Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Gegužės » 4

Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas

Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas

Naminis tortas-pyragas Napoleonas patapo tikrai mūsų namų tikra tradicija. Jei tik prisireikia į kokią šventę neštis prašmatnų ir nekuklų desertą - tai tortas Napoleonas visada tampa tuo ypatingu desertu, kurio tikrai nebūna gėda nusinešti ir, ko čia slėpti, kartas nuo karto pasipuikuoti.

Šiaip mes kepame du skirtingus jo variantus pagal nuotaiką ir norus, bet šį kartą noriu Jums pasiūlyti su citrinų skonio kremu, kuris daugeliui žmonių gan dažnai tampa net skanesniu variantu už klasikinį Napoleoną. Gaminant Napoleoną, reiktų paskirti daugiau laiko nei ruošiant paprastą desertą, nes jis gaminamas tam tikrais etapais ir po to pertepamas plikytu ir citrininiu kremu. Taigi, pradedam žingsnis po žingsnio ir mums tikrai viskas puikiai pavyks!

Ingredientai

18-20 cm skersmens torto paplotėliams:

  • sviestas: 200 gramų 
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 320 gramų
  • vanduo: 70 mililitrų
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: žiupsnelio.

Plikytam kremui:

  • kiaušinių tryniai: 3
  • pienas: 500 mililitrų
  • cukrus: 1 stiklinės
  • miltai: 0,5 stiklinės
  • sviestas: 100 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • riešutai: 150 gramų

Citrininiam kremui:

  • citrinos: 1
  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 0,5 stiklinės
  • sviestas: 30 gramų
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio.
  • Recepto paruošimas

1. Torto lakštų tešla: Kiaušinį lengvai išplakame, supilame 70 mililitrų vandens, citrinų sultis ir žiupsnelį druskos, išplakame.

2. Šaltą sviestą supjaustome nedideliais gabaliukais, apvoliojame juos miltuose.

3. Sviestą su miltais kapojame, kol jie pavirs į riebius miltus. Į juos supilame suplaktą kiaušinį ir užmaišome kietą tešlą.

4. Paruoštą tešlą susukame į maistinę plėvelę, padedame maždaug 60 minučių į šaldytuvą, kad atšaltų.

5. Plikytas kremas: Kiaušinių trynius konditerine šluotele išplakame kartu su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Kad būtų lengviau plakti, įpilame šlakelį šalto pieno.

6. Į plakinį suberiame miltus, gerai išmaišome. Supilame likusį pieną.

7. Kremo ruošinį statome ant vidutinės kaitros ir kaitiname nuolatos maišydami, kol jis pradeda tirštėti. Kremo užvirti nereikia, jis būna paruoštas, kai šaukštas apsivelia kremu.

8. Tuomet į karštą kremą suberiame gabaliukais supjaustytą sviestą, maišome, kol jis ištirpsta ir vienodai pasiskirsto.

9. Paruoštą plikytą kremą uždengiame ir paliekame, kad praauštų. Atšalęs kremas bus dar tirštesnis.

10. Citrininis kremas: Nuo citrinos smulkiai nutarkuojame geltonąją žievelę ir išspaudžiame sultis.

11. Kiaušinį lengvai išplakame. Į nedidelį puodą supilame plaktą kiaušinį, citrinų sultis ir žieveles, paprastą ir vanilinį cukrų, suberiame nedideliais gabaliukais pjaustytą sviestą.

12. Puodą statome į didesnį puodą su vandeniu ir užkaičiame. Kremą verdame garų vonelėje vidutinėje temperatūroje, nuolatos maišydami, kol sviestas ištirpsta, kremas tampa vientisas ir galiausiai sutirštėja. Tai užtrunka maždaug 10-15 minučių. Kremo užvirti nereikia, išviręs turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos, o atvėsęs dar labiau sutirštėjęs.

13. Lakštų kepimas: Kol kremai vėsta, tešlą išimame iš šaldytuvo ir kiek paminkome, kad būtų lengviau kočioti. Padaliname ją į 10 vienodų dalių.

14. Kiekvieną tešlos dalį plonai iškočiojame ant kepimo popieriaus, pabarstyto miltais.

15. Ant tešlos uždedame nedidelę lėkštę, išpjauname apvalios formos torto lakštą. Tešlą subadome šakute, kad ji kepdama labai nesipūstų.

16. Paruoštą lakštą kartu su tešlos nuopjovomis dedame kepti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 5 minutėms, kol iškepa.

