Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 25

Orkaitėje apkepti makaronai įdaryti triušiena ir špinatais

Orkaitėje apkepti makaronai įdaryti triušiena ir špinatais

Jeigu atsibodo įprasti makaronų receptai, rekomenduoju rinktis tuos, kuriuos galima įdaryti savo mėgstamu įdaru, o ir patiekalas atrodys išties įspūdingai. Aš šį kartą pasirinkau savo makaronus įdarinėti su smulkinta triušiena. Ši mėsa man labai patinka, vien dėl šio patiekalo verta jos nusipirkti. Jeigu vis gi norite išbandyti šį patiekalą, bet neturite triušienos tai galite rinktis mėgstamą faršą (jautienos, kiaulienos, vištienos ar panašiai).

Ingredientai

  • šviežia smulkinta triušiena: 250 gramų (naudoju "Lapino puota" produkciją)
  • kriauklės formos makaronai: 15 didelių
  • špinatai: 80 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • svogūnai: 1 (mažo)
  • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
  • drska
  • malti juodieji pipirai
  • tarkuotas fermentinis sūris: ~150 gramų.

Padažui:

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į smulkintą triušieną sudedame smulkiai pjaustytus špinatus ir svogūną, įmušame kiaušinį, suberiame džiovintus raudonėlius, pagardiname druska bei maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.

2. Puode užverdame vandenį, įberiame vieną žiupsnelį druskos ir sudedame makaronus.

3. Verdame maždaug 4 minutes. Makaronai neturi būti iki galo išvirę, nes dar keps orkaitėje. Išgriebiame makaronus į kiaurasamtį ir perliejame šaltu vandeniu.

4. Kiekvieną kriauklę įdarome pasiruoštu triušienos įdaru.

5. Po to į kepimo indą supilame vištienos sultinį, įdedame pomidorų padažą ir išmaišome.

6. Ant dugno išdėliojame griežinėliais pjaustytus pomidorus ir ant viršaus sudedame įdarytus makaronus.

7. Uždengiame su folija ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių.

8. Paskui nuimame foliją, užberiame sutarkuoto fermentinio sūrio ir dar kepame maždaug 15 minučių, arba tol, kol sūris išsilydo bei apskrunda. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau triušienos receptų rasite: Triušienos receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau