- 08.12.2019
- 5.0 Reitingas
- 1456 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai:
Tešlai:
300 g. miltų;
0,5 a.š. druskos;
180 g. pieno;
1 v.š. cukraus;
15 g. šviežių mielių;
30 g. sviesto;
1 kiaušinio trynys.
Įdarui:
50 g. sviesto;
5 v.š. cukraus;
3 v.š. cinamono;
3 v.š. maltų migdolo riešutų (pasirinktinai).
Gaminimas:
1. Nedideliame dubenėlyje mieles ištrinkite su cukrumi. Supilkite kambario temperatūros pieną, įdėkite kiaušinio trynį, supilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
2. Prieš tai paruoštą mišinį sumaišykite su miltais, druska ir rankomis gerai išminkykite iki vientisos tešlos. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir tešlą palikite stovėti maždaug valandą laiko kambario temperatūroje.
3. Kol kyla tešla, paruoškite įdarą – cukrų ir cinamoną išmaišykite su kambario temperatūros sviestu.
4. Stalviršį pabarstykite miltais ir pradėkite kočioti iškilusią tešlą. Iškočiokite iki stačiakampės (~45x30 cm.) formos. Tešlą tolygiai padenkite įdaru, pabarstykite maltais migdolais.
5. Tešlą susukite į vamzdžio formą. Šiek tiek nuo krašto pradėkite formą pjauti išilgai iki pat galo. Susukite pynę iš dviejų tešlos galų ir suformuokite apvalų tuščiavidurį pyragą.
6. Pyragą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir viršų aptepkite likučiu įdaro.
7. Pyragą kepkite apie 20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau