Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Birželio » 23

Norvegiškas rabarbarų pyragas su pienu

Norvegiškas rabarbarų pyragas su pienu

Paprastas, klasikinis, norvegiškas pyragas su rabarbarais ir pienu.

Buvau paėmusi "atostogų" nuo įvairiausių kepinių. Buvau perėjausi prie pačių įvairiausių kitų patiekalų, o desertus apleidau. Bet atėjo laikas sugrįžti, nes atėjo laikas rabarbarų sezonui. Taip, šis pyragas gan aprastas, tarsi ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog, labai skanus. Gaunasi minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis nuostabios rabarbarų rūgštelės. Mūsų šeimai labai patiko. Pirmu prisėdimu sukirtau ketvirtį pyrago iš karto, bet šiek tiek jo vis tiek liko po poros dienų.

Tikrai galvojau pyragas po tiek laiko bus sausas ir apdžiūvęs. Tikrai toks nebuvo. Minkštas, net pasirodė, kad drėgnesnis nei pačią pirmą dieną. Nors originaliame recepte buvo nurodoma, kad jis pats skaniausias pirmas tris valandas. Toks teiginys man pasirodė kiek keistas. Man jis skanus ir po trijų dienų, ir po dvylikos valandų, ir daugiau.

Pyrago receptą buvau nusižiūrėjusi jau ganėtinai senokai. Tikriausiai prieš kokius du metus. Tik negaminau, nusprendžiau sulaukti kito rabarbarų sezono, o po to pamiršau. Tad teko laukti dar vieno. Sulaukiau.

Atrodytų, kad rabarbarų galima būti įdėti ir dar daugiau, bet valgant man visai netrūko. Tikrai skanu ir taip.

Patarimai, pastebėjimai: Būtinai stebime kepimo laiką. Originaliame recepte buvo rašoma, kad pyragas turėtų kepti lygiai valandą, man iškepė greičiau (per 50 minučių). Bet dabar galvoju, galėjau ištraukti net ir dar keliomis minutėmis anksčiau, nes gan gerai parudavo.

Gaminant buvo naudojama 20 centimetrų apvali kepimo forma.

Ingredientai

  • sviestas: ketvirtadalio puodelio (1 puodelis - 250 mililitrų; 55 gramų)
  • pienas: trečdalio puodelio
  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 1 puodelio (200 gramų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • miltai: 1,25 puodelio (180 gramų)
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • rabarbaro stiebai: 1 didelio (supjaustom 1 centimetro griežinėliais).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros (160 laipsnių orkaitę su ventiliatoriumi) ir kepimo formą patepame riebalais bei išklojame kepimo popieriumi.

2. Sviestą ištirpiname ant nedidelės kaitros, nukeliame nuo viryklės ir supilame bei įmaišome pieną.

3. Tuo tarpu kiaušinius ir cukrų gerai išplakame, kol masė tampa puri ir balta. Įmaišome sviesto-pieno mišinį, vanilę.

4. Miltus ir kepimo miltelius sumaišome tarpusavyje ir subėrę į tešlą viską išplakame.

5. Tešlą supilame į kepimo formą.

6. Rabarbarus paskirstome ant tešlos viršaus, tik žiūrime, kad jie neliestų kepimo formos kraštų.

7. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug4 0-50 minučių arba kol įsmeigus medinį iešmelį, jis išlieka sausas bei švarus. Skanaujame!

pyragai, pyragų receptai, rabarbarai, pyragas su rabarbarais, pyragas

8. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.10.2024 laikas 07:36 Receptai Varškės Apkepai: Moliūgų, Kriaušių ir Banano Receptai
Varškės apkepai – tai puikus ir maistingas pasirinkimas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Šie patiekalai ne tik džiugina akį savo spalvomis, bet ir stebina skoniu. Šiame straipsnyje supažindinsime su trimis skaniausiais v...

Skaityti daugiau

16.10.2024 laikas 12:25 Receptai Švelnios vištienos kepenėlės pomidorų padaže: greitas receptas

Vištienos kepenėlės pomidorų padaže – tai ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia švelnų vištienos kepenėlių skonį su aromatingais pomid...

Skaityti daugiau

13.10.2024 laikas 16:52 Receptai Veganiški varškėčiai su bananais: skanūs ir lengvi pusryčiai
Sveiki draugai, šiandien noriu pasidalyti su jumis gardžiu receptu - veganiškais varškėčiais su bananais be kiaušinių. Sveiki atvykę į skanių ir sveikų pusryčių pasaulį! Šiandien pasidalinsime receptu, kuris ne tik pamalonins jūsų...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 19:49 Skydliaukės hormonų tyrimai: kaip ir kodėl juos atlikti?

Skydliaukė – tai mažas, tačiau galingas organas, turintis didžiulę įtaką mūsų sveikatai. Jos hormonai reguliuoja medžiagų apykaitą, energijos lygį ir net nuotaiką. Deja, daugelis žmonių neįvertina skydliaukės funkcijos svarbos, o simptomai, ...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 16:50 Paslaptingos „durys“ Antarktidoje: mokslininkų paaiškinimas

Neseniai „Google Maps“ žemėlapiuose pasirodė neįprasta struktūra Antarktidoje, kuri sukėlė begalę teorijų ir spekuliacijų. Internete pasirodžius nuotraukoms, šimtai vartotojų ėmė spėlioti, kas galėtų būti šios paslaptingos „durys...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 09:22 Rusijos Šalio Rajonas: NSO Stebėjimai ir Paslaptys
Pasaulyje, kurio techninės galimybės nuolat tobulėja, laiko kelionės ir nežemiškų civilizacijų egzistavimas vis dar kelia nerimą ir smalsumą. Nuo legendinių 51-osios zonos JAV iki mažiau žinomų, bet ne mažiau intriguojančių vietų Rusijoje, tokios pas...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 07:54 Laiko Kelionės: Paranormalūs Išgyvenimai ir Istoriniai Atvejai
Laiko kelionės – tai ne tik fantastikos kūrinių tema, bet ir realių žmonių patirčių šaltinis. Nuo Moberley ir Jourdan nuotykio Versalyje iki Martindale’o vizijų York’e, šie išgyvenimai kelia klausimų apie laiką, mūsų suvokimą ir istoriją. Kai kurie ž...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 07:41 Ekspertės Patarimai: Kaip Būti Savimi Per Pirmus Pasimatymus
Pirmieji pasimatymai gali sukelti didelį stresą ir nerimą, ypač kai norime palikti gerą įspūdį. Psichologė ir santykių ekspertė Lalita Suglani teigia, kad svarbu būti savimi ir išlaisvinti save nuo visuomenės lūkesčių. Šiame straipsnyje pateiksime ek...

Skaityti daugiau