- 05.06.2023
- 1.0 Reitingas
- 1075 Peržiūrų
- Aptarti
Itin gardus ir sveikas datulių pyragas be pridėtinio cukraus, paruoštas su pilno grūdo miltais. Datulės suteiks ne tik saldumo, bet ir karamelinio skonio. Tikrai vertas viso Jūsų dėmesio receptas. Pamėginkite!
Ingredientai
- minkštos datulės: 240 gramų
- pienas: 220 mililitrų (karvės arba augalinis)
- pilno grudo miltai: 120 gramų
- sviestas: 60 gramų (arba kokosų aliejus)
- kiaušiniai: 2
- soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnio.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į nedidelį puodą dėkite datules, sviestą/aliejų ir užpilkite pienu. Ant silpnos kaitros kaitinkite, kol sviestas ištirpsta. Atidėkite maždaug 15 minučių.
2. Tada sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
3. Miltus sumaišykite su soda, kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
4. Kiaušinius lengvai išplakite ir sumaišykite su datulių mase.
5. Miltus berkite į datulių masę ir gerai išmaišykite.
6. Tešlą dėkite į sviestu arba aliejumi pateptą formą.
7. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.
8. Pyragą šiek tiek atvėsinkite formoje, ištraukite ir padėkite ant grotelių. Skanaukite!
9. Rekomendacija: Daugiau datulių pyragų receptų rasite: Datulių pyragai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau