Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Liepos » 02

Sviestinis rabarbarų pyragas pagal Beatą

Sviestinis rabarbarų pyragas pagal Beatą

Labai skanus rabarbarų pyragas, su gaivia rūgštele ir trapiu smėliniu padu. Prie šio pyrago kaušelis vanilinių ledų ir kažkas nerealaus karštą vasaros dieną pasilepinimui. Būtinai pamėginkite.

Ingredientai

Trapiam pagrindui:

  • miltai: 150 gramų
  • cukraus pudra: 2 šaukštų
  • labai šaltas sviestas: 90 gramų (supjaustome gabaliukais)
  • druska: žiupsnelio.

Rabarbarų įdarui:

  • rabarbarai: ~400-500 gramų
  • kiaušiniai: 2 (dideli)
  • cukrus: 150 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • miltai: 35 gramų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kepimo skardą (rekomenduoju rinktis 20x30 centimetrų dydžio) išklokite su kepimo popieriumi.

2. Tada pagrindui nurodytus ingredientus sukapokite peiliu arba pasinaudokite maisto smulkintuvo pagalba. Turi gautis birūs trupiniai.

3. Tuomet suberkite į paruoštą kepimo skardą ir rankomis suplokite prie pagrindo, išlyginkite visą paviršių.

4. Kepame pagrindą maždaug 10-12 minučių, arba kol lengvai paruduoja gerai įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

5. Per tą laiką, kol mūsų pyrago pagrindas kepa, supjaustykite labai plonomis juostelėmis rabarbarus.

6. Dubenyje labai lengvai suplakite kiaušinius, suberkite cukrų, miltus bei druską. Masę gerai išsukite.

7. Tada suberkite pjaustytus rabarbarus ir išmaišykite, kad viskas apsidengtų kiaušinių mase.

8. Po to ant iškepusio dar šilto pagrindo sudėkite rabarbarų įdarą.

9. Kepkite orkaitėje maždaug 20-25 minutes, arba kol viršus sutvirtėja, o rabarbarai lengvai apkepa.

10. Skaniausias patiektas dar šiltas, su ledais, bet tikrai gardus ir visiškai atvėsęs. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:21 Geriausi gėrimai ir maistas prieš miegą: natūralūs būdai greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę

Geriausi gėrimai ir lengvas maistas prieš miegą, padedantys greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę: ramunėlių, melisos, levandų arbata, šiltas pienas, auksinis pienas su ciberžole, bananas, avižinė košė. Moksliniais tyrimais patvirtinti natūr...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau