Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Rugpjūčio » 16

Mieliniai pyragėliai su raugintais kopūstais

Mieliniai Pyragėliai Su Raugintais Kopūstais

Puiki, minkšta tešla pyragėliams, kuriuos tinka gaminti ne tik pikantiškus su raugintais kopūstais, bet tuo pačiu galima pasigaminti ir saldžių bandelių su varške! Tad pirmyn :).

Reikės (~2 skardoms arba ~20 pyragėlių):

  • ~20 g šviežių mielių arba 7 g sausų mielių;
  • 1-3 v.š. cukraus;
  • ~700 g miltų (gali būti ~200 g tamsių speltos miltų);
  • 1-2 a.š. druskos;
  • 500 ml pieno, šilto;
  • 1 kiaušinio;
  • 100 g sviesto, minkšto (galima keisti 100 ml aliejaus).

Įdarui:

  • raugintų kopūstų, patroškintų;
  • 1 svogūno;
  • 1 morkos;
  • žiupsnelio druskos, pipirų.

Aptepimui:

1 kiaušinio (galima dar įpilti mažą šlakelį pieno)

Pirmiausia pasiruošiam tešlą. Mieles indelyje užberiam cukrumi ir trumpam atidedam.  Dideliame dubenyje suberiam miltus, druską, padarom viduryje duobutę, ten įmušam kiaušinį, supilam šiltą pieną, sviestą, ištirpusias mieles ir pradžiai išsukam šią masę, po to viską sumaišom su miltais. Tešlą maišom su šaukštu, po to perimam į rankas ir paminkom bent kelias minutes. Tada suformuojam dailų kamuolį, pridengiam ir paliekam tešlą kilti 1-1,5 val.

Per tą laiką galime pasiruošti įdarą. Keptuvėje pakepiname svogūną, morką, po kelių minučių sudedam raugintus kopūstus ir patroškinam 15-20 min. Pagardinam druska, pipirais.

Varškės įdarui (jei gaminsim iš pusės tešlos normos):

  • ~500 g varškės;
  • 2-3 v.š. grietinės;
  • saujos razinų, nuplikytų ir nusausintų;
  • cukraus (pagal skonį ir pagal naudojamos varškės rūšį).

Varškės įdarui visus ingredientus sumaišom.

Pakilus tešlai, traukiam po nedidelį vienodą gabalėlį ir išsidėliojam ant miltuoto paviršiaus. Nepamirštam, kad pyragėliai dar iškils, tad geriau daryti kiek mažesnius. Iš gabalėlio suformuojam blyną (galima tiesiog rankomis - tešla lengvai minkosi), įdedam gerą šaukštą įdaro ir kruopščiai užspaudžiam abu kraštus. Pyragėlius išdėliojam ant kepimo popieriumi padengtos skardos, aptepam kiaušiniu ir šaunam kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 C 25-30 min.

Pyragėliai, kopūstai, Mieliniai Pyragėliai, virtuvė

Kepimo temperatūra: 180 C.

Kepimo laikas: 25-30 min.

Receptu pasidalino Tina

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau