Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Rugpjūčio » 15

Nekeptas šokoladinis maskarponės sūrio tortas

Atsipjaunate torto, paragaujate kąsnelį ir sakote “mmmmm, kaip nerealiai skanu…!!“ –  būtent taip nutiks, kai paragausite pirmąjį šio nuostabaus torto kąsnelį. Tirpstantis burnoje, nepakartojamai švelnaus skonio maskarponės tortas, kuriam net nereikės jungti orkaitės. Skamba super, ar ne? O dabar keliaujame prie gaminimo!

Anksčiau nelabai draugavau su želatina, kol pagaliau išmokau kaip su ja tvarkytis. Žinau, kad ne visi su ta želatina yra susidraugavę, tad duosiu 2 patarimus, kuriais visuomet vadovaujuosi, kuomet turiu reikalų su želatina. Pirma – išbrinkusios želatinos nereikia perkaitinti. Aš želatiną tirpinu mikrobangėje ir nesuku galvos su karštomis vandens vonelėmis… Kam ta papildoma terlionė? Beeet, kai kaitinsite želatiną mikrobangėje turite atidžiai sekti kaitinimo laiką, nes kiekviena mikrobangė skirtinga, todėl ir kaitinimo laikas skiriasi. Kai želatina pradeda tirpti, gerai išmaišome ir viskas, atidedame į šalį iki tol, kol reikės įmaišyti į kremą. Tik per ilgai žinoma nelaukite, kitaip želatina sustengs. Antras patarimas – prieš sumaišant želatiną su kremu, geriausia, kad kremas būtų kambario temperatūros, tada plona srovele pilame želatiną į kremą ir nuolat maišome.

Arba galite atsargiai sumaišyti gerą stiklinę kremo su želatina ir po to sumaišyti su likusiu kremu. Kaip Jums paprasčiau. Dabar belieka visus patarimus pritaikyti praktikoje. Kitaip tariant, laukia smagiausia dalis – torto gamyba!

Jeigu galvojate, kad torto pagaminimas užtrunka ilgai, tikrai klystate. Sausainių pagrindą ir kremą pagaminsite per kiek daugiau nei 30 minučių, o tada jau paliksite tortą stengti šaldytuve. Šokoladinis sluoksnis yra Jūsų pasirinkimas, nenorite – praleiskite, bet šiaip ar taip jis labai lengvai pagaminamas.

Nieko nėra skaniau už namuose pagamintą tortą! Skanaus!!!

Ingredientai

Torto pagrindui:

  • 200 g šokoladinių ar vanilinių sausainių
  • 90 g sviesto
  • 2 valg. š. kondensuoto pieno.

Maskarponės sluoksniui:

  • 500 g maskarponės sūrio (būtinai kambario temperatūros)
  • 1 indelio saldaus kondensuoto pieno (būtinai kambario temperatūros)
  • 200 ml plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
  • 150 g juodo šokolado
  • 1,5 valg. š. želatinos
  • 4 valg. š. šalto vandens.

Šokolado sluoksniui:

  • 250 ml plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
  • 200-220 g juodo šokolado.

Recepto paruošimas

1. Torto pagrindas: –Sausainius susmulkiname iki trupinių. Tam galite naudoti arba virtuvinį kombainą, arba sausainius sudėti į maišelį ir sutrupinti mėsos muštuku.

2. Sviestą ištirpiname mikrobangėje ir užpilame ant sausainių kartu su kondensuotu pienu. Gerai išmaišome.

3. Ant išardomos tortinės pagrindo patiesiame kepimo popierių, sudedame sausainių masę ir gerai prispaudžiame prie dugno.

4. Sausainių pagrindą paliekame šaldytuve, kol gaminsime maskarponės kremą.

5. Maskarponės sluoksnis: Želatiną užpilame šaltu vandeniu, paliekame išbrinkti. Šokoladą ištirpdome mikrobangėje (tik neperkaitinkite) ir paliekame truputį pravėsti. Grietinėlę išplakame iki standumo.

6. Želatiną ištirpdome mikrobangėje (man užtenka ~10-15 sekundžių, tik labai atidžiai sekite kaitinimo laiką, kad želatina neperkaistų, pakanka, kad išsilydytų).

7. Maskarponės sūrį išplakame su likusiu kondensuotu pienu, įmaišome šokoladą.

8. Nuolat maišant plona srovele supilame želatiną. Tada lėtai įmaišome grietinėlę.

9. Maskarponės kremą supilame ant sausainių pagrindo, išlyginame ir paliekame šaldytuve sustengti (~2 h).

10. Šokolado sluoksnis: Šokoladą sulaužome ir sudedame į dubenį.

11. Grietinėlę supilame į nedidelį puodą, kaitiname ant vidutinės ugnies, kol vos pradeda virti ir užpilame ant šokolado. Paliekame 5 minutėms, o tada išmaišome (maišome, kol šokoladas ištirpsta).

12. Kremą paliekame šiek tiek pravėsti ir užpilame ant torto. Kai šokoladinis sluoksnis sustingsta, tuomet puošiame kaip patinka. Aš naudojau šokoladinius draže rutuliukus. Skanumėlis!!!

13. Patarimas: Šiam tortui pakanka 1 indelio kondensuoto pieno, tiesiog iš to vieno indelio panaudojame pora šaukštų sausainių masei sutvirtinti.

14. Rekomendacija: Daugiau sūrio tortų receptų rasite: Sūrio tortai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau