Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Rugpjūčio » 15

Nekeptas šokoladinis maskarponės sūrio tortas

Atsipjaunate torto, paragaujate kąsnelį ir sakote “mmmmm, kaip nerealiai skanu…!!“ –  būtent taip nutiks, kai paragausite pirmąjį šio nuostabaus torto kąsnelį. Tirpstantis burnoje, nepakartojamai švelnaus skonio maskarponės tortas, kuriam net nereikės jungti orkaitės. Skamba super, ar ne? O dabar keliaujame prie gaminimo!

Anksčiau nelabai draugavau su želatina, kol pagaliau išmokau kaip su ja tvarkytis. Žinau, kad ne visi su ta želatina yra susidraugavę, tad duosiu 2 patarimus, kuriais visuomet vadovaujuosi, kuomet turiu reikalų su želatina. Pirma – išbrinkusios želatinos nereikia perkaitinti. Aš želatiną tirpinu mikrobangėje ir nesuku galvos su karštomis vandens vonelėmis… Kam ta papildoma terlionė? Beeet, kai kaitinsite želatiną mikrobangėje turite atidžiai sekti kaitinimo laiką, nes kiekviena mikrobangė skirtinga, todėl ir kaitinimo laikas skiriasi. Kai želatina pradeda tirpti, gerai išmaišome ir viskas, atidedame į šalį iki tol, kol reikės įmaišyti į kremą. Tik per ilgai žinoma nelaukite, kitaip želatina sustengs. Antras patarimas – prieš sumaišant želatiną su kremu, geriausia, kad kremas būtų kambario temperatūros, tada plona srovele pilame želatiną į kremą ir nuolat maišome.

Arba galite atsargiai sumaišyti gerą stiklinę kremo su želatina ir po to sumaišyti su likusiu kremu. Kaip Jums paprasčiau. Dabar belieka visus patarimus pritaikyti praktikoje. Kitaip tariant, laukia smagiausia dalis – torto gamyba!

Jeigu galvojate, kad torto pagaminimas užtrunka ilgai, tikrai klystate. Sausainių pagrindą ir kremą pagaminsite per kiek daugiau nei 30 minučių, o tada jau paliksite tortą stengti šaldytuve. Šokoladinis sluoksnis yra Jūsų pasirinkimas, nenorite – praleiskite, bet šiaip ar taip jis labai lengvai pagaminamas.

Nieko nėra skaniau už namuose pagamintą tortą! Skanaus!!!

Ingredientai

Torto pagrindui:

  • 200 g šokoladinių ar vanilinių sausainių
  • 90 g sviesto
  • 2 valg. š. kondensuoto pieno.

Maskarponės sluoksniui:

  • 500 g maskarponės sūrio (būtinai kambario temperatūros)
  • 1 indelio saldaus kondensuoto pieno (būtinai kambario temperatūros)
  • 200 ml plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
  • 150 g juodo šokolado
  • 1,5 valg. š. želatinos
  • 4 valg. š. šalto vandens.

Šokolado sluoksniui:

  • 250 ml plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
  • 200-220 g juodo šokolado.

Recepto paruošimas

1. Torto pagrindas: –Sausainius susmulkiname iki trupinių. Tam galite naudoti arba virtuvinį kombainą, arba sausainius sudėti į maišelį ir sutrupinti mėsos muštuku.

2. Sviestą ištirpiname mikrobangėje ir užpilame ant sausainių kartu su kondensuotu pienu. Gerai išmaišome.

3. Ant išardomos tortinės pagrindo patiesiame kepimo popierių, sudedame sausainių masę ir gerai prispaudžiame prie dugno.

4. Sausainių pagrindą paliekame šaldytuve, kol gaminsime maskarponės kremą.

5. Maskarponės sluoksnis: Želatiną užpilame šaltu vandeniu, paliekame išbrinkti. Šokoladą ištirpdome mikrobangėje (tik neperkaitinkite) ir paliekame truputį pravėsti. Grietinėlę išplakame iki standumo.

6. Želatiną ištirpdome mikrobangėje (man užtenka ~10-15 sekundžių, tik labai atidžiai sekite kaitinimo laiką, kad želatina neperkaistų, pakanka, kad išsilydytų).

7. Maskarponės sūrį išplakame su likusiu kondensuotu pienu, įmaišome šokoladą.

8. Nuolat maišant plona srovele supilame želatiną. Tada lėtai įmaišome grietinėlę.

9. Maskarponės kremą supilame ant sausainių pagrindo, išlyginame ir paliekame šaldytuve sustengti (~2 h).

10. Šokolado sluoksnis: Šokoladą sulaužome ir sudedame į dubenį.

11. Grietinėlę supilame į nedidelį puodą, kaitiname ant vidutinės ugnies, kol vos pradeda virti ir užpilame ant šokolado. Paliekame 5 minutėms, o tada išmaišome (maišome, kol šokoladas ištirpsta).

12. Kremą paliekame šiek tiek pravėsti ir užpilame ant torto. Kai šokoladinis sluoksnis sustingsta, tuomet puošiame kaip patinka. Aš naudojau šokoladinius draže rutuliukus. Skanumėlis!!!

13. Patarimas: Šiam tortui pakanka 1 indelio kondensuoto pieno, tiesiog iš to vieno indelio panaudojame pora šaukštų sausainių masei sutvirtinti.

14. Rekomendacija: Daugiau sūrio tortų receptų rasite: Sūrio tortai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau