Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Spalio » 14

Karamelinis maskarponės kremo tortas su obuoliais

Karamelinis maskarponės kremo tortas su obuoliais

Kai tik sode obelų šakos pradeda svirti nuo vaisių, nori-nenori privalu kepti įvairiausius pyragus ir tortus, taip pat virti uogienes arba kitais būdais sudoroti obuolių derlių. Juk labai gaila - pražus. Šį kartą kepu karamelinį maskarponės kremo tortą su obuolių gabaliukais, pagal wavykitchen rekomenduotą receptą, tik pakoreguotą pagal mano skonius. Labai rekomenduoju pamėginti ir Jums!

Ingredientai

Biskvitui (visi ingredientai privalo būti kambario temperatūros):

  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 150 gramų
  • grietinė: 250 gramų (30% riebumo)
  • karamelizuotas saldintas sutirštintas pienas: 1 skardinės (pvz. Rududu)
  • miltai: 270 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepinti graikiniai riešutai riešutai: 130 gramų (nėra būtina, bet labai tinka).

Karamelizuotiems obuoliams:

  • rūgštūs obuoliai: 2-3 dideli
  • sviestas: 40 gramų
  • cukrus: 75 gramų
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: pagal skonį
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto.

Maskarponės kremui:

  • šalta maskarponė: 600 gramų
  • šalta 35% riebumo grietinėlė: 500 gramų
  • cukraus pudra: 140 gramų
  • karamelės padažas: 2 valgomųjų šaukštų (aš naudojau tą pati Rududu).

Recepto paruošimas

1. Biskvitas: Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Elektriniu plaktuvu plakite tol, kol masė taps gelsva, puri, o jos tūris patrigubės.

2. Tuomet į plakinį sudėkite grietinę ir karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną (aš naudojau Rududu). Produktus dar kartą gerai išplakite iki vientisos masės.

3. Kitame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius bei druską.

4. Miltų mišinį, palengva maišydami, berkite į tešlą. Subėrus visus miltus tešlą maišykite dar keletą minučių, kol gaunasi vientisa masė ir nebelieka sausų miltų.

5. Pakepinkite riešutus ir smulkiai sukapokite. Riešutus suberkite į tešlą ir gerai išmaišykite mentele.

6. Tada 22-24 centimetrų skersmens kepimo formą su išimamu dugnu išklokite kepimo popieriumi (aš pati klojau tik dugną). Tešlos viršų nulyginkite konditerine mentele.

7. Orkaitę įkaitinkit iki 180-200 laipsnių temperatūros (priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių), dėkite paruoštą biskvitą ir kepkite maždaug 30-40 minučių. Ar biskvitas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - ištrauktas iš kepinio centro turėtų būti sausas bei neaplipęs tešla.

8. Palikite iškeptą biskvitą pravėsti ir imkitės kitų darbų.

9. Karamelizuoti obuoliai: Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

10. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite obuolius, cukrų, cinamoną, druską, supilkite citrinos sultis. Nuolatos maišydami ant vidutinės ugnies kepinkite obuolius, kol šie taps minkšti ir karamelizuosis. Tai trunka maždaug 8 minutes.

11. Obuolius, kartu su išsiskyrusiu skysčiu, sudėkite į dubenėlį ir palikite atvėsti. Tuo metu paruoškite maskarponės kremą.

12. Maskarponės kremas: Traukite iš šaldytuvo maskarponę ir grietinėlę. Maskarponę, cukraus pudrą ir karamelę trumpai paplakite, kol susimaišys.

13. Toliau plakdami, pamažu pilkite grietinėlę. Padidinkite plakimo greitį ir plakite, kol gausite purų, tvirtą kremą. Neperplakame, nes kremas sušoks į gumuliukus. Iki naudojimo kremą laikykite šaldytuve.

14. Pabaigai iš trečdalio stiklinės (85 mililitrų) vandens ir 1 valgomojo šaukšto cukraus pasigaminkte sirupą, skirtą biskvitų sulaistymui.

15. Torto surinkimas: Atšalusį biskvitą aštriu peiliu supjaustykite išilgai į 5-6 dalis – kuo bus plonesni biskvito lakštai, tuo drėgnesnis, skanesnis gaus tortas. Jeigu kepant biskvitą, jo viršuje iškilo kauburėlis, jį, prieš pjaustydami biskvitą, nupjaukite (galėsite sutrupinti ir papuošti tortą arba tiesiog pasigardžiuoti prie arbatos puodelio).

16. Ant didelės, lygios lėkštės padėkite pirmąjį biskvito sluoksnį ir jį sulaistykite sirupu (aš tiesiog konditeriniu šepetėliu biskvitą aptepiau sirupu).

17. Tada biskvitą aptepkite maskarponės kremu, ant kurio dėkite sluoksnį karamelizuotų obuolių. Uždėkite antrąjį biskvito lakštą ir lengvai prispauskite.

18. Visus biskvito lakštus susluoksniuokite ta pačia tvarka, tik ant paskutiniojo nebedėkite obuolių. Torto viršų nulyginkite konditerine mentele.

19. Šitaip paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms, o dar geriau visai nakčiai. Likusį kremą (jeigu liko) taip pat įdėkite į šaldytuvą.

20. Po kelių valandų, ar kitos dienos ryte, traukite tortą iš šaldytuvo ir likusiu kremu aptepkite torto šonus bei viršų. Nulyginkite ir puoškite.

21. Galite puošti obuolių skiltelėmis ir cinamono lazdelėmis, riešutais, galite aplieti karamele arba šokoladu, galite apibarstyti to paties biskvito trupiniais, arba, kaip aš, tiesiog užberti pabarstukų.

22. Pasipuošusį tortą dar pora valandų pašaldykite ir tuomet jau skanaukite. Tortas bet kuriuo puošybos atveju bus tobulas - minkštutis, gaivus ir labai greitai pradingstantis nuo stalo. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau tortų su obuoliais receptų rasite: Tortai su obuoliais.

Recepto Autorius Sniegena

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-09-12 laikas 08:28 Receptai Plikytos Tešlos Koldūnai su Mėsa: Nauda, Kalorijos ir Sveikatos Paslaptys
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti sveikas, jei paruošiamas subalansuotai. Sužinokite apie jų naudą ir kaip išvengti ligų! Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus, remdamiesi...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 08:06 Receptai Vištienos Sultinys: Gydantis Eliksyras, Kuris Stiprina Imunitetą ir Atkuria Jėgas – Pilnas Vadovas su Receptu
Natūralus vištienos sultinys: nauda imunitetui, kalorijos 15 kcal/puodelis, receptas be praradimų. Pilnavertis patiekalas be ligų rizikos. Šiame išplėstame straipsnyje, remdamiesi naujausiais 2025 m. tyrimais ir tarptautiniais rec...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 07:42 Receptai Varškės apkepas: nauda sveikatai, maistinės medžiagos ir pilnaviduriai receptai
Varškės apkepas – skanus ir maistingas patiekalas, turtingas baltymais, kalciu ir vitaminais. Sužinokite, kaip jį paruošti sveikai ir išvengti ligų! Šiltas, kvapnus ir nostalgiškas – sužinokite, kodėl varškės apkepas yra ne tik sk...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 08:11 Perlinės kruopos: nauda sveikatai, receptai ir viskas, ką reikia žinoti
Šiame straipsnyje detaliai aptarsime kiekvieną naudą, patarimus, galimą žalą, kaip organizmas įsisavina šias kruopas, ką jos gydo, ir pateiksime naujus receptus bei pavyzdžius iš viso pasaulio. Jei ieškote natūralaus būdo pagerinti savijautą, perlinė...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:55 Kaip Išbalinti Baltas Kojines: Paprasti ir Efektyvūs Būdai Namuose?

Šiame straipsnyje atskleisime, kaip paprastomis namų priemonėmis galite grąžinti kojinėms jų pradinį baltumą. Vandenilio peroksidas, soda, citrinų sultys ir net indų plovimo gelis – tai tik keletas ingredientų, kurie padės jums pasiekti stul...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:43 Kaip Pasigaminti Cinamono Trąšą Vešliam Žydėjimui ir Apsaugai nuo Puvinio?
Šiame straipsnyje atskleisime, kaip pasigaminti cinamono pagrindo trąšą, kuri ne tik skatina žiedų formavimąsi, bet ir saugo augalus nuo puvinio. Sužinosite, kaip šį natūralų sprendimą naudoja sodininkai visame pasaulyje, ir atrasite naujų idėjų, kai...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:30 Sirijos tėvas liepė sūnui nužudyti seserį dėl garbės, teigia Vokietijos policija
„Padaryk taip, kad atrodytų kaip nelaimingas atsitikimas“. Sūnus sutrukdė Sirijos tėvo planui nužudyti seserį, teigia Vokietijos policija. Vokietijoje, šį kartą Žemutinės Saksonijos mieste Kukshavene, įvyko dar vienas pasipiktinimą keliantis garbės n...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:10 Vokietija: Maroko pilietis be jokios priežasties užpuolė pagyvenusią moterį iš nugaros
Užpuolimas įvyko prie Dortmundo zoologijos sodo ir neturi jokio akivaizdaus motyvo. Dar vienas beprasmis smurto aktas: Maroko migrantas buvo areštuotas už tai, kad be jokios akivaizdžios priežasties smarkiai sumušė pagyvenusią vokiečių moterį Vokieti...

Skaityti daugiau