Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Sausio » 06

Skani silkė su raudonaisiais svogūnais: lengvas receptas

Silkė su raudonaisiais svogūnais – tai klasikinis patiekalas, kuris puikiai atspindi mūsų kulinarinę tradiciją. Šis užkandis yra ne tik skanus, bet ir maistingas, todėl puikiai tinka tiek kasdieniame, tiek šventiniame mene. Šiame recepte sužinosite, kaip greitai ir paprastai paruošti silkę, kurios skonis maloniai nustebins jūsų svečius.

Skani silkė su raudonaisiais svogūnais: lengvas receptas

Silkė su raudonaisiais svogūnais

Ingredientai:

  • Silkės filė – 1 vnt.
  • Raudonasis svogūnas – 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas
  • Citrinos sultys – šlakelis
  • Druska, cukrus – po žiupsnelį
  • Spalvotieji arba juodieji pipirai – pagal skonį
  • Petražolių šakelė – patiekimui
  • (Papildomai) 1 šaukštas kapotų marinuotų agurkų (neprivaloma)

Gaminimo eiga:

  1. Svogūno paruošimas: Raudonąjį svogūną nulupame ir supjaustome labai plonais griežinėliais. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Paskaniname druska ir cukrumi. Pamaigome pirštais, kad marinatas greičiau įsigertų į svogūną.

  2. Silkės paruošimas: Silkės file pjaustome nedideliais gabalėliais. Jei norite, į silkes galite įmaišyti šaukštą kapotų marinuotų agurkų, kad suteiktumėte šiam patiekalui dar daugiau skonio ir tekstūros.

  3. Sumaišymas: Sumaišome silkę su marinuotais svogūnais ir paskaniname maltais pipirais.

  4. Patiekimas: Į stalą tiekiamą silkę su svogūnais puošiame petražolės šakele. Šis patiekalas puikiai tinka kaip užkandis prieš pagrindinį patiekalą arba kaip šaltas užkandis prie šventinio stalo.

  5. Papildomas patarimas: Šį patiekalą galite patiekti su šviežiai kepta duona arba ruginiais krekeriais, kurie puikiai derės su silkės skoniu.

Skanaus!

Tyrimai rodo, kad silkė yra puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kuris gali teigiamai paveikti širdies sveikatą. Taip pat raudonieji svogūnai yra turtingi flavonoidais, kurie padeda kovoti su uždegimais ir stiprina imunitetą. Todėl šis patiekalas ne tik gardus, bet ir naudingas!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 15:31, 2025-01-06
Ar ieškote skanaus ir greito patiekalo, kuris sužavėtų jūsų svečius? Išbandykite šią silkę su raudonaisiais svogūnais! Pasidalinkite savo idėjomis ir pakeitimais komentaruose, o mes kartu atraskime naujų skonių!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau