Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2023 » Birželio » 1

Morkų pyragas su maskarponės sūrio kremu

Morkų pyragas su maskarponės sūrio kremu

Turiu pripažinti, kad prieš kurį laiką į pyragus, keksus ir tortus su morkomis visada žiūrėjau ganėtinai kreivai. Ilgą laiką nebuvo noro net pamėginti, nes buvau įtikėjusi, kad skonis bus "prastas" arba bent jau "nieko įspūdingo". Padrąsinta kelių draugių, vis tik pasižadėjau iškepti morkų pyragą su sūrio kremu.

Gamindama, vis gi turėjau tą nusistatymą, kad teks kepti antrą kartą, bet kaip aš klydau! Šis morkų pyragas buvo toks neįtikėtinai skanus, kad tikrai jį pamilau. Todėl drąsiai galiu Jums visiems pasakyti, kad tai - tobulo skonio morkų pyragas.

Purus, drėgnas, minkštas, kvapnus ir "su savo cinkeliu", kurio suteikia traškantys karijų riešutai. Jame itin gerai susipina morkų, cinamono, kokoso, karijų ir citrinos skoniai. Visa puokštė, bet viskas kartu idealiai sudera tarpusavyje.

Apteptas maskarponės kremu ir patiektas ant stalo jis visiškai gali atstoti netgi prabangų tortą.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 22 centimetrų dydžio pyragas.

Ingredientai

Pyragui:

  • kvietiniai miltai: 190 gramų (naudojau Kauno grūdų "Ekstra")
  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 130 gramų
  • aliejus: 120 mililitrų
  • burokine tarka sutarkuotos morkos: 200 gramų
  • kokosų drožlės: 30 gramų
  • karijų riešutai: 50 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
  • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnio
  • sviestas: gabaliuko (formos ištepimui).

Kremui:

  • maskarponės sūris: 200 gramų
  • 35% riebumo grietinėlė: 200 gramų
  • cukraus pudra: 2 valgomųjų šaukštų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų.

Puošimui:

  • morkos: 1
  • karijų riešutai: 20 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sausoje keptuvėje atskirai apkepame susmulkintus karijų riešutus ir kokosų drožles.

2. Tada sumaišome miltus, kepimo miltelius, kokosų drožles ir cinamoną.

3. Kiaušinius išplakame su druska ir cukrumi iki purumo. Įplakame aliejų ir vanilės ekstraktą.

4. Įmaišome miltų-kokosų drožlių mišinį.

5. Tuomet įmaišome tarkuotas morkas, citrinos žievelę ir 50 gramų karijų riešutų.

6. Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą ir sviestu išteptą 22 centimetrų dydžio kepimo formą ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Ar pyragas iškepė, tikriname įsmeigdami ties pyrago viduriu medinį pagaliuką - jis turi likti sausas.

7. Pyragą atvėsiname.

8. Kremui sumaišome šaltą grietinėlę, maskarponę, vanilės ekstraktą ir cukraus pudrą, kol masė tampa vientisa. Plakame elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu. Neperplakame, kremas turi būti tolygios ir tvirtos konsistencijos, bet nepagelsti, neįgyti sviesto poskonio.

9. Pabaigoje įplakame citrinos sultis ir išjungiame plaktuvą.

10. Pyragą aptepame kremu.

11. Bulvių skustuku priskutame plonų morkų juostelių.

12. Apibarstome pyragą karijų riešutais ir papuošiame morkų juostelėmis. Skanaujame!

13. Rekomendacija: Daugiau morkų pyragų receptų rasite: Morkų pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
26.03.2024 laikas 11:01 Receptai – Patiekalai Jautienos liežuvis su krienų ir majonezo padažu
Besiartinant šventėmis vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę. Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai ką gamindavo šioms šventėms mano mama, ką gaminau prieš keletą metų pati. Yra patiekalų kurie ruošiami ne taip ir da...

Skaityti daugiau

25.03.2024 laikas 16:56 Receptai – Patiekalai "Sugaišau 10 minučių, o svečiai liko sužavėti": obuolių desertas arbatai (greitai ir nebrangiai)
Paruošti šį desertą man prireikė tiesiog 10 minučių, o mano svečiai manė, kad tam sugaišau pusę dienos! Nuostabus obuolių desertas, pagamintas iš pačių pigiausių produktų. Labai rekomenduoju visiems jį išbandyti! Dalinuosi receptu...

Skaityti daugiau

22.03.2024 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Stulbinamai skanūs sausainiai su įdaru (nebrangus receptas)
Dievinu naminį kepimą ir dažnai eksperimentuoju virtuvėje! Šiandien siūlau pasigaminti minkštų, skanių ir gražių sausainių.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau