Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Rugpjūčio » 15

Nekeptas šokoladinis maskarponės sūrio tortas

Atsipjaunate torto, paragaujate kąsnelį ir sakote “mmmmm, kaip nerealiai skanu…!!“ –  būtent taip nutiks, kai paragausite pirmąjį šio nuostabaus torto kąsnelį. Tirpstantis burnoje, nepakartojamai švelnaus skonio maskarponės tortas, kuriam net nereikės jungti orkaitės. Skamba super, ar ne? O dabar keliaujame prie gaminimo!

Anksčiau nelabai draugavau su želatina, kol pagaliau išmokau kaip su ja tvarkytis. Žinau, kad ne visi su ta želatina yra susidraugavę, tad duosiu 2 patarimus, kuriais visuomet vadovaujuosi, kuomet turiu reikalų su želatina. Pirma – išbrinkusios želatinos nereikia perkaitinti. Aš želatiną tirpinu mikrobangėje ir nesuku galvos su karštomis vandens vonelėmis… Kam ta papildoma terlionė? Beeet, kai kaitinsite želatiną mikrobangėje turite atidžiai sekti kaitinimo laiką, nes kiekviena mikrobangė skirtinga, todėl ir kaitinimo laikas skiriasi. Kai želatina pradeda tirpti, gerai išmaišome ir viskas, atidedame į šalį iki tol, kol reikės įmaišyti į kremą. Tik per ilgai žinoma nelaukite, kitaip želatina sustengs. Antras patarimas – prieš sumaišant želatiną su kremu, geriausia, kad kremas būtų kambario temperatūros, tada plona srovele pilame želatiną į kremą ir nuolat maišome.

Arba galite atsargiai sumaišyti gerą stiklinę kremo su želatina ir po to sumaišyti su likusiu kremu. Kaip Jums paprasčiau. Dabar belieka visus patarimus pritaikyti praktikoje. Kitaip tariant, laukia smagiausia dalis – torto gamyba!

Jeigu galvojate, kad torto pagaminimas užtrunka ilgai, tikrai klystate. Sausainių pagrindą ir kremą pagaminsite per kiek daugiau nei 30 minučių, o tada jau paliksite tortą stengti šaldytuve. Šokoladinis sluoksnis yra Jūsų pasirinkimas, nenorite – praleiskite, bet šiaip ar taip jis labai lengvai pagaminamas.

Nieko nėra skaniau už namuose pagamintą tortą! Skanaus!!!

Ingredientai

Torto pagrindui:

  • 200 g šokoladinių ar vanilinių sausainių
  • 90 g sviesto
  • 2 valg. š. kondensuoto pieno.

Maskarponės sluoksniui:

  • 500 g maskarponės sūrio (būtinai kambario temperatūros)
  • 1 indelio saldaus kondensuoto pieno (būtinai kambario temperatūros)
  • 200 ml plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
  • 150 g juodo šokolado
  • 1,5 valg. š. želatinos
  • 4 valg. š. šalto vandens.

Šokolado sluoksniui:

  • 250 ml plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
  • 200-220 g juodo šokolado.

Recepto paruošimas

1. Torto pagrindas: –Sausainius susmulkiname iki trupinių. Tam galite naudoti arba virtuvinį kombainą, arba sausainius sudėti į maišelį ir sutrupinti mėsos muštuku.

2. Sviestą ištirpiname mikrobangėje ir užpilame ant sausainių kartu su kondensuotu pienu. Gerai išmaišome.

3. Ant išardomos tortinės pagrindo patiesiame kepimo popierių, sudedame sausainių masę ir gerai prispaudžiame prie dugno.

4. Sausainių pagrindą paliekame šaldytuve, kol gaminsime maskarponės kremą.

5. Maskarponės sluoksnis: Želatiną užpilame šaltu vandeniu, paliekame išbrinkti. Šokoladą ištirpdome mikrobangėje (tik neperkaitinkite) ir paliekame truputį pravėsti. Grietinėlę išplakame iki standumo.

6. Želatiną ištirpdome mikrobangėje (man užtenka ~10-15 sekundžių, tik labai atidžiai sekite kaitinimo laiką, kad želatina neperkaistų, pakanka, kad išsilydytų).

7. Maskarponės sūrį išplakame su likusiu kondensuotu pienu, įmaišome šokoladą.

8. Nuolat maišant plona srovele supilame želatiną. Tada lėtai įmaišome grietinėlę.

9. Maskarponės kremą supilame ant sausainių pagrindo, išlyginame ir paliekame šaldytuve sustengti (~2 h).

10. Šokolado sluoksnis: Šokoladą sulaužome ir sudedame į dubenį.

11. Grietinėlę supilame į nedidelį puodą, kaitiname ant vidutinės ugnies, kol vos pradeda virti ir užpilame ant šokolado. Paliekame 5 minutėms, o tada išmaišome (maišome, kol šokoladas ištirpsta).

12. Kremą paliekame šiek tiek pravėsti ir užpilame ant torto. Kai šokoladinis sluoksnis sustingsta, tuomet puošiame kaip patinka. Aš naudojau šokoladinius draže rutuliukus. Skanumėlis!!!

13. Patarimas: Šiam tortui pakanka 1 indelio kondensuoto pieno, tiesiog iš to vieno indelio panaudojame pora šaukštų sausainių masei sutvirtinti.

14. Rekomendacija: Daugiau sūrio tortų receptų rasite: Sūrio tortai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-24 laikas 12:40 Receptai Purus torto biskvitas be kiaušinių: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite purų biskvitą be kiaušinių! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą maistingesnį.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:18 Receptai Obuolių pyragas su kefyru: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite drėgną obuolių pyragą su kefyru! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą sveikesnį. Šiame straipsnyje atskleisime, kodėl obuolių pyragas su kefyru yra puikus pasirinkimas, kokios jo kalorij...

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:04 Receptai Mėsos kukuliai su medaus ir garstyčių padažu: nauda, kalorijos ir receptas
Paruoškite skanius mėsos kukulius su medaus ir garstyčių padažu! Sužinokite apie jų maistinę naudą, kalorijas ir gaminimo patarimus.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:43 Kodėl SSRS geležinkelių konduktoriai į arbatą dėjo sodos? Moksliniai paaiškinimai
Kodėl SSRS laikais į arbatą buvo dedama soda? Sužinokite mokslinius paaiškinimus ir praktines priežastis, kurios formavo šią unikalią tradiciją.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:25 Tiesa ar melas: Kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja mūsų santykius
Sužinokite, kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja jūsų santykius. Praktiniai patarimai ir moksliniai paaiškinimai padės pakeisti toksiškų santykių ciklą. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip mūsų vidiniai įsitikinimai ir elgesio modeliai formuoja...

Skaityti daugiau

2025-07-22 laikas 21:11 Tiesa ar melas: Kaip sąmoningai kurti laimingus santykius?
Sužinokite, kaip sąmoningai kurti laimingus santykius! Praktiniai žingsniai ir moksliniai patarimai padės atrasti harmoniją ir meilę. Šiame straipsnyje atskleisime, kaip mokslas ir psichologija padeda suprasti santykių kūrimo procesą, ir pateiksime p...

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:21 Jungtinės Karalystės migrantų viešbutyje kilo protestai po to, kai prieglobsčio prašytojas buvo apkaltintas seksualiniais nusikaltimais
Demonstracija virto smurtiniais neramumais prie „The Bell Hotel“ viešbučio po to, kai buvo suimtas Etiopijos prieglobsčio prašytojas, apkaltintas seksualine prievarta prieš moksleivę ir moterį Eppingo miesto centre....

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:02 Ką apie jus pasakoja jūsų akių spalva? Moksliniai faktai ir hipotezės
Švedijos Erebro universiteto studijos, rodo, kad genai, lemiantys rainelės spalvą, taip pat daro įtaką smegenų priekinės dalies formavimuisi, kuri atsakinga už mūsų elgesį ir asmenybės bruožus. Šiame straipsnyje gilinsimės į tai, kaip akių spalva sie...

Skaityti daugiau