Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 07

Bulviniai blynai su mėsos įdaru – tradicinis receptas

Bulviniai blynai su mėsos įdaru – tai tradicinis patiekalas, kurį mėgsta daugelis. Traški bulvių plutelė ir sultingas mėsos įdaras sujungia tobulą skonio derinį. Šis receptas yra paprastas, tačiau rezultatas – nepakartojamas. Gaminkite šiuos blynus pietums ar vakarienei ir mėgaukitės namų jaukumu bei gardžiu maistu.

Bulviniai blynai su mėsos įdaru – tradicinis receptas

Bulviniai blynai su mėsos įdaru

Šie sotūs ir gardūs bulviniai blynai su mėsa yra puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Traškūs išorėje ir minkšti viduje – jie tikrai sužavės jūsų šeimos narius ar svečius!


Ingredientai

Blynams:

  • Bulvės – ~1 kg
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Citrinos sultys – 1 arbat. šaukštelis
  • Druska – nubrauktas arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus – kepimui

Įdarui:

  • Kiaulienos faršas – 500 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Česnakas – 1–2 skiltelės
  • Sviestas – nedidelis gabalėlis
  • Druska, malti juodieji pipirai
  • Imbiero milteliai – žiupsnelis (arba šviežias imbieras – nedidelis gabaliukas)

Gaminimas

1. Paruošiame įdarą

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir šviežią imbierą (jeigu naudojate).
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviesto gabalėlį ir suberkite paruoštas daržoves. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 30 sekundžių.
  3. Įpilkite šlakelį vandens, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol svogūnas taps skaidrus, o vanduo išgaruos.
  4. Palikite daržoves šiek tiek atvėsti.
  5. Į dubenį sudėkite kiaulienos faršą, įmuškite kiaušinį, suberkite atvėsintas daržoves, įdėkite druskos, pipirų ir imbiero miltelių (jei nedėjote šviežio imbiero). Gerai išmaišykite, kad įdaras būtų vientisas.

2. Paruošiame bulvių masę

  1. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkia tarka. Kad išvengtumėte patamsėjimo, iškart apšlakstykite jas citrinos sultimis.
  2. Sutarkuokite ir svogūną – jis suteiks blynams papildomo skonio ir padės išlaikyti gražią bulvių spalvą.
  3. Į tarkuotas bulves įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir gerai išmaišykite. Jei masė per daug skysta, galite įdėti šaukštą miltų arba nuspausti skysčio perteklių per sietelį.

3. Kepame blynus

  1. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi.
  2. Šaukštu dėkite šiek tiek bulvių masės į keptuvę ir paskleiskite ploną sluoksnį.
  3. Ant bulvių sluoksnio dėkite šaukštą mėsos įdaro ir uždenkite kitu sluoksniu bulvių masės. Lengvai spustelėkite, kad blynas susiformuotų.
  4. Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol abi pusės gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos (apie 3–5 min. kiekvienoje pusėje).

Patarimai ir variacijos

  • Įdaras: Jei nemėgstate kiaulienos, ją galite pakeisti vištienos, kalakutienos ar jautienos faršu. Vegetariškai alternatyvai naudokite varškę su krapais arba grybų įdarą.
  • Traškumas: Kad blynai būtų dar traškesni, į bulvių masę galite įmaišyti šiek tiek krakmolo.
  • Patiekimas: Patiekite su grietine, natūraliu jogurtu ar svogūnų laiškų padažu. Šalia galite pridėti marinuotų agurkėlių ar raugintų kopūstų.

Skanaus!

Šie bulviniai blynai su mėsos įdaru – ne tik skanūs, bet ir sotūs. Puikiai tinka vėsiomis dienomis, kai norisi jaukumo ir šilto patiekalo. Pamėginkite juos pasigaminti ir nudžiuginkite artimuosius!

Bulviniai blynai – tai vis dar vienas populiariausių lietuviškos virtuvės patiekalų, tačiau šiandien jie vis dažniau patobulinami įvairiais įdarais. Mėsa, grybai, varškė ar daržovės suteikia galimybę pritaikyti receptą pagal skonį ar dietą. Socialiniuose tinkluose auga susidomėjimas namų gamybos patiekalais, kurie yra ne tik skanūs, bet ir nostalgiški.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 17:15, 2024-12-07
Ar mėgstate traškius bulvinius blynus su sultingu įdaru? Šis receptas patiks visai šeimai! Išbandykite ir pasidalinkite savo nuomone – kuris įdaras jums skaniausias?
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 17:40 Druskos mįslė: Kodėl mažo natrio kiekio dieta gali pakenkti jūsų sveikatai

Druskos ribojimas – mitas? Naujausi tyrimai rodo J formos ryšį: per mažas natrio kenkia širdžiai, hormonams ir energijai. Rinkitės nerafinuotą druską, atsižvelgdami į aktyvumą, klimatą ir genetiką. Patarimai subalansuotai mitybai, remiantis ...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 15:35 Namų valymo priemonė nuo kalkių ir riebalų: paprastas receptas

Šiame straipsnyje sužinosite, kaip namų sąlygomis pasigaminti galingą valymo priemonę iš paprastų ingredientų: muilo, sodos ir amoniako. Ji efektyviai pašalina kalkes, riebalus, rūdis ir nešvarumus nuo klozeto, vonios ir kitų paviršių. Pridėti pa...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 10:22 Gruodžio 11 d. horoskopas visiems 12 zodiako ženklų 2025
Šiandienos dangus: Merkurijus pereina į Šaulį (apie 23:40 LT), atnešdamas optimizmą ir plačias idėjas. Ryte Merkurijus trigonas Neptūnui stiprina intuiciją ir kūrybiškumą, o vakare Mėnulio kvadratūra su Venera gali sukelti emocinių trūkčiojimų santyk...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau