- 22.01.2021
- 5.0 Reitingas
- 863 Peržiūros
- Aptarti
Toks nuostabus mėsos vyniotinis yra puikus užkandis savaitgalio šeimos pietums arba šventiniam stalui.
Aš šį kartą gamindama rinkausi jautienos faršą, bet tikrai tinka ir kitoks.
Ingredientai
- jautienos faršas: 700 gramų
- pievagrybiai: 200 gramų
- aliejus: 150 mililitrų
- svogūnai: 200 gramų
- kiaušiniai: 3 (virti)
- sūris: 200 gramų
- druska
- pipirai
- šaldyta sluoksniuota tešla: 1 pakelio.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pievagrybius supjaustome ir pakepiname sausoje keptuvėje, kad išsiskirtų skystis. Kaitiname, kol skystis išgaruoja.
2. Tuomet įpilame 70 mililitrų aliejaus ir sudedame 100 gramų susmulkintų svogūnų. Dar pakepiname keletą minučių.
3. Jautienos faršą sumaišome su 100 gramų susmulkintų svogūnų, 80 mililitrų aliejaus, druska ir pipirais.
4. Atšildytą tešlą iškočiojame į vieną lakštą, jos viduryje uždedame dalį faršo (pailgą sluoksnį).
5. Ant jo uždedame kiaušinius, pievagrybius, susmulkintą sūrį ir likusį jautienos faršą.
6. Šonuose likusią neuždengtą tešlą iš abiejų kraštų supjaustome įžambiomis juostelėmis bei sukryžiuojame jas virš faršo, tarsi pintumėme kasą.
7. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 60 minučių. Lepinamės!
8. Rekomendacija: Daugiau mėsos vyniotinių receptų rasite: Mėsos vyniotiniai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau