Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Rugpjūčio » 09

Nekeptas tortas su kondensuotu pienu

Nekeptas tortas su kondensuotu pienu

Šis nekeptas tortas yra su kondensuotu pienu, o viršus su trintomis šviežiomis braškėmis. Patiko šio torto skonis. Kondensuotas pienas suteikė purią tekstūrą. Kremo sluoksnis buvo vidutiniškai saldus, o braškių sluoksnis – gaivesnis. Skonis yra išties vasariškas, tortas gana lengvo skonio, o pagaminimas nėra sudėtingas.

Sausainius naudojau "Selgos" klasikinius ir su bananų skoniu.

Braškių sluoksnis:
Braškių naudojau 600 g, bet nupjovus viršūnėles jų liko apie 500 g. Pakaitinus braškes – iki 450 g.

Želatinos naudojimas:
Naudojau „Dr. Oetker“ želatiną. Jos nereikia papildomai išbrinkinti. Taip pat šios želatinos reikia naudoti mažiau nei kitų gamintojų. Kitu atveju skaitykite, kas parašyta ant želatinos pakuotės.

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Taip pat ir grietinėlė. Ją plakiau su jogurtu apie 5 min., kad ji taptų kuo labiau puresnė. Vasaros metu visus produktus ištraukiu iš šaldytuvo ir palaikai kambario temperatūroje apie keletą valandų. Kitu atveju, jei produktai bus šalti, želatina gali sušokti į gumuliukus.

Želatinos naudojau apie 15 gramų. Kremo sluoksnis buvo gana minkštas, "tirpstantis burnoje".

Kokių priemonių reikės, norint pagaminti šį tortą?

- Apvalios, atsegamais kraštais kepimo formos. Naudojau 22 cm.
- Kepimo popieriaus
- Elektrinio plaktuvo kremui, pagrindui
- Maisto smulkintuvo braškėms
- Šaukšto, silikoninės mentelės, peilio
- Puodo bei geriausia metalinio indo, kuriame tirpinsite želatiną.

Torto išėmimas iš formos:
Kepimo formos šonus apjuosiau kepimo popieriumi. Kraštai buvo kiek nelygūs, bet buvo paprasčiau tortą išimti iš formos.

Apatinio popieriaus nuėmimas: užkišu peilį tarp popieriaus ir torto apačios. Viena ranka laikau torto apačią, o su kita atsargiai nuimu popierių ir perkeliu į lėkštę.

tortai, receptai, nekeptas pyragas, tortų receptai, kondensuoto pieno

Ingredientai

Pagrindui:

  • sausainiai: 180 gramų (naudoju "Selga")
  • sviestas: 70 gramų.

Kremo sluoksniui: 

  • jogurtas: 370 gramų
  • riebi grietinėlė: 250 gramų (35 proc.)
  • kondensuotas pienas: 250 gramų
  • vanilinis cukrus arba vanilės ekstraktas
  • šviežios citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
  • želatina: 16 gramų (naudoju "Dr. Oetker")
  • vanduo: 80 gramų (beveik 0,5 stiklinės).

Braškių sluoksniui: 

  • šviežios braškės: 600 gramų
  • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • vanilinis cukrus arba vanilės ekstraktas
  • želatina: 11 gramų (naudoju "Dr. Oetker").

Papuošimui:

  • braškės
  • baltas šokoladas
  • kokosų drožlės.

Nekeptas tortas su kondensuotu pienu

Recepto paruošimas

1. Pagrindas: Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, supilti ištirpintą sviestą. Šaukštu viską išmaišyti.

2. Į 22 cm apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu.

3. Suberti sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginti pagrindą. Įdėti į šaldytuvą.

4. Kremas: Dubenyje elektriniu plakikliu išplakti jogurtą, vanilinį cukrų ir grietinėlę. Supilti po truputėlį. Iš viso plakti apie 5 min.

5. Supilti kondensuotą pieną, viską išplakti. Įpilti citrinos sulčių.

6. Į metalinį indą supilti vandenį, apibarstyti želatiną, viską išmaišyti.

7. Į didelį puodą pripilti nedaug vandens. Į jį įstatyti indą su želatina. Kaitinti ant vidutinės-neaukštos kaitros. Maišant su mentele, ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Želatina turi būti visiškai ištirpusi. Į kremą pilti, kai ji bus pravėsusi, bet dar vos šilta.

8. Želatiną sumaišyti su 4 šaukštais įdaro. Plakant su mikseriu želatiną plona srovele supilti į kremą.

9. Kremą supilti į kepimo formą. Padėti į šaldytuvą apie valandą ar kol viršus bus apstingęs.

10. Braškių sluoksnis: Braškes nuplauti.

11. Nupjauti braškių kotelius.

12. Suberti jas į puodą ir sutrinti blenderiu iki tyrės.

13. Braškes užvirti, įberti cukraus, vanilino. Kaitinti ant neaukštos kaitros apie 4-5 min.

14. Atvėsinti tyrę iki kambario temperatūros.

15. Metaliniame inde 1/3 st. tyrės sumaišyti su želatina. Vandens vonelėje ištirpinti želatiną. Šiek tiek atvėsinti ir sumaišyti su likusia tyre.

16. Ją po truputį užpilti ant torto viršaus. Tortą laikyti šaldytuve per naktį.

17. Atsegti torto formos šonus, nuimti popierių nuo šonų. Peilį užkišti tarp popieriaus ir torto apačios.

18. Nuimti popierių ir perkelti į lėkštę. Papuošti braškėmis, baltuoju šokoladu, kokosų drožlėmis.

19. Rekomendacija: Daugiau nekeptų tortų receptų rasite: Nekepti tortai.

Patiko receptas? Pasekite autorių Instagram ir/arba Facebook socialiniame tinkle.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-09 laikas 10:23 Ką Reiškia 15:15 Laikrodyje? Numerologijos Paslaptys ir Mokslinis Požiūris
Ką reiškia 15:15 laikrodyje? Numerologija žada pokyčius, o mokslas aiškina kitaip. Sužinokite, kaip tai veikia meilę, karjerą ir finansus! Šiame straipsnyje mes ne tik atskleisime, ką 15:15 reiškia pagal numerologiją, bet ir patikrinsime šiuos teigin...

Skaityti daugiau

2025-07-09 laikas 09:22 Mikrožalumynai: kaip jie gydo jūsų virškinimą ir stiprina sveikatą – viskas, ką reikia žinoti
Mikrožalumynai gerina virškinimą, stiprina sveikatą ir imunitetą. Sužinokite, kaip jie veikia, ir išbandykite patys! Šiame straipsnyje atskleisime, kaip šie maži stebuklai veikia jūsų kūną, kodėl jie tokie naudingi ir kaip galite juos įtraukti į savo...

Skaityti daugiau

2025-07-09 laikas 08:13 Sveikata. Kava po valgio: draugas ar priešas jūsų sveikatai?
Kava po valgio: ar ji naudinga? Sužinokite, kaip kava veikia virškinimą ir geležies įsisavinimą bei kaip apsaugoti savo sveikatą. Tačiau ar kada susimąstėte, kas iš tikrųjų vyksta jūsų kūne, kai išgeriate kavą iškart po valgio? Galbūt šis įprotis, at...

Skaityti daugiau

2025-07-08 laikas 21:23 Pikti vakcinuoti žmonės teisia nevakcinuotuosius už tai, kad „neįspėjo jų“ apie mirtinus mRNR pavojus

Šiame straipsnyje nagrinėjame šią kontroversišką temą, atskleidžiame naujausius tyrimus apie mRNR vakcinų pavojus ir aptariame, kodėl tikroji atsakomybė slypi kitur.

Skaityti daugiau

2025-07-08 laikas 19:39 Pailsėk. 8 Netikros meilės požymiai: Kaip atpažinti, kad jūsų santykiai nėra tikri?
Šiame straipsnyje aptarsime aštuonis netikros meilės požymius, kurie padės jums suprasti, ar verta tęsti santykius, ar geriau pasirinkti vienatvę. Sužinokite, kaip apsaugoti savo emocinę sveikatą ir išvengti toksiškų santykių....

Skaityti daugiau