Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 23

Norvegiškas rabarbarų pyragas su pienu

Norvegiškas rabarbarų pyragas su pienu

Paprastas, klasikinis, norvegiškas pyragas su rabarbarais ir pienu.

Buvau paėmusi "atostogų" nuo įvairiausių kepinių. Buvau perėjausi prie pačių įvairiausių kitų patiekalų, o desertus apleidau. Bet atėjo laikas sugrįžti, nes atėjo laikas rabarbarų sezonui. Taip, šis pyragas gan aprastas, tarsi ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog, labai skanus. Gaunasi minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis nuostabios rabarbarų rūgštelės. Mūsų šeimai labai patiko. Pirmu prisėdimu sukirtau ketvirtį pyrago iš karto, bet šiek tiek jo vis tiek liko po poros dienų.

Tikrai galvojau pyragas po tiek laiko bus sausas ir apdžiūvęs. Tikrai toks nebuvo. Minkštas, net pasirodė, kad drėgnesnis nei pačią pirmą dieną. Nors originaliame recepte buvo nurodoma, kad jis pats skaniausias pirmas tris valandas. Toks teiginys man pasirodė kiek keistas. Man jis skanus ir po trijų dienų, ir po dvylikos valandų, ir daugiau.

Pyrago receptą buvau nusižiūrėjusi jau ganėtinai senokai. Tikriausiai prieš kokius du metus. Tik negaminau, nusprendžiau sulaukti kito rabarbarų sezono, o po to pamiršau. Tad teko laukti dar vieno. Sulaukiau.

Atrodytų, kad rabarbarų galima būti įdėti ir dar daugiau, bet valgant man visai netrūko. Tikrai skanu ir taip.

Patarimai, pastebėjimai: Būtinai stebime kepimo laiką. Originaliame recepte buvo rašoma, kad pyragas turėtų kepti lygiai valandą, man iškepė greičiau (per 50 minučių). Bet dabar galvoju, galėjau ištraukti net ir dar keliomis minutėmis anksčiau, nes gan gerai parudavo.

Gaminant buvo naudojama 20 centimetrų apvali kepimo forma.

Ingredientai

  • sviestas: ketvirtadalio puodelio (1 puodelis - 250 mililitrų; 55 gramų)
  • pienas: trečdalio puodelio
  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 1 puodelio (200 gramų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • miltai: 1,25 puodelio (180 gramų)
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • rabarbaro stiebai: 1 didelio (supjaustom 1 centimetro griežinėliais).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros (160 laipsnių orkaitę su ventiliatoriumi) ir kepimo formą patepame riebalais bei išklojame kepimo popieriumi.

2. Sviestą ištirpiname ant nedidelės kaitros, nukeliame nuo viryklės ir supilame bei įmaišome pieną.

3. Tuo tarpu kiaušinius ir cukrų gerai išplakame, kol masė tampa puri ir balta. Įmaišome sviesto-pieno mišinį, vanilę.

4. Miltus ir kepimo miltelius sumaišome tarpusavyje ir subėrę į tešlą viską išplakame.

5. Tešlą supilame į kepimo formą.

6. Rabarbarus paskirstome ant tešlos viršaus, tik žiūrime, kad jie neliestų kepimo formos kraštų.

7. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug4 0-50 minučių arba kol įsmeigus medinį iešmelį, jis išlieka sausas bei švarus. Skanaujame!

pyragai, pyragų receptai, rabarbarai, pyragas su rabarbarais, pyragas

8. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 19:17 Sensacija: maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis sukelia širdies ligas
Mokslininkai atrado, kad maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis, kaip buvo manoma anksčiau, yra pagrindinė širdies ligų priežastis.

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:30 Vienatvė tarp savų: 70-metės Aldonos tikra istorija, kuri pravirkdė tūkstančius

70-metė Aldona atvirai papasakojo, kaip jautėsi gyvenant pas sūnų: iš pradžių džiaugėsi, kad nebus viena, bet greitai tapo „paveikslu ant sienos“. Galiausiai grįžo į savo mažą butuką Ukmergėje ir ten rado ramybę. Skaudi, bet labai tikr...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:14 Įvaikintas vaikas grąžinamas į globos namus: tikra močiutės istorija, kuri drąsko širdį
Po 10 metų nevaisingumo gydymo ir nesėkmingų IVF bandymų šeima įvaikino 2 metų berniuką Vainių. Iš pradžių visi džiaugėsi, močiutė svajojo apie anūką visą gyvenimą. Tačiau po kelių metų marti ėmė pavargti, keldavo balsą, bausdavo vaiką, o galiausiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:44 Italija: užsieniečiai padaro 44 % seksualinio smurto atvejų Italijoje, pusę grupinio išžaginimo atvejų, nors sudaro tik 9 % gyventojų
Italijos žurnalistė Francesca Totolo sudarė šokiruojantį seksualinių nusikaltimų, kuriuose dalyvavo užsieniečiai Italijoje per pirmąsias 19 lapkričio dienų, sąrašą

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:38 Vokietija: Sirijos pilietis Drezdene teisiamas už 17-metės ir savo nėščios žmonos išžaginimą, taip pat kaltinamas vaikų pornografija
Sirijos migrantas Drezdene teisiamas už keletą nusikaltimų, įskaitant atskirus išžaginimus ir vaikų pornografijos kaltinimą. 22-metis Omar Y. yra sulaikytas jau šešis mėnesius, o prokuroras jam pateikė kaltinimus dėl dviejų išžaginimų, įskaitant jo n...

Skaityti daugiau