Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Birželio » 23

Norvegiškas rabarbarų pyragas su pienu

Norvegiškas rabarbarų pyragas su pienu

Paprastas, klasikinis, norvegiškas pyragas su rabarbarais ir pienu.

Buvau paėmusi "atostogų" nuo įvairiausių kepinių. Buvau perėjausi prie pačių įvairiausių kitų patiekalų, o desertus apleidau. Bet atėjo laikas sugrįžti, nes atėjo laikas rabarbarų sezonui. Taip, šis pyragas gan aprastas, tarsi ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog, labai skanus. Gaunasi minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis nuostabios rabarbarų rūgštelės. Mūsų šeimai labai patiko. Pirmu prisėdimu sukirtau ketvirtį pyrago iš karto, bet šiek tiek jo vis tiek liko po poros dienų.

Tikrai galvojau pyragas po tiek laiko bus sausas ir apdžiūvęs. Tikrai toks nebuvo. Minkštas, net pasirodė, kad drėgnesnis nei pačią pirmą dieną. Nors originaliame recepte buvo nurodoma, kad jis pats skaniausias pirmas tris valandas. Toks teiginys man pasirodė kiek keistas. Man jis skanus ir po trijų dienų, ir po dvylikos valandų, ir daugiau.

Pyrago receptą buvau nusižiūrėjusi jau ganėtinai senokai. Tikriausiai prieš kokius du metus. Tik negaminau, nusprendžiau sulaukti kito rabarbarų sezono, o po to pamiršau. Tad teko laukti dar vieno. Sulaukiau.

Atrodytų, kad rabarbarų galima būti įdėti ir dar daugiau, bet valgant man visai netrūko. Tikrai skanu ir taip.

Patarimai, pastebėjimai: Būtinai stebime kepimo laiką. Originaliame recepte buvo rašoma, kad pyragas turėtų kepti lygiai valandą, man iškepė greičiau (per 50 minučių). Bet dabar galvoju, galėjau ištraukti net ir dar keliomis minutėmis anksčiau, nes gan gerai parudavo.

Gaminant buvo naudojama 20 centimetrų apvali kepimo forma.

Ingredientai

  • sviestas: ketvirtadalio puodelio (1 puodelis - 250 mililitrų; 55 gramų)
  • pienas: trečdalio puodelio
  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 1 puodelio (200 gramų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • miltai: 1,25 puodelio (180 gramų)
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • rabarbaro stiebai: 1 didelio (supjaustom 1 centimetro griežinėliais).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros (160 laipsnių orkaitę su ventiliatoriumi) ir kepimo formą patepame riebalais bei išklojame kepimo popieriumi.

2. Sviestą ištirpiname ant nedidelės kaitros, nukeliame nuo viryklės ir supilame bei įmaišome pieną.

3. Tuo tarpu kiaušinius ir cukrų gerai išplakame, kol masė tampa puri ir balta. Įmaišome sviesto-pieno mišinį, vanilę.

4. Miltus ir kepimo miltelius sumaišome tarpusavyje ir subėrę į tešlą viską išplakame.

5. Tešlą supilame į kepimo formą.

6. Rabarbarus paskirstome ant tešlos viršaus, tik žiūrime, kad jie neliestų kepimo formos kraštų.

7. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug4 0-50 minučių arba kol įsmeigus medinį iešmelį, jis išlieka sausas bei švarus. Skanaujame!

pyragai, pyragų receptai, rabarbarai, pyragas su rabarbarais, pyragas

8. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau