Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Spalio » 14

Karamelinis maskarponės kremo tortas su obuoliais

Karamelinis maskarponės kremo tortas su obuoliais

Kai tik sode obelų šakos pradeda svirti nuo vaisių, nori-nenori privalu kepti įvairiausius pyragus ir tortus, taip pat virti uogienes arba kitais būdais sudoroti obuolių derlių. Juk labai gaila - pražus. Šį kartą kepu karamelinį maskarponės kremo tortą su obuolių gabaliukais, pagal wavykitchen rekomenduotą receptą, tik pakoreguotą pagal mano skonius. Labai rekomenduoju pamėginti ir Jums!

Ingredientai

Biskvitui (visi ingredientai privalo būti kambario temperatūros):

  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 150 gramų
  • grietinė: 250 gramų (30% riebumo)
  • karamelizuotas saldintas sutirštintas pienas: 1 skardinės (pvz. Rududu)
  • miltai: 270 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepinti graikiniai riešutai riešutai: 130 gramų (nėra būtina, bet labai tinka).

Karamelizuotiems obuoliams:

  • rūgštūs obuoliai: 2-3 dideli
  • sviestas: 40 gramų
  • cukrus: 75 gramų
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: pagal skonį
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto.

Maskarponės kremui:

  • šalta maskarponė: 600 gramų
  • šalta 35% riebumo grietinėlė: 500 gramų
  • cukraus pudra: 140 gramų
  • karamelės padažas: 2 valgomųjų šaukštų (aš naudojau tą pati Rududu).

Recepto paruošimas

1. Biskvitas: Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Elektriniu plaktuvu plakite tol, kol masė taps gelsva, puri, o jos tūris patrigubės.

2. Tuomet į plakinį sudėkite grietinę ir karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną (aš naudojau Rududu). Produktus dar kartą gerai išplakite iki vientisos masės.

3. Kitame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius bei druską.

4. Miltų mišinį, palengva maišydami, berkite į tešlą. Subėrus visus miltus tešlą maišykite dar keletą minučių, kol gaunasi vientisa masė ir nebelieka sausų miltų.

5. Pakepinkite riešutus ir smulkiai sukapokite. Riešutus suberkite į tešlą ir gerai išmaišykite mentele.

6. Tada 22-24 centimetrų skersmens kepimo formą su išimamu dugnu išklokite kepimo popieriumi (aš pati klojau tik dugną). Tešlos viršų nulyginkite konditerine mentele.

7. Orkaitę įkaitinkit iki 180-200 laipsnių temperatūros (priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių), dėkite paruoštą biskvitą ir kepkite maždaug 30-40 minučių. Ar biskvitas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - ištrauktas iš kepinio centro turėtų būti sausas bei neaplipęs tešla.

8. Palikite iškeptą biskvitą pravėsti ir imkitės kitų darbų.

9. Karamelizuoti obuoliai: Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

10. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite obuolius, cukrų, cinamoną, druską, supilkite citrinos sultis. Nuolatos maišydami ant vidutinės ugnies kepinkite obuolius, kol šie taps minkšti ir karamelizuosis. Tai trunka maždaug 8 minutes.

11. Obuolius, kartu su išsiskyrusiu skysčiu, sudėkite į dubenėlį ir palikite atvėsti. Tuo metu paruoškite maskarponės kremą.

12. Maskarponės kremas: Traukite iš šaldytuvo maskarponę ir grietinėlę. Maskarponę, cukraus pudrą ir karamelę trumpai paplakite, kol susimaišys.

13. Toliau plakdami, pamažu pilkite grietinėlę. Padidinkite plakimo greitį ir plakite, kol gausite purų, tvirtą kremą. Neperplakame, nes kremas sušoks į gumuliukus. Iki naudojimo kremą laikykite šaldytuve.

14. Pabaigai iš trečdalio stiklinės (85 mililitrų) vandens ir 1 valgomojo šaukšto cukraus pasigaminkte sirupą, skirtą biskvitų sulaistymui.

15. Torto surinkimas: Atšalusį biskvitą aštriu peiliu supjaustykite išilgai į 5-6 dalis – kuo bus plonesni biskvito lakštai, tuo drėgnesnis, skanesnis gaus tortas. Jeigu kepant biskvitą, jo viršuje iškilo kauburėlis, jį, prieš pjaustydami biskvitą, nupjaukite (galėsite sutrupinti ir papuošti tortą arba tiesiog pasigardžiuoti prie arbatos puodelio).

16. Ant didelės, lygios lėkštės padėkite pirmąjį biskvito sluoksnį ir jį sulaistykite sirupu (aš tiesiog konditeriniu šepetėliu biskvitą aptepiau sirupu).

17. Tada biskvitą aptepkite maskarponės kremu, ant kurio dėkite sluoksnį karamelizuotų obuolių. Uždėkite antrąjį biskvito lakštą ir lengvai prispauskite.

18. Visus biskvito lakštus susluoksniuokite ta pačia tvarka, tik ant paskutiniojo nebedėkite obuolių. Torto viršų nulyginkite konditerine mentele.

19. Šitaip paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms, o dar geriau visai nakčiai. Likusį kremą (jeigu liko) taip pat įdėkite į šaldytuvą.

20. Po kelių valandų, ar kitos dienos ryte, traukite tortą iš šaldytuvo ir likusiu kremu aptepkite torto šonus bei viršų. Nulyginkite ir puoškite.

21. Galite puošti obuolių skiltelėmis ir cinamono lazdelėmis, riešutais, galite aplieti karamele arba šokoladu, galite apibarstyti to paties biskvito trupiniais, arba, kaip aš, tiesiog užberti pabarstukų.

22. Pasipuošusį tortą dar pora valandų pašaldykite ir tuomet jau skanaukite. Tortas bet kuriuo puošybos atveju bus tobulas - minkštutis, gaivus ir labai greitai pradingstantis nuo stalo. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau tortų su obuoliais receptų rasite: Tortai su obuoliais.

Recepto Autorius Sniegena

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau