Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Rugpjūčio » 15

Nekeptas šokoladinis maskarponės sūrio tortas

Atsipjaunate torto, paragaujate kąsnelį ir sakote “mmmmm, kaip nerealiai skanu…!!“ –  būtent taip nutiks, kai paragausite pirmąjį šio nuostabaus torto kąsnelį. Tirpstantis burnoje, nepakartojamai švelnaus skonio maskarponės tortas, kuriam net nereikės jungti orkaitės. Skamba super, ar ne? O dabar keliaujame prie gaminimo!

Anksčiau nelabai draugavau su želatina, kol pagaliau išmokau kaip su ja tvarkytis. Žinau, kad ne visi su ta želatina yra susidraugavę, tad duosiu 2 patarimus, kuriais visuomet vadovaujuosi, kuomet turiu reikalų su želatina. Pirma – išbrinkusios želatinos nereikia perkaitinti. Aš želatiną tirpinu mikrobangėje ir nesuku galvos su karštomis vandens vonelėmis… Kam ta papildoma terlionė? Beeet, kai kaitinsite želatiną mikrobangėje turite atidžiai sekti kaitinimo laiką, nes kiekviena mikrobangė skirtinga, todėl ir kaitinimo laikas skiriasi. Kai želatina pradeda tirpti, gerai išmaišome ir viskas, atidedame į šalį iki tol, kol reikės įmaišyti į kremą. Tik per ilgai žinoma nelaukite, kitaip želatina sustengs. Antras patarimas – prieš sumaišant želatiną su kremu, geriausia, kad kremas būtų kambario temperatūros, tada plona srovele pilame želatiną į kremą ir nuolat maišome.

Arba galite atsargiai sumaišyti gerą stiklinę kremo su želatina ir po to sumaišyti su likusiu kremu. Kaip Jums paprasčiau. Dabar belieka visus patarimus pritaikyti praktikoje. Kitaip tariant, laukia smagiausia dalis – torto gamyba!

Jeigu galvojate, kad torto pagaminimas užtrunka ilgai, tikrai klystate. Sausainių pagrindą ir kremą pagaminsite per kiek daugiau nei 30 minučių, o tada jau paliksite tortą stengti šaldytuve. Šokoladinis sluoksnis yra Jūsų pasirinkimas, nenorite – praleiskite, bet šiaip ar taip jis labai lengvai pagaminamas.

Nieko nėra skaniau už namuose pagamintą tortą! Skanaus!!!

Ingredientai

Torto pagrindui:

  • 200 g šokoladinių ar vanilinių sausainių
  • 90 g sviesto
  • 2 valg. š. kondensuoto pieno.

Maskarponės sluoksniui:

  • 500 g maskarponės sūrio (būtinai kambario temperatūros)
  • 1 indelio saldaus kondensuoto pieno (būtinai kambario temperatūros)
  • 200 ml plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
  • 150 g juodo šokolado
  • 1,5 valg. š. želatinos
  • 4 valg. š. šalto vandens.

Šokolado sluoksniui:

  • 250 ml plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
  • 200-220 g juodo šokolado.

Recepto paruošimas

1. Torto pagrindas: –Sausainius susmulkiname iki trupinių. Tam galite naudoti arba virtuvinį kombainą, arba sausainius sudėti į maišelį ir sutrupinti mėsos muštuku.

2. Sviestą ištirpiname mikrobangėje ir užpilame ant sausainių kartu su kondensuotu pienu. Gerai išmaišome.

3. Ant išardomos tortinės pagrindo patiesiame kepimo popierių, sudedame sausainių masę ir gerai prispaudžiame prie dugno.

4. Sausainių pagrindą paliekame šaldytuve, kol gaminsime maskarponės kremą.

5. Maskarponės sluoksnis: Želatiną užpilame šaltu vandeniu, paliekame išbrinkti. Šokoladą ištirpdome mikrobangėje (tik neperkaitinkite) ir paliekame truputį pravėsti. Grietinėlę išplakame iki standumo.

6. Želatiną ištirpdome mikrobangėje (man užtenka ~10-15 sekundžių, tik labai atidžiai sekite kaitinimo laiką, kad želatina neperkaistų, pakanka, kad išsilydytų).

7. Maskarponės sūrį išplakame su likusiu kondensuotu pienu, įmaišome šokoladą.

8. Nuolat maišant plona srovele supilame želatiną. Tada lėtai įmaišome grietinėlę.

9. Maskarponės kremą supilame ant sausainių pagrindo, išlyginame ir paliekame šaldytuve sustengti (~2 h).

10. Šokolado sluoksnis: Šokoladą sulaužome ir sudedame į dubenį.

11. Grietinėlę supilame į nedidelį puodą, kaitiname ant vidutinės ugnies, kol vos pradeda virti ir užpilame ant šokolado. Paliekame 5 minutėms, o tada išmaišome (maišome, kol šokoladas ištirpsta).

12. Kremą paliekame šiek tiek pravėsti ir užpilame ant torto. Kai šokoladinis sluoksnis sustingsta, tuomet puošiame kaip patinka. Aš naudojau šokoladinius draže rutuliukus. Skanumėlis!!!

13. Patarimas: Šiam tortui pakanka 1 indelio kondensuoto pieno, tiesiog iš to vieno indelio panaudojame pora šaukštų sausainių masei sutvirtinti.

14. Rekomendacija: Daugiau sūrio tortų receptų rasite: Sūrio tortai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
10.04.2024 laikas 20:02 Receptai – Patiekalai Bananų sausainių pyragas: skanus ir greitas desertas be kepimo receptas
Jei mėgstate saldumynus, bet neturite pakankamai laiko gaminti, rekomenduojame labai greito ir lengvo deserto receptą. Jums nereikės vargti su tešla ir įjungti orkaitės. Pakanka po ranka turėti krekerių, bananų, šiek tiek cukraus ...

Skaityti daugiau

08.04.2024 laikas 15:22 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlė su malonia citrinos rūgštele. Skanus užkandis iš to, ką turite šaldytuve

Greitai, lengvai ir nebrangiai! Puikus skonis ir aromatas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Būtinai išbandykite - rekomenduoju.

Skaityti daugiau

03.04.2024 laikas 20:23 Receptai – Patiekalai Blyneliai (sklindžiai) su obuoliais (receptas)
Mano vyras turi labai aiškią nuomonę kai kuriais klausimais. Ir jis kartais savo tiesa būna taip įsitikinęs, kad neįmanoma jį perkalbėti. Tačiau, kartais aš jį pergudrauju. Kad ir su šiais sklindžiais. Jis visada sako, kad keptų o...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau