Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 23

Norvegiškas rabarbarų pyragas su pienu

Norvegiškas rabarbarų pyragas su pienu

Paprastas, klasikinis, norvegiškas pyragas su rabarbarais ir pienu.

Buvau paėmusi "atostogų" nuo įvairiausių kepinių. Buvau perėjausi prie pačių įvairiausių kitų patiekalų, o desertus apleidau. Bet atėjo laikas sugrįžti, nes atėjo laikas rabarbarų sezonui. Taip, šis pyragas gan aprastas, tarsi ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog, labai skanus. Gaunasi minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis nuostabios rabarbarų rūgštelės. Mūsų šeimai labai patiko. Pirmu prisėdimu sukirtau ketvirtį pyrago iš karto, bet šiek tiek jo vis tiek liko po poros dienų.

Tikrai galvojau pyragas po tiek laiko bus sausas ir apdžiūvęs. Tikrai toks nebuvo. Minkštas, net pasirodė, kad drėgnesnis nei pačią pirmą dieną. Nors originaliame recepte buvo nurodoma, kad jis pats skaniausias pirmas tris valandas. Toks teiginys man pasirodė kiek keistas. Man jis skanus ir po trijų dienų, ir po dvylikos valandų, ir daugiau.

Pyrago receptą buvau nusižiūrėjusi jau ganėtinai senokai. Tikriausiai prieš kokius du metus. Tik negaminau, nusprendžiau sulaukti kito rabarbarų sezono, o po to pamiršau. Tad teko laukti dar vieno. Sulaukiau.

Atrodytų, kad rabarbarų galima būti įdėti ir dar daugiau, bet valgant man visai netrūko. Tikrai skanu ir taip.

Patarimai, pastebėjimai: Būtinai stebime kepimo laiką. Originaliame recepte buvo rašoma, kad pyragas turėtų kepti lygiai valandą, man iškepė greičiau (per 50 minučių). Bet dabar galvoju, galėjau ištraukti net ir dar keliomis minutėmis anksčiau, nes gan gerai parudavo.

Gaminant buvo naudojama 20 centimetrų apvali kepimo forma.

Ingredientai

  • sviestas: ketvirtadalio puodelio (1 puodelis - 250 mililitrų; 55 gramų)
  • pienas: trečdalio puodelio
  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 1 puodelio (200 gramų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • miltai: 1,25 puodelio (180 gramų)
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • rabarbaro stiebai: 1 didelio (supjaustom 1 centimetro griežinėliais).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros (160 laipsnių orkaitę su ventiliatoriumi) ir kepimo formą patepame riebalais bei išklojame kepimo popieriumi.

2. Sviestą ištirpiname ant nedidelės kaitros, nukeliame nuo viryklės ir supilame bei įmaišome pieną.

3. Tuo tarpu kiaušinius ir cukrų gerai išplakame, kol masė tampa puri ir balta. Įmaišome sviesto-pieno mišinį, vanilę.

4. Miltus ir kepimo miltelius sumaišome tarpusavyje ir subėrę į tešlą viską išplakame.

5. Tešlą supilame į kepimo formą.

6. Rabarbarus paskirstome ant tešlos viršaus, tik žiūrime, kad jie neliestų kepimo formos kraštų.

7. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug4 0-50 minučių arba kol įsmeigus medinį iešmelį, jis išlieka sausas bei švarus. Skanaujame!

pyragai, pyragų receptai, rabarbarai, pyragas su rabarbarais, pyragas

8. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:25 Paveldėtas butas tapo laisve: kodėl žmona paliko vyrą be scenų

Tikra skaitytojo istorija sukrėtė tūkstančius: žmona paveldėjo butą ir tyliai išėjo iš šeimos – ne pas kitą vyrą, o tiesiog pas save. Kodėl moterys palieka ne piktai, o ramiai? Ar tai tik pramanas, ar tikrovė, kurią daugelis atpažįsta savo s...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:13 Sūnaus vestuvėse mane pasodino pačiame gale – tikra skaudi istorija, kuri sukrėtė tūkstančius
Skaudi istorija apie motiną, kurią sūnus pasodino vestuvių salės gale kaip svetimą. Netrukus paaiškėjo, kad šalia sėdi jos praeities meilė – milijonierius, kuris ką tik nupirko pastatą, kuriame dirba sūnus. Vakaras baigėsi skandalu, netektu darbu ir ...

Skaityti daugiau