Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 23

Nekeptas varškės ir baltojo šokolado tortas su avietėmis pagal Beatą

Nekeptas varškės ir baltojo šokolado tortas su avietėmis pagal Beatą

Su savo vaiku prieš kelias dienas prisirinkome per kelias valandas 7 kilogramus aviečių. Taip buvo gera viduryje laukų - tylu, oras fantastiškas, gaivus vėjas, miesto vaikas patenkintas labai smagia atrakcija. Dalį aviečių suvalgėme (kiek tik tilpo), dalį užsišaldžiau pertrintų per sietelį (bus ateities tortams). O visa kita sunaudojau šiam nekeptas varškės ir balto šokolado tortui iš Beatos receptų laidos. Bet yra žmonių, kas nemėgsta balto šokolado (o jo skonis ganėtinai gerai jaučiasi), tai rekomenduoju pakeisti kondensuotu pienu. O jei mėgstate, gaminkite pagal šį labai gerą receptą!

Ingredientai

Padui:

  • sausainiai: 100 gramų
  • lazdyno riešutai: 50 gramų
  • sviestas: 50 gramų.

Balto šokolado ir varškės masei:

  • baltas šokoladas: 100 gramų
  • kreminė varškė: 250 gramų (galite naudoti ir paprastą, bet tuomet reikia gerai pertrinti)
  • riebi grietinėlė: 100 mililitrų
  • želatinos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio (5 gramų; arba pusė kupino šaukšto želatinos stambesniais grūdeliais)
  • šaltas vanduo: 50 mililitrų
  • avietės: ~200 gramų (tinka ir kitos uogos).

Recepto paruošimas

1. Padas: Lazdyno riešutus pakepiname maždaug 5-7 minučių iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje arba tiesiog keptuvėje.

2. Atvėsiname, patriname tarp pirštų, kad nusiimtų luobelės.

3. Tada sumalame kavamale arba virtuviniame kombaine.

4. Taip pat sumalame ir sausainius.

5. Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sausainiais bei riešutais.

6. Iš gautos masės padarome padą su nedideliais krašteliais atsegamoje pyrago formoje, išklotoje kepimo popieriumi (a6 pati šonams naudoju acetatinę juostą).

7. Padedame į šaldytuvą, kol bus ruošiama varškės masė.

8. Balto šokolado ir varškės masė: Želatinos miltelius užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.

9. Baltą šokoladą ištirpiname mikrobangų krosnelėje arba virš vandens vonelės ir įmaišome į varškę.

10. Grietinėlę išplakame iki lengvų putų ir taip pat įmaišome į varškės masę. Ten pat keliauja ir pakaitinta (kad pilnai ištirptų) želatina.

11. Torto surinkimas: Dalį varškės kremo pilame ant sausainių pado, dėliojame dalį aviečių, supilame likusią dalį varškės ir ant viršaus išdėliojame likusias avietes.

12. Dedame į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms (idealiausiu atveju per visą naktį), kad sustingtų. Skanaujame!

pyragai, tortai, nekeptas tortas, pyragų receptai, tortų receptai

13. Rekomendacija: Daugiau baltojo šokolado tortų receptų rasite: Baltojo šokolado tortai.

Recepto Autorius Nekenčiu virtuvės

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau