkuotą fermentinį sūrį ir išmaišome.
10. Ant kiekvieno lietinio blyno dedame pasiruošto įdaro ir suvyniojame.
11. Apskrudiname keptuvėje iš abiejų pusių ir iškart patiekiame. Skanaujame!
12. Patarimas: Galima papildomai pasigaminti grietinėlės padažo arba skanauti su pomidorų padažu. Bet šie blyneliai gaunasi sultingi, tai ir papildomas padažas nėra privalomas.
13. Rekomendacija: Daugiau lietinių receptų rasite: Lietiniai.
Recepto Autorius Oditėlės blogas
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau