- 05.09.2020
- 5.0 Reitingas
- 1454 Peržiūros
- Aptarti
Kepiniai su obuoliais rudenį yra vieni populiariausių, todėl mes siūlome išbandyti šiuos minkštučius raguolius su obuolių įdaru – šis desertas tikrai nepaliks abejingų!
Jums reikės:
- 2 puodelių rupių miltų*;
- 2 puodelių pusiau rupių miltų;
- 1 puodelio pieno;
- 125 g lydyto sviesto;
- Citrinos žievelės (iš 1 citrinos);
- Šviežių mielių;
- 2 šaukštelių druskos;
- 3 šaukštų cukraus;
- 3 kiaušinių;
- 200 ml grietinės.
Obuolių įdarui:
- 4-5 vnt obuolių, cukraus ir cinamono (taip pat galite išbandyti riešutų įdarą).
Taip pat reikės:
- Kiaušinio trynio ir šiek tiek pieno.
*Puodelis – 200 ml.
Kaip gaminti?
Persijokite miltus, suberkite cukrų ir druską, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę, įdėkite citrinos žievelės. Į drungną pieną įberkite 2 šaukštus cukraus, 2 šaukštus miltų, sudėkite mieles. Palikite mieles rūgti.
Įpilkite raugą į miltus, supilkite ištirpintą sviestą.
Minkykite tešlą rankomis. Nesijaudinkite, jei ji yra pernelyg lipni. Minkykite mažiausiai 10 minučių, o tuomet padėkite tešlą šiltoje vietoje.
Kol tešla kyla, paruoškite raguolių įdarą: sutarkuokite obuolius ir sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
Tešlą kočiokite ant miltais pabarstyto stalo paviršiaus, tešlą padalykite į 8 dalis (vėliau ją dalinsime į dar mažesnes dalis).
Susukite iškočiotą tešlą į raguolį, padarykite įpjovą, ir sudėkite įdarą.
Sudėkite raguolius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiaušinio trynį sumaišykite su šlakeliu pieno, viską gerai išplakite. Šiuo glajumi patepkite raguolių paviršių.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, raguolius kepkite 20-25 minutes, kol pagels.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau