
- 2020-05-22
- 5.0 Reitingas
- 1790 Peržiūrų
- Aptarti
Šią ruginę duoną visada gaminu vyro pageidavimu. Tokia jam pati pačiausia iš visų, nepridėta daug sėklų, su rugine lengva rūgštele. Išmėginkite ir Jūs. :)
Ingredientai:
- ruginiai viso grūdo miltai: 500 gramų
- speltos miltai: 300 gramų
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- raugas: 3 valgomųjų šaukštų
- vanduo: 500 mililitrų
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- kviečių sėlenos: 0,5 stiklinės
- avižiniai dribsniai: 0,5 stiklinės
- kmynai: 1 saujelės.
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia miltus sumaišykite su avižiniais dribsniais, cukrumi, druska, kviečių sėlenomis ir kmynais.
- Tuomet sudėkite raugą ir užpilkite vos šiltu vandeniu.
- Masę gerai išmaišykite.
- Tad uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite duonelę kilti šiltai maždaug 6-10 valandų. Aš pati įprastai palieku kilti per visą naktį.
- Pasidėkite raugo kelis šaukštus kitam kartui.
- Likusią duonos tešlą dėkite į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.
- Duonelės viršų pabarstykite kmynais.
- Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 75 minutes. Skanaukite!
Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau