Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Spalio » 14

Karamelinis maskarponės kremo tortas su obuoliais

Karamelinis maskarponės kremo tortas su obuoliais

Kai tik sode obelų šakos pradeda svirti nuo vaisių, nori-nenori privalu kepti įvairiausius pyragus ir tortus, taip pat virti uogienes arba kitais būdais sudoroti obuolių derlių. Juk labai gaila - pražus. Šį kartą kepu karamelinį maskarponės kremo tortą su obuolių gabaliukais, pagal wavykitchen rekomenduotą receptą, tik pakoreguotą pagal mano skonius. Labai rekomenduoju pamėginti ir Jums!

Ingredientai

Biskvitui (visi ingredientai privalo būti kambario temperatūros):

  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 150 gramų
  • grietinė: 250 gramų (30% riebumo)
  • karamelizuotas saldintas sutirštintas pienas: 1 skardinės (pvz. Rududu)
  • miltai: 270 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepinti graikiniai riešutai riešutai: 130 gramų (nėra būtina, bet labai tinka).

Karamelizuotiems obuoliams:

  • rūgštūs obuoliai: 2-3 dideli
  • sviestas: 40 gramų
  • cukrus: 75 gramų
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: pagal skonį
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto.

Maskarponės kremui:

  • šalta maskarponė: 600 gramų
  • šalta 35% riebumo grietinėlė: 500 gramų
  • cukraus pudra: 140 gramų
  • karamelės padažas: 2 valgomųjų šaukštų (aš naudojau tą pati Rududu).

Recepto paruošimas

1. Biskvitas: Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Elektriniu plaktuvu plakite tol, kol masė taps gelsva, puri, o jos tūris patrigubės.

2. Tuomet į plakinį sudėkite grietinę ir karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną (aš naudojau Rududu). Produktus dar kartą gerai išplakite iki vientisos masės.

3. Kitame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius bei druską.

4. Miltų mišinį, palengva maišydami, berkite į tešlą. Subėrus visus miltus tešlą maišykite dar keletą minučių, kol gaunasi vientisa masė ir nebelieka sausų miltų.

5. Pakepinkite riešutus ir smulkiai sukapokite. Riešutus suberkite į tešlą ir gerai išmaišykite mentele.

6. Tada 22-24 centimetrų skersmens kepimo formą su išimamu dugnu išklokite kepimo popieriumi (aš pati klojau tik dugną). Tešlos viršų nulyginkite konditerine mentele.

7. Orkaitę įkaitinkit iki 180-200 laipsnių temperatūros (priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių), dėkite paruoštą biskvitą ir kepkite maždaug 30-40 minučių. Ar biskvitas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - ištrauktas iš kepinio centro turėtų būti sausas bei neaplipęs tešla.

8. Palikite iškeptą biskvitą pravėsti ir imkitės kitų darbų.

9. Karamelizuoti obuoliai: Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

10. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite obuolius, cukrų, cinamoną, druską, supilkite citrinos sultis. Nuolatos maišydami ant vidutinės ugnies kepinkite obuolius, kol šie taps minkšti ir karamelizuosis. Tai trunka maždaug 8 minutes.

11. Obuolius, kartu su išsiskyrusiu skysčiu, sudėkite į dubenėlį ir palikite atvėsti. Tuo metu paruoškite maskarponės kremą.

12. Maskarponės kremas: Traukite iš šaldytuvo maskarponę ir grietinėlę. Maskarponę, cukraus pudrą ir karamelę trumpai paplakite, kol susimaišys.

13. Toliau plakdami, pamažu pilkite grietinėlę. Padidinkite plakimo greitį ir plakite, kol gausite purų, tvirtą kremą. Neperplakame, nes kremas sušoks į gumuliukus. Iki naudojimo kremą laikykite šaldytuve.

14. Pabaigai iš trečdalio stiklinės (85 mililitrų) vandens ir 1 valgomojo šaukšto cukraus pasigaminkte sirupą, skirtą biskvitų sulaistymui.

15. Torto surinkimas: Atšalusį biskvitą aštriu peiliu supjaustykite išilgai į 5-6 dalis – kuo bus plonesni biskvito lakštai, tuo drėgnesnis, skanesnis gaus tortas. Jeigu kepant biskvitą, jo viršuje iškilo kauburėlis, jį, prieš pjaustydami biskvitą, nupjaukite (galėsite sutrupinti ir papuošti tortą arba tiesiog pasigardžiuoti prie arbatos puodelio).

16. Ant didelės, lygios lėkštės padėkite pirmąjį biskvito sluoksnį ir jį sulaistykite sirupu (aš tiesiog konditeriniu šepetėliu biskvitą aptepiau sirupu).

17. Tada biskvitą aptepkite maskarponės kremu, ant kurio dėkite sluoksnį karamelizuotų obuolių. Uždėkite antrąjį biskvito lakštą ir lengvai prispauskite.

18. Visus biskvito lakštus susluoksniuokite ta pačia tvarka, tik ant paskutiniojo nebedėkite obuolių. Torto viršų nulyginkite konditerine mentele.

19. Šitaip paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms, o dar geriau visai nakčiai. Likusį kremą (jeigu liko) taip pat įdėkite į šaldytuvą.

20. Po kelių valandų, ar kitos dienos ryte, traukite tortą iš šaldytuvo ir likusiu kremu aptepkite torto šonus bei viršų. Nulyginkite ir puoškite.

21. Galite puošti obuolių skiltelėmis ir cinamono lazdelėmis, riešutais, galite aplieti karamele arba šokoladu, galite apibarstyti to paties biskvito trupiniais, arba, kaip aš, tiesiog užberti pabarstukų.

22. Pasipuošusį tortą dar pora valandų pašaldykite ir tuomet jau skanaukite. Tortas bet kuriuo puošybos atveju bus tobulas - minkštutis, gaivus ir labai greitai pradingstantis nuo stalo. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau tortų su obuoliais receptų rasite: Tortai su obuoliais.

Recepto Autorius Sniegena

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau