Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2023 » Gegužės » 20

Skaniausias šlapias morkų pyragas su su glajumi

Skaniausias šlapias morkų pyragas su su glajumi

Aš pati labai mėgstu gaminti morkų pyragus, jų esu gaminusi tikrai daugybe. Ir šis man buvo skaniausias iš visų iki šiol gamintų. Ar jūs kada gaminate daržovių pyragus? Mano šeimoje dar labai yra mėgstami burokėlių pyragai.

Šį receptą labai rekomenduoju išmėginti, galiu garantuoti, kad jis nenuvils, kai norisi pasilepinti skaniu desertu prie kavos arba arbatos puodelio.

Trumpai galiu tik pasakyti, kad jis tobulas. Mūsų šeimoje labai "prigijo" šis receptas, dabar kitaip morkų pyragų ir negaminam. Mano vyras sakė, kad tai yra skaniausias valgytas pyragas. Tikrai skanu norėčiau ji valgyti kiekviena diena.

Ingredientai

  • šviesus cukranendrių cukrus: 200 gramų
  • saulėgrąžų aliejus: 200 mililitrų (tačiau, vietoj saulėgrąžų aliejaus geriau rinktis rapsų (sviesto skonio) aliejų, nes saulėgrąžos labai permuša skonį)
  • kiaušiniai: 3
  • tarkuotos morkos: 150 gramų
  • apelsinai: 1
  • miltai: 200 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukraus pudra: 300 gramų
  • graikiški riešutai: 50 gramų.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių nulupame bei sutarkuojame smulkia tarka 3-4 morkas. Tarkių turėtų būti maždaug 150 gramų.

2. Nuplauname bei nutarkuojame apelsino žievelę.

3. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.

4. Tuomet dubenyje mediniu šaukštu sumaišome cukrų su aliejumi bei lengvai išplaktais kiaušiniais. Įmaišome morkas bei apelsino žievelę. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną bei muskato riešutą. Įsijojame į tešlą. Gerai išmaišome. Tešla turėtų gautis ganėtinai skysta.

5. Tada 24 centimetrų skersmens išardomą arba 20x20 centimetrų kvadratinę kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi.

6. Supilame tešlą bei kepame orkaitėje maždaug 40-45 minutes.

7. Ar pyragas jau yra iškepęs, galima patikrinti įsmeigus į jį medinį pagaliuką. Jeigu ištraukus pagaliukas yra sausas, o tešla prie jo neprilipusi - pyragas jau iškepęs.

8. Po to išimame pyragą iš orkaitės ir maždaug 10 minučių paliekame vėsti formoje. Išverčiame ant grotelių, nuimame formą, kepimo popierių bei paliekame atvėsti dar valandai.

9. Glajus: Cukraus pudrą išsukame su 3-4 valgomaisiais šaukštais apelsino sulčių iki susidarys vientisa masė.

10. Užpilame-užtepame glajų ant pyrago.

11. Pabarstome kapotais graikiškais riešutais. Lepinamės!

12. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.

13. Rekomendacija: Daugiau morkų pyragų receptų rasite: Morkų pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
29.01.2025 laikas 22:32 Receptai Cepelinai: Tradicija ir Naujovės
Cepelinai – tai ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir kulinarinės kūrybos laukas. Nuo klasikinių mėsos įdarų iki vegetariškų ir net desertinių variantų, šiame straipsnyje atskleisime, kaip galite pritaikyti cepelinus pr...

Skaityti daugiau

27.01.2025 laikas 21:27 Receptai Traškios bulvės su šonine: skanus ir paprastas receptas
Bulvės su šonine – tai klasikinis patiekalas, kuris sušildys bet kurio stalo atmosferą. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir leidžia kiekvienam pasireikšti kulinarinėje kūryboje. Su traškia šonine ir aromatingais priesk...

Skaityti daugiau

25.01.2025 laikas 13:50 Receptai Saldūs sausainiai su šokoladu ir riešutais: lengvas receptas
Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais – tai visų mėgstamas desertas, kurio skonis džiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų aromatas užpildys visą namą. Šis recepta...

Skaityti daugiau

30.01.2025 laikas 07:42 Šaltalankių aliejus: grožiui ir sveikatai
Šaltalankių aliejus – tai ne tik gamtos dovana, bet ir senovės išmintis, kuria naudojosi net graikai. Nors mitai apie regos atkūrimą lieka istorijoje, šiuolaikiniai tyrimai patvirtina, kad šaltalankių aliejus teikia daugybę naudos mūsų grožiui ir sve...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 21:17 Sesuo atstūmė dėl svorio: skausminga tiesa
Susidūrimas su svorio problemomis po gimdymo yra sunkus tiek fiziškai, tiek emociškai. Tačiau, kai palaikymo vietoje gauni atstūmimą net iš artimiausios šeimos, skausmas tampa dar didesnis. Mano sesuo, su kuria buvome artimos visą gyvenimą, nusprendė...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 19:57 Afantazija: Smegenų Reakcija į Vaizdus
Afantazija - reiškinys, kai žmonės nesugeba kurti vaizdų savo mintyse, dažnai laikytas paslaptinga ir mažai ištirta būkle. Tačiau naujausias tyrimas, publikuotas "Current Biology", atskleidžia, kad net ir šių žmonių smegenys reaguoja į vizualinius di...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 22:24 Arbata Kraujospūdžiui Didinti
Arbata dažnai siejama su atsipalaidavimu ir sveikatos gerinimu, tačiau ar žinote, kad kai kurios arbatos rūšys gali padėti padidinti kraujospūdį? Nors tai nėra plačiai pripažinta, specifiniai arbatos tipai, dėl juose esančių medžiagų kaip kofeinas, a...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 19:47 Uošvė taupo lėšas nuo tablečių, nuolat perka pigiausią iš šykštumo, o paskui turi nusipirkti įprastą, t. y. mokėti du kartus

Kai prieš metus ištekėjau, nesitikėjau susidurti su tokia problema: mano uošvė, kuri manė, kad yra labai taupi, iš tiesų tapo tikru pinigų švaistytoja. Jos manija pirkti pigius, bet netrukus sugendančius daiktus, verčia mane sukti galvą, kaip išsp...

Skaityti daugiau