- 08.07.2019
- 1.5 Reitingas
- 2171 Peržiūr
- Aptarti
Man tai ne tik šventinė duona, bet ir malonumas pasimėgauti skoniu, medaus aromatu ir visu kepimo procesu.
Šia duona mes valgome su arbata ar kava, tepame uoginės, džemo ar sviesto ... ir ant viršaus dar tarkuoto sūrio, labai skanu!
Formuojant tešlos gabaliukus aš visada juos pasveriu ant svarstyklių, kad gautume vienodus volelius ir lygią pynę.
Jei patalpoje karštą, tešlos kildinimo laikas turėtų būti šiek tiek sumažintas.
Pynės (2 vnt., kiekvienos svoris 400 gramų)
Jums reikės:
470-490 gr. aukštos kokybės kvietinių miltų;
60 ml vandens;
18 gr. spaustų mielių arba 6 gr. sausų;
3 didelius kiaušinius;
8 gr. druskos;
85 gr. medaus arba 70 gr. cukraus;
60 ml. augalinio aliejaus be kvapo;
+ 1 kiaušinio ir 1 valgomo šaukšto pieno tepimui.
Kepkite pynes 180° C - 30 ... 35 minučių. Kepimo laikas ir temperatūra priklauso nuo orkaitės savybių.
Išsamų pynės paruošimą, žiūrėkite vaizdo įraše. Skanaus! Pradžiuginkite savo artimuosius!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau