Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Rugpjūčio » 16

Mieliniai pyragėliai su raugintais kopūstais

Mieliniai Pyragėliai Su Raugintais Kopūstais

Puiki, minkšta tešla pyragėliams, kuriuos tinka gaminti ne tik pikantiškus su raugintais kopūstais, bet tuo pačiu galima pasigaminti ir saldžių bandelių su varške! Tad pirmyn :).

Reikės (~2 skardoms arba ~20 pyragėlių):

  • ~20 g šviežių mielių arba 7 g sausų mielių;
  • 1-3 v.š. cukraus;
  • ~700 g miltų (gali būti ~200 g tamsių speltos miltų);
  • 1-2 a.š. druskos;
  • 500 ml pieno, šilto;
  • 1 kiaušinio;
  • 100 g sviesto, minkšto (galima keisti 100 ml aliejaus).

Įdarui:

  • raugintų kopūstų, patroškintų;
  • 1 svogūno;
  • 1 morkos;
  • žiupsnelio druskos, pipirų.

Aptepimui:

1 kiaušinio (galima dar įpilti mažą šlakelį pieno)

Pirmiausia pasiruošiam tešlą. Mieles indelyje užberiam cukrumi ir trumpam atidedam.  Dideliame dubenyje suberiam miltus, druską, padarom viduryje duobutę, ten įmušam kiaušinį, supilam šiltą pieną, sviestą, ištirpusias mieles ir pradžiai išsukam šią masę, po to viską sumaišom su miltais. Tešlą maišom su šaukštu, po to perimam į rankas ir paminkom bent kelias minutes. Tada suformuojam dailų kamuolį, pridengiam ir paliekam tešlą kilti 1-1,5 val.

Per tą laiką galime pasiruošti įdarą. Keptuvėje pakepiname svogūną, morką, po kelių minučių sudedam raugintus kopūstus ir patroškinam 15-20 min. Pagardinam druska, pipirais.

Varškės įdarui (jei gaminsim iš pusės tešlos normos):

  • ~500 g varškės;
  • 2-3 v.š. grietinės;
  • saujos razinų, nuplikytų ir nusausintų;
  • cukraus (pagal skonį ir pagal naudojamos varškės rūšį).

Varškės įdarui visus ingredientus sumaišom.

Pakilus tešlai, traukiam po nedidelį vienodą gabalėlį ir išsidėliojam ant miltuoto paviršiaus. Nepamirštam, kad pyragėliai dar iškils, tad geriau daryti kiek mažesnius. Iš gabalėlio suformuojam blyną (galima tiesiog rankomis - tešla lengvai minkosi), įdedam gerą šaukštą įdaro ir kruopščiai užspaudžiam abu kraštus. Pyragėlius išdėliojam ant kepimo popieriumi padengtos skardos, aptepam kiaušiniu ir šaunam kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 C 25-30 min.

Pyragėliai, kopūstai, Mieliniai Pyragėliai, virtuvė

Kepimo temperatūra: 180 C.

Kepimo laikas: 25-30 min.

Receptu pasidalino Tina

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau