- 24.06.2021
- 0.0 Reitingas
- 1531 Peržiūr
- Aptarti
Mano mergaitė yra tiesiog pamišusi dėl mėlynių. Tad jos gimtadienio proga nusprendžiau pagaminti jogurtinį mėlynių pyragą, kuris buvo tiesiog "nušluotas nuo stalo". Gavau ir aš gabaliuką paragauti, tai galiu pasakyti, kad gavosi itin gardus, gaivus, švelniai saldus jogurtinis pyragas su baltuoju šokoladu bei mėlynėmis.
Kai gaminsiu kitą kartą, galiu patikinti, kad tikrai nieko nekeisčiau, nes buvo be proto skanu.
Gaminant buvo naudojama 20 centimetrų apvali forma.
Patarimas: Įvairiausiose šalyse yra naudojamos skirtingos želatinos ir jos dažniausiai būna skirtingo tvirtumo, rekomenduoju būtinai pasiskaityti instrukcijas savo naudojamos želatinos, kokiam kiekiui skysčių ir kiek jos reikia.
Ingredientai
Biskvitui:
- miltai: 75 gramų
- cukrus: 75 gramų
- minkštas sviestas: 75 gramų
- kiaušiniai: 1
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio.
Įdarui:
- natūralus jogurtas: 500 gramų
- grietinėlė: 300 mililitrų
- baltas šokoladas: 160 gramų
- vanduo: 1 šaukšto
- tarkuota citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
- želatina: 20 gramų (6-7 lapelių)
- mėlynės: 250 gramų.
Papuošimui:
- mėlynės: šiek tiek
- mėtų lapeliai: kelių.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia visus ingredientus nurodytus biskvitui sudedame į dubenį ir gerai išplakame.
2. Tada pilame tešlą į 20 centimetrų apvalią kepimo formą riebalais pateptą ir išklotą popieriumi, paviršių išlyginame.
3. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis lieka sausas.
4. Iškeptą biskvitą kelias minutes paliekame atvėsti kepimo formoje. Tik po to išimame bei nulupame kepimo popierių.
5. Galutiniai atvėsiname ant grotelių.
6. Tada grietinėlę išplakame iki standumo.
7. Dubenyje sumaišome jogurtą, nutarkuotą citrinos žievelę ir grietinėlę.
8. Pasiruošiame želatiną, pagal instrukcijas ant pakuotės. Aš pati sunaudojau 6 želatinos lapelius. Pamerkiau lapelius į šaltą vandenį maždaug 5 minutėms.
9. Po to nusausinau bei ištirpdžiau puodelyje ant nedidelės kaitros.
10. Ištirpiname baltą šokoladą su šaukštu vandens dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu.
11. Supilame ištirpintą želatiną į šokolado mišinį ir gerai išmaišome.
12. Tuomet pilame šokoladą į jogurto-grietinėlės mišinį ir gerai išmaišome. Lėtai įmaišome mėlynes.
13. Po to į torto formą dedame biskvitą, supilame įdarą ir išlyginame paviršių. Dedame į šaldytuvą stingti. Aš pati laikiau per visą naktį, bet labai skubant užtenka 5-6 valandų.
14. Galiausiai papuošiame mėlynėmis bei mėtų lapeliais. Lepinamės!
Rekomendacija: Daugiau gimtadienių tortų receptų rasite: tortai.
Recepto Autorius Baking Secrets
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau