Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 07

Bulviniai blynai su mėsos įdaru – tradicinis receptas

Bulviniai blynai su mėsos įdaru – tai tradicinis patiekalas, kurį mėgsta daugelis. Traški bulvių plutelė ir sultingas mėsos įdaras sujungia tobulą skonio derinį. Šis receptas yra paprastas, tačiau rezultatas – nepakartojamas. Gaminkite šiuos blynus pietums ar vakarienei ir mėgaukitės namų jaukumu bei gardžiu maistu.

Bulviniai blynai su mėsos įdaru – tradicinis receptas

Bulviniai blynai su mėsos įdaru

Šie sotūs ir gardūs bulviniai blynai su mėsa yra puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Traškūs išorėje ir minkšti viduje – jie tikrai sužavės jūsų šeimos narius ar svečius!


Ingredientai

Blynams:

  • Bulvės – ~1 kg
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Citrinos sultys – 1 arbat. šaukštelis
  • Druska – nubrauktas arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus – kepimui

Įdarui:

  • Kiaulienos faršas – 500 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Česnakas – 1–2 skiltelės
  • Sviestas – nedidelis gabalėlis
  • Druska, malti juodieji pipirai
  • Imbiero milteliai – žiupsnelis (arba šviežias imbieras – nedidelis gabaliukas)

Gaminimas

1. Paruošiame įdarą

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir šviežią imbierą (jeigu naudojate).
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviesto gabalėlį ir suberkite paruoštas daržoves. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 30 sekundžių.
  3. Įpilkite šlakelį vandens, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol svogūnas taps skaidrus, o vanduo išgaruos.
  4. Palikite daržoves šiek tiek atvėsti.
  5. Į dubenį sudėkite kiaulienos faršą, įmuškite kiaušinį, suberkite atvėsintas daržoves, įdėkite druskos, pipirų ir imbiero miltelių (jei nedėjote šviežio imbiero). Gerai išmaišykite, kad įdaras būtų vientisas.

2. Paruošiame bulvių masę

  1. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkia tarka. Kad išvengtumėte patamsėjimo, iškart apšlakstykite jas citrinos sultimis.
  2. Sutarkuokite ir svogūną – jis suteiks blynams papildomo skonio ir padės išlaikyti gražią bulvių spalvą.
  3. Į tarkuotas bulves įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir gerai išmaišykite. Jei masė per daug skysta, galite įdėti šaukštą miltų arba nuspausti skysčio perteklių per sietelį.

3. Kepame blynus

  1. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi.
  2. Šaukštu dėkite šiek tiek bulvių masės į keptuvę ir paskleiskite ploną sluoksnį.
  3. Ant bulvių sluoksnio dėkite šaukštą mėsos įdaro ir uždenkite kitu sluoksniu bulvių masės. Lengvai spustelėkite, kad blynas susiformuotų.
  4. Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol abi pusės gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos (apie 3–5 min. kiekvienoje pusėje).

Patarimai ir variacijos

  • Įdaras: Jei nemėgstate kiaulienos, ją galite pakeisti vištienos, kalakutienos ar jautienos faršu. Vegetariškai alternatyvai naudokite varškę su krapais arba grybų įdarą.
  • Traškumas: Kad blynai būtų dar traškesni, į bulvių masę galite įmaišyti šiek tiek krakmolo.
  • Patiekimas: Patiekite su grietine, natūraliu jogurtu ar svogūnų laiškų padažu. Šalia galite pridėti marinuotų agurkėlių ar raugintų kopūstų.

Skanaus!

Šie bulviniai blynai su mėsos įdaru – ne tik skanūs, bet ir sotūs. Puikiai tinka vėsiomis dienomis, kai norisi jaukumo ir šilto patiekalo. Pamėginkite juos pasigaminti ir nudžiuginkite artimuosius!

Bulviniai blynai – tai vis dar vienas populiariausių lietuviškos virtuvės patiekalų, tačiau šiandien jie vis dažniau patobulinami įvairiais įdarais. Mėsa, grybai, varškė ar daržovės suteikia galimybę pritaikyti receptą pagal skonį ar dietą. Socialiniuose tinkluose auga susidomėjimas namų gamybos patiekalais, kurie yra ne tik skanūs, bet ir nostalgiški.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 17:15, 2024-12-07
Ar mėgstate traškius bulvinius blynus su sultingu įdaru? Šis receptas patiks visai šeimai! Išbandykite ir pasidalinkite savo nuomone – kuris įdaras jums skaniausias?
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 09:36 Miško Maudynės Shinrin-Yoku: 10 Patarimų, Kaip Sumažinti Stresą ir Stiprinti Sveikatą Gamtoje
Miško maudynės arba Shinrin-Yoku – tai japoniška praktika, kai lėtai ir sąmoningai būnate miške, naudodami visus pojūčius. Moksliniai tyrimai rodo, kad ji mažina stresą, kraujospūdį, stiprina imunitetą ir gerina nuotaiką. Straipsnyje rasite 10 papras...

Skaityti daugiau