17. Šitaip kepdami vieną po kito iškepame visus torto lakštus. Tešlos nuopjovas panaudosime torto puošybai, tad kelias pačias gražiausias pasiliekame, o kitas sutriname į miltus.

18. Napoleono formavimas: Lakštus patepame plikytu kremu, o keletą torto sluoksnių - citrininiu, tarp kelių sluoksnių ant kremo užbarstome kapotų riešutų. Plikyto kremo būtinai pasiliekame torto viršui ir šonams aptepti.

19. Kai visus torto sluoksnius sutepame, vienodai kremo užtepame ant jo viršaus ir šonų.

20. Paruoštą tortą apiberiame sumaltomis nuopjovomis ir statome bent jau nakčiai, o idealiausiu atveju - visai parai į šaldytuvą, kad subręstų.

21. Tortą puošiame keptomis tešlos atraižomis bei riešutais, apibarstome milteliniu cukrumi. Lepinamės!

22. Rekomendacija: Daugiau Napoleonų receptų rasite: Napoleono receptas.

Recepto Autorius 50 pilkų peilių virtuvėje

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
02.11.2024 laikas 21:09 Receptai Skanūs dietiniai duonos receptai: sveikai ir skaniai
Daugelis žmonių mano, kad duona gali būti kliūtis siekiant sveikos gyvensenos ir figūros, tačiau tai neturi būti tiesa! Šiandien pristatome tris skanius dietinės duonos receptus, kuriuos galite lengvai pagaminti namuose. Su šiais ...

Skaityti daugiau

01.11.2024 laikas 15:51 Receptai Traškūs Cukinijų Blyneliai: Sveikas Ir Skanus Pusryčių Pasirinkimas

Cukinijų blynai – tai ne tik skanus patiekalas, bet ir puikus būdas išsaugoti šviežių daržovių naudingas medžiagas. Šiame recepte cukinijos pjaustomos mažais gabaliukais, kad jų skonis ir tekstūra būtų akcentuoti. Pamiršk...

Skaityti daugiau

31.10.2024 laikas 20:42 Receptai Sultingi marinuoti šašlykai: Patikimas receptas su svogūnais
Marinuoti šašlykai yra klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdienei vakarienei. Tačiau, kad šašlykai būtų sultingi ir aromatingi, svarbu žinoti, kaip juos tinkamai paruošti. Šiame straipsnyje pasidalins...

Skaityti daugiau

04.11.2024 laikas 09:16 Kodėl nevertiname artimųjų, kai jie yra šalia?
Šiandieniniame pasaulyje, kai technologijos leidžia bendrauti akimirksniu, vis daugiau žmonių jaučiasi vieniši net būdami šalia mylimų žmonių. Kodėl mes nepasinaudojame proga vertinti ir būti kartu? Ar tai patogumo, užimtumo ar nepasitikėjimo rezulta...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 19:47 FTB konfiskuoja Diddy ‘šantažo juostas’ su Kamala Harris ir J.Lo

Šiandienos pramogų ir politikos susikirtimas atskleidžia tamsias paslaptis, kurios gali pakeisti ne tik elitą, bet ir visą politinį kraštovaizdį. Neseniai Diddy skandalai palietė ne tik jo asmeninį gyvenimą, bet ir įžymybių, tokių kaip Jennifer Lo...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 16:11 Kodėl kelnės buvo uždraustos senovės Romoje ir kaip jos tapo privalomu garderobo elementu?
Romos imperija, turinti didelę įtaką pasaulio kultūrai, išsiskiria ir savo drabužių tradicijomis. Kelnės, kurios anksčiau buvo laikomos barbarų simboliu, pamažu tapo neatsiejama vyriško garderobo dalimi. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip ir kodėl š...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 13:35 Senovės garsai: ar Egipto piramidės galėjo paveikti sąmonę?

Egipto piramidės, šimtmečius stebinančios savo didybe ir tikslumu, slepia daugiau nei tik faraonų kapavietes. Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia intriguojančią galimybę, kad šie didingi statiniai buvo sukurti ne tik architektūros šedevrams, b...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 10:26 Trumpų šeimos imperija: nuo Frederiko iki Donaldo Trumpų

Trumpų šeima – tai garsi ir įtakinga dinastija, kurios šaknys siekia XIX a. pab. ir kurios istorija kupina neįtikėtinos verslo sėkmės, rizikų ir drąsių sprendimų. Frederiko Trumpo, Donaldo Trumpo senelio, gyvenimo kelias rodo ne tik verslumo...

Skaityti daugiau