Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Rugpjūčio » 16

Mieliniai pyragėliai su raugintais kopūstais

Mieliniai Pyragėliai Su Raugintais Kopūstais

Puiki, minkšta tešla pyragėliams, kuriuos tinka gaminti ne tik pikantiškus su raugintais kopūstais, bet tuo pačiu galima pasigaminti ir saldžių bandelių su varške! Tad pirmyn :).

Reikės (~2 skardoms arba ~20 pyragėlių):

  • ~20 g šviežių mielių arba 7 g sausų mielių;
  • 1-3 v.š. cukraus;
  • ~700 g miltų (gali būti ~200 g tamsių speltos miltų);
  • 1-2 a.š. druskos;
  • 500 ml pieno, šilto;
  • 1 kiaušinio;
  • 100 g sviesto, minkšto (galima keisti 100 ml aliejaus).

Įdarui:

  • raugintų kopūstų, patroškintų;
  • 1 svogūno;
  • 1 morkos;
  • žiupsnelio druskos, pipirų.

Aptepimui:

1 kiaušinio (galima dar įpilti mažą šlakelį pieno)

Pirmiausia pasiruošiam tešlą. Mieles indelyje užberiam cukrumi ir trumpam atidedam.  Dideliame dubenyje suberiam miltus, druską, padarom viduryje duobutę, ten įmušam kiaušinį, supilam šiltą pieną, sviestą, ištirpusias mieles ir pradžiai išsukam šią masę, po to viską sumaišom su miltais. Tešlą maišom su šaukštu, po to perimam į rankas ir paminkom bent kelias minutes. Tada suformuojam dailų kamuolį, pridengiam ir paliekam tešlą kilti 1-1,5 val.

Per tą laiką galime pasiruošti įdarą. Keptuvėje pakepiname svogūną, morką, po kelių minučių sudedam raugintus kopūstus ir patroškinam 15-20 min. Pagardinam druska, pipirais.

Varškės įdarui (jei gaminsim iš pusės tešlos normos):

  • ~500 g varškės;
  • 2-3 v.š. grietinės;
  • saujos razinų, nuplikytų ir nusausintų;
  • cukraus (pagal skonį ir pagal naudojamos varškės rūšį).

Varškės įdarui visus ingredientus sumaišom.

Pakilus tešlai, traukiam po nedidelį vienodą gabalėlį ir išsidėliojam ant miltuoto paviršiaus. Nepamirštam, kad pyragėliai dar iškils, tad geriau daryti kiek mažesnius. Iš gabalėlio suformuojam blyną (galima tiesiog rankomis - tešla lengvai minkosi), įdedam gerą šaukštą įdaro ir kruopščiai užspaudžiam abu kraštus. Pyragėlius išdėliojam ant kepimo popieriumi padengtos skardos, aptepam kiaušiniu ir šaunam kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 C 25-30 min.

Pyragėliai, kopūstai, Mieliniai Pyragėliai, virtuvė

Kepimo temperatūra: 180 C.

Kepimo laikas: 25-30 min.

Receptu pasidalino Tina

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 22:48 Aiškiaregys Krzysztof Jaskowski: baisus pranašavimas apie 2026 metus

Aiškiaregystė tiesioginiame eteryje – labai sudėtinga užduotis bet kuriam nuotolinio matymo specialistui. Todėl, norėdamas šiek tiek palengvinti sau gyvenimą, Krzysztof Jackowski, mėgstamiausias lenkų aiškiaregys, svarbiausi...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 19:26 Šokiruojanti Tiesą: Pirmieji Ateiviai Bus Triukšmingi ir Galbūt Mirštantys!

Paslaptinga mokslininkų hipotezė: pirmasis nežemiškos civilizacijos signalas bus ne subtilus, o galingas ir anomalus – galbūt iš mirštančios visuomenės. Sužinosite, kodėl ateiviai gali „šaukti&...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 18:58 Šokas Prancūzijoje: Ūkininkai Maištauja Prieš Masinį Galvijų Skerdimą – Kas Slepiama Už Mazginės Odos Ligos?

Prancūzijos ūkininkai įsiutę: blokuoja kelius, pila mėšlą ir kovoja prieš vyriausybės įsakymą masiškai skerdti galvijus dėl mazginės odos ligos. Ar tai perdėtas žiaurumas, primenantis Covid laikus? Naujausia: liga kontroliuojama, bet protestai tęs...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 16:10 Šokiruojantis Slaptas JAV Planas: Branduolinė Bomba Mėnulyje!

Įsivaizduokite: naktinis dangus nušvinta milžinišku sprogimu, o Mėnulis amžinai pasikeičia... Neseniai, 2025 m. gruodžio 2 d., portalas WION priminė pasauliui apie slaptą JAV projektą A119 – planą detonuoti vandenilinę bombą Mėnulyje, kad būtų pad...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 15:51 Tarpžvaigždinė Kometa 3I/ATLAS: Slapta Ateivių Technologija ar Natūralus Reiškinys? Mokslas Atskleidžia Tiesą

Tarpžvaigždinė kometa 3I/ATLAS, atrasta vos prieš penkis su puse mėnesio – 2025 m. liepos 1 d., jau tapo vienu didžiausių astronomijos sensacijų. Tai trečiasis patvirtintas objektas iš kitos žvaigždžių sistemos, patekęs į mūsiškę. Jos negravitacin...

Skaityti daugiau