Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 07

Bulviniai blynai su mėsos įdaru – tradicinis receptas

Bulviniai blynai su mėsos įdaru – tai tradicinis patiekalas, kurį mėgsta daugelis. Traški bulvių plutelė ir sultingas mėsos įdaras sujungia tobulą skonio derinį. Šis receptas yra paprastas, tačiau rezultatas – nepakartojamas. Gaminkite šiuos blynus pietums ar vakarienei ir mėgaukitės namų jaukumu bei gardžiu maistu.

Bulviniai blynai su mėsos įdaru – tradicinis receptas

Bulviniai blynai su mėsos įdaru

Šie sotūs ir gardūs bulviniai blynai su mėsa yra puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Traškūs išorėje ir minkšti viduje – jie tikrai sužavės jūsų šeimos narius ar svečius!


Ingredientai

Blynams:

  • Bulvės – ~1 kg
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Citrinos sultys – 1 arbat. šaukštelis
  • Druska – nubrauktas arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus – kepimui

Įdarui:

  • Kiaulienos faršas – 500 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Česnakas – 1–2 skiltelės
  • Sviestas – nedidelis gabalėlis
  • Druska, malti juodieji pipirai
  • Imbiero milteliai – žiupsnelis (arba šviežias imbieras – nedidelis gabaliukas)

Gaminimas

1. Paruošiame įdarą

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir šviežią imbierą (jeigu naudojate).
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviesto gabalėlį ir suberkite paruoštas daržoves. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 30 sekundžių.
  3. Įpilkite šlakelį vandens, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol svogūnas taps skaidrus, o vanduo išgaruos.
  4. Palikite daržoves šiek tiek atvėsti.
  5. Į dubenį sudėkite kiaulienos faršą, įmuškite kiaušinį, suberkite atvėsintas daržoves, įdėkite druskos, pipirų ir imbiero miltelių (jei nedėjote šviežio imbiero). Gerai išmaišykite, kad įdaras būtų vientisas.

2. Paruošiame bulvių masę

  1. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkia tarka. Kad išvengtumėte patamsėjimo, iškart apšlakstykite jas citrinos sultimis.
  2. Sutarkuokite ir svogūną – jis suteiks blynams papildomo skonio ir padės išlaikyti gražią bulvių spalvą.
  3. Į tarkuotas bulves įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir gerai išmaišykite. Jei masė per daug skysta, galite įdėti šaukštą miltų arba nuspausti skysčio perteklių per sietelį.

3. Kepame blynus

  1. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi.
  2. Šaukštu dėkite šiek tiek bulvių masės į keptuvę ir paskleiskite ploną sluoksnį.
  3. Ant bulvių sluoksnio dėkite šaukštą mėsos įdaro ir uždenkite kitu sluoksniu bulvių masės. Lengvai spustelėkite, kad blynas susiformuotų.
  4. Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol abi pusės gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos (apie 3–5 min. kiekvienoje pusėje).

Patarimai ir variacijos

  • Įdaras: Jei nemėgstate kiaulienos, ją galite pakeisti vištienos, kalakutienos ar jautienos faršu. Vegetariškai alternatyvai naudokite varškę su krapais arba grybų įdarą.
  • Traškumas: Kad blynai būtų dar traškesni, į bulvių masę galite įmaišyti šiek tiek krakmolo.
  • Patiekimas: Patiekite su grietine, natūraliu jogurtu ar svogūnų laiškų padažu. Šalia galite pridėti marinuotų agurkėlių ar raugintų kopūstų.

Skanaus!

Šie bulviniai blynai su mėsos įdaru – ne tik skanūs, bet ir sotūs. Puikiai tinka vėsiomis dienomis, kai norisi jaukumo ir šilto patiekalo. Pamėginkite juos pasigaminti ir nudžiuginkite artimuosius!

Bulviniai blynai – tai vis dar vienas populiariausių lietuviškos virtuvės patiekalų, tačiau šiandien jie vis dažniau patobulinami įvairiais įdarais. Mėsa, grybai, varškė ar daržovės suteikia galimybę pritaikyti receptą pagal skonį ar dietą. Socialiniuose tinkluose auga susidomėjimas namų gamybos patiekalais, kurie yra ne tik skanūs, bet ir nostalgiški.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 17:15, 2024-12-07
Ar mėgstate traškius bulvinius blynus su sultingu įdaru? Šis receptas patiks visai šeimai! Išbandykite ir pasidalinkite savo nuomone – kuris įdaras jums skaniausias?
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau