Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 09

Plikytų sausainių tortas su maskarpone ir rududu

Plikytų sausainių tortas su maskarpone ir rududu

Tokį plikytų sausainių tortą su maskarpone ir rududu pasigaminti paskatino Beatos kulinarinėje knygoje pamatytas receptas. Pasigaminau ir labai patiko. Ingredientų visai nedaug, o skonis gaunasi labai geras. Gaminau jau keletą kartų, man asmeniškai labiausiai patiko su maskarpone, bet ją galima pakeisti grietinėle, jogurtu arba varškės kremu. Rududu čia tiesiog būtinas, visi kas ragavo, sutartinai kartojo, kad jo galima įdėti ir dar daugiau, bet man saldumo užtenka ir nuo tokio kiekio.

Ingredientai

  • plikyti sausainiai: 400 gramų
  • maskarponė: 500 gramų (galite pakeisti grietinėle, jogurtu ar varškės kremu; taip pat galite dėti pvz. - 250 gramų maskarponės ir 250 gramų grietinėlės)
  • karamelinis kremas Rududu: 0,5 indelio (galite drąsiai dėti ir daugiau)
  • želatina: 1 valgomojo šaukšto
  • cukrus: poros šaukštų (galite reguliuoti pagal skonį)
  • vanilės cukrus arba esencija.

Recepto paruošimas

1. Imkite į rankas plikytą pyragėlį ir įpjaukite iki pusės per viduriuką, tarsi kriauklę.

2. Tada kabinkite su tuo pačiu peiliu Rududu kremo (maždaug pusę arbatinio šaukštelio) ir įmontuokite tą kremą į pliko sausainio įpjovą.

3. Ir taip visus 400 gramų. Jeigu skamba kiek gąsdinančiai, tai galiu padrąsinti - bent jau man tie 400 gramų visai neprailgo. Dabar torto formą išklokite įdarytais sausainiais.

4. Ruoškite kremą: Želatiną užsimerkite su trupučiu vandens. Maskarponę arba grietinėlę išplakite iki standumo su cukrumi, galite įdėti vanilės jeigu turite. Tada sudėkite visa kita ką dar plaksite - jogurtą, maskarponę ar panašiai. Išplakite ir supilame į šią masę išbrinkusią ir ištirpintą želatiną, išmaišykite.

5. Dabar pusę masės užpilkite ant sausainių, ir sudėkite likusius įdarytais sausainiais. Ant jų pabaikite pilti kreminę masę. Man viršutinis sausainių sluoksnis labai gražiai išsikėlė į paviršių - kaip ir nebereikėjo papildomai torto niekuo puošti.

6. Statykite uždengtą tortą šaltai, kad sustingtų keletui valandų.

7. Aš pati dar pabarsčiau spalvotais pabarstukais, kad pagyvinti "balta-geltona" spalvas, bet tai nėra būtina.

8. Rekomendacija: Daugiau sausainių tortų receptų rasite: Sausainių tortai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau