Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Birželio » 23

Norvegiškas rabarbarų pyragas su pienu

Norvegiškas rabarbarų pyragas su pienu

Paprastas, klasikinis, norvegiškas pyragas su rabarbarais ir pienu.

Buvau paėmusi "atostogų" nuo įvairiausių kepinių. Buvau perėjausi prie pačių įvairiausių kitų patiekalų, o desertus apleidau. Bet atėjo laikas sugrįžti, nes atėjo laikas rabarbarų sezonui. Taip, šis pyragas gan aprastas, tarsi ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog, labai skanus. Gaunasi minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis nuostabios rabarbarų rūgštelės. Mūsų šeimai labai patiko. Pirmu prisėdimu sukirtau ketvirtį pyrago iš karto, bet šiek tiek jo vis tiek liko po poros dienų.

Tikrai galvojau pyragas po tiek laiko bus sausas ir apdžiūvęs. Tikrai toks nebuvo. Minkštas, net pasirodė, kad drėgnesnis nei pačią pirmą dieną. Nors originaliame recepte buvo nurodoma, kad jis pats skaniausias pirmas tris valandas. Toks teiginys man pasirodė kiek keistas. Man jis skanus ir po trijų dienų, ir po dvylikos valandų, ir daugiau.

Pyrago receptą buvau nusižiūrėjusi jau ganėtinai senokai. Tikriausiai prieš kokius du metus. Tik negaminau, nusprendžiau sulaukti kito rabarbarų sezono, o po to pamiršau. Tad teko laukti dar vieno. Sulaukiau.

Atrodytų, kad rabarbarų galima būti įdėti ir dar daugiau, bet valgant man visai netrūko. Tikrai skanu ir taip.

Patarimai, pastebėjimai: Būtinai stebime kepimo laiką. Originaliame recepte buvo rašoma, kad pyragas turėtų kepti lygiai valandą, man iškepė greičiau (per 50 minučių). Bet dabar galvoju, galėjau ištraukti net ir dar keliomis minutėmis anksčiau, nes gan gerai parudavo.

Gaminant buvo naudojama 20 centimetrų apvali kepimo forma.

Ingredientai

  • sviestas: ketvirtadalio puodelio (1 puodelis - 250 mililitrų; 55 gramų)
  • pienas: trečdalio puodelio
  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 1 puodelio (200 gramų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • miltai: 1,25 puodelio (180 gramų)
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • rabarbaro stiebai: 1 didelio (supjaustom 1 centimetro griežinėliais).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros (160 laipsnių orkaitę su ventiliatoriumi) ir kepimo formą patepame riebalais bei išklojame kepimo popieriumi.

2. Sviestą ištirpiname ant nedidelės kaitros, nukeliame nuo viryklės ir supilame bei įmaišome pieną.

3. Tuo tarpu kiaušinius ir cukrų gerai išplakame, kol masė tampa puri ir balta. Įmaišome sviesto-pieno mišinį, vanilę.

4. Miltus ir kepimo miltelius sumaišome tarpusavyje ir subėrę į tešlą viską išplakame.

5. Tešlą supilame į kepimo formą.

6. Rabarbarus paskirstome ant tešlos viršaus, tik žiūrime, kad jie neliestų kepimo formos kraštų.

7. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug4 0-50 minučių arba kol įsmeigus medinį iešmelį, jis išlieka sausas bei švarus. Skanaujame!

pyragai, pyragų receptai, rabarbarai, pyragas su rabarbarais, pyragas

8. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 15:06 ‘Pelnas iš masinės imigracijos į Vokietiją’ - Izraeliui priklausanti įmonė, Berlyne apgyvendinusi tūkstančius migrantų, gali uždirbti 300 ml
Migrantų krizė Vokietijoje sukelia didelių iššūkių, tačiau kai kurios įmonės mato galimybes uždirbti. Izraelio nekilnojamojo turto bendrovė „Aroundtown“ planuoja gauti didžiulę sumą už migrantų apgyvendinimą Berlyne. Šis projektas, skirtas 1 500 migr...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 14:47 Antimaterijos raketa, 300 kartų stipresnė už termobranduolinę, galėtų daug greičiau pasiekti artimiausias žvaigždes

Kosmoso tyrinėjimai visada buvo iššūkis mokslininkams ir inžinieriams, siekiantiems atrasti naujas galimybes tarpžvaigždinėms kelionėms. Nors tradicinės raketos užtikrina didelę trauką, jų efektyvumas yra ribotas. Mokslininkai dabar kreipia savo d...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 11:30 Saturno žiedai: nauji tyrimai atskleidžia milijardų metų paslaptis
Saturno žiedai, vienas iš įspūdingiausių ir paslaptingiausių mūsų Saulės sistemos bruožų, ilgą laiką buvo laikomi jauni. Tačiau naujausi tyrimai, atskleidę galimą milžinišką jų amžių, keičia tai, kaip žvelgiame į šiuos nuostabius ledinius žiedus. Mok...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau