Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Rugpjūčio » 16

Mieliniai pyragėliai su raugintais kopūstais

Mieliniai Pyragėliai Su Raugintais Kopūstais

Puiki, minkšta tešla pyragėliams, kuriuos tinka gaminti ne tik pikantiškus su raugintais kopūstais, bet tuo pačiu galima pasigaminti ir saldžių bandelių su varške! Tad pirmyn :).

Reikės (~2 skardoms arba ~20 pyragėlių):

  • ~20 g šviežių mielių arba 7 g sausų mielių;
  • 1-3 v.š. cukraus;
  • ~700 g miltų (gali būti ~200 g tamsių speltos miltų);
  • 1-2 a.š. druskos;
  • 500 ml pieno, šilto;
  • 1 kiaušinio;
  • 100 g sviesto, minkšto (galima keisti 100 ml aliejaus).

Įdarui:

  • raugintų kopūstų, patroškintų;
  • 1 svogūno;
  • 1 morkos;
  • žiupsnelio druskos, pipirų.

Aptepimui:

1 kiaušinio (galima dar įpilti mažą šlakelį pieno)

Pirmiausia pasiruošiam tešlą. Mieles indelyje užberiam cukrumi ir trumpam atidedam.  Dideliame dubenyje suberiam miltus, druską, padarom viduryje duobutę, ten įmušam kiaušinį, supilam šiltą pieną, sviestą, ištirpusias mieles ir pradžiai išsukam šią masę, po to viską sumaišom su miltais. Tešlą maišom su šaukštu, po to perimam į rankas ir paminkom bent kelias minutes. Tada suformuojam dailų kamuolį, pridengiam ir paliekam tešlą kilti 1-1,5 val.

Per tą laiką galime pasiruošti įdarą. Keptuvėje pakepiname svogūną, morką, po kelių minučių sudedam raugintus kopūstus ir patroškinam 15-20 min. Pagardinam druska, pipirais.

Varškės įdarui (jei gaminsim iš pusės tešlos normos):

  • ~500 g varškės;
  • 2-3 v.š. grietinės;
  • saujos razinų, nuplikytų ir nusausintų;
  • cukraus (pagal skonį ir pagal naudojamos varškės rūšį).

Varškės įdarui visus ingredientus sumaišom.

Pakilus tešlai, traukiam po nedidelį vienodą gabalėlį ir išsidėliojam ant miltuoto paviršiaus. Nepamirštam, kad pyragėliai dar iškils, tad geriau daryti kiek mažesnius. Iš gabalėlio suformuojam blyną (galima tiesiog rankomis - tešla lengvai minkosi), įdedam gerą šaukštą įdaro ir kruopščiai užspaudžiam abu kraštus. Pyragėlius išdėliojam ant kepimo popieriumi padengtos skardos, aptepam kiaušiniu ir šaunam kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 C 25-30 min.

Pyragėliai, kopūstai, Mieliniai Pyragėliai, virtuvė

Kepimo temperatūra: 180 C.

Kepimo laikas: 25-30 min.

Receptu pasidalino Tina

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
29.09.2020 laikas 15:35 A Network Of Lakes Containing Liquid Water Discovered On Mars
A network of lakes containing liquid water is hidden under ice at the south pole of a neighboring planet. Prior to new observations, astronomers believed that there was only a large salt lake on Mars. Now, it may be possible to find common life forms on the neighboring planet....

Skaityti daugiau

29.09.2020 laikas 15:17 The Vinoy Hotel: Haunted History And Shadow Entities

There are a few wonderful hotels on the Gulf Coast that deserve attention, not only for the opulence they afford to their guests, whether across the nation or the world, Florida can boast of some of the very best places of hospitality that should not go unnoticed.

...

Skaityti daugiau

29.09.2020 laikas 15:17 Leading NASA Scientist Who Assured The Existence Of Life After Death
The concept of life after death or the afterlife is often brought up in a religious aspect, but now even scientists weigh in on whether or not one of the biggest mysteries of life exists. NASA rocket engineer Wernher von Braun said that the afterlife exists, and science can prove it....

Skaityti daugiau

29.09.2020 laikas 15:07 The Bizarre Story Of The Curse Of Basano Vase

This fancy little vessel (see photo below); made of carved silver during the latter half of the 15th century, is the object of Italian folklore that continues to frighten and inspire.

Skaityti daugiau

29.09.2020 laikas 10:24 Varškės pyragas be kiaušinių
Viena mano draugė paklausė, o kodėl tu šį varškės pyragą gamini be kiaušinių, juk vist tiek veganišku jis dėl to netaps, nes yra naudojama varškė. Galiu tik pasakyti, kad jis tiesiog čia nereikalingas, net be jo gaunasi viskas puikiai. Pamėginkite ir įsitikinsite....

Skaityti daugiau