Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Gegužės » 4

Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas

Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas

Naminis tortas-pyragas Napoleonas patapo tikrai mūsų namų tikra tradicija. Jei tik prisireikia į kokią šventę neštis prašmatnų ir nekuklų desertą - tai tortas Napoleonas visada tampa tuo ypatingu desertu, kurio tikrai nebūna gėda nusinešti ir, ko čia slėpti, kartas nuo karto pasipuikuoti.

Šiaip mes kepame du skirtingus jo variantus pagal nuotaiką ir norus, bet šį kartą noriu Jums pasiūlyti su citrinų skonio kremu, kuris daugeliui žmonių gan dažnai tampa net skanesniu variantu už klasikinį Napoleoną. Gaminant Napoleoną, reiktų paskirti daugiau laiko nei ruošiant paprastą desertą, nes jis gaminamas tam tikrais etapais ir po to pertepamas plikytu ir citrininiu kremu. Taigi, pradedam žingsnis po žingsnio ir mums tikrai viskas puikiai pavyks!

Ingredientai

18-20 cm skersmens torto paplotėliams:

  • sviestas: 200 gramų 
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 320 gramų
  • vanduo: 70 mililitrų
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: žiupsnelio.

Plikytam kremui:

  • kiaušinių tryniai: 3
  • pienas: 500 mililitrų
  • cukrus: 1 stiklinės
  • miltai: 0,5 stiklinės
  • sviestas: 100 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • riešutai: 150 gramų

Citrininiam kremui:

  • citrinos: 1
  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 0,5 stiklinės
  • sviestas: 30 gramų
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio.
  • Recepto paruošimas

1. Torto lakštų tešla: Kiaušinį lengvai išplakame, supilame 70 mililitrų vandens, citrinų sultis ir žiupsnelį druskos, išplakame.

2. Šaltą sviestą supjaustome nedideliais gabaliukais, apvoliojame juos miltuose.

3. Sviestą su miltais kapojame, kol jie pavirs į riebius miltus. Į juos supilame suplaktą kiaušinį ir užmaišome kietą tešlą.

4. Paruoštą tešlą susukame į maistinę plėvelę, padedame maždaug 60 minučių į šaldytuvą, kad atšaltų.

5. Plikytas kremas: Kiaušinių trynius konditerine šluotele išplakame kartu su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Kad būtų lengviau plakti, įpilame šlakelį šalto pieno.

6. Į plakinį suberiame miltus, gerai išmaišome. Supilame likusį pieną.

7. Kremo ruošinį statome ant vidutinės kaitros ir kaitiname nuolatos maišydami, kol jis pradeda tirštėti. Kremo užvirti nereikia, jis būna paruoštas, kai šaukštas apsivelia kremu.

8. Tuomet į karštą kremą suberiame gabaliukais supjaustytą sviestą, maišome, kol jis ištirpsta ir vienodai pasiskirsto.

9. Paruoštą plikytą kremą uždengiame ir paliekame, kad praauštų. Atšalęs kremas bus dar tirštesnis.

10. Citrininis kremas: Nuo citrinos smulkiai nutarkuojame geltonąją žievelę ir išspaudžiame sultis.

11. Kiaušinį lengvai išplakame. Į nedidelį puodą supilame plaktą kiaušinį, citrinų sultis ir žieveles, paprastą ir vanilinį cukrų, suberiame nedideliais gabaliukais pjaustytą sviestą.

12. Puodą statome į didesnį puodą su vandeniu ir užkaičiame. Kremą verdame garų vonelėje vidutinėje temperatūroje, nuolatos maišydami, kol sviestas ištirpsta, kremas tampa vientisas ir galiausiai sutirštėja. Tai užtrunka maždaug 10-15 minučių. Kremo užvirti nereikia, išviręs turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos, o atvėsęs dar labiau sutirštėjęs.

13. Lakštų kepimas: Kol kremai vėsta, tešlą išimame iš šaldytuvo ir kiek paminkome, kad būtų lengviau kočioti. Padaliname ją į 10 vienodų dalių.

14. Kiekvieną tešlos dalį plonai iškočiojame ant kepimo popieriaus, pabarstyto miltais.

15. Ant tešlos uždedame nedidelę lėkštę, išpjauname apvalios formos torto lakštą. Tešlą subadome šakute, kad ji kepdama labai nesipūstų.

16. Paruoštą lakštą kartu su tešlos nuopjovomis dedame kepti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 5 minutėms, kol iškepa.

17. Šitaip kepdami vieną po kito iškepame visus torto lakštus. Tešlos nuopjovas panaudosime torto puošybai, tad kelias pačias gražiausias pasiliekame, o kitas sutriname į miltus.

18. Napoleono formavimas: Lakštus patepame plikytu kremu, o keletą torto sluoksnių - citrininiu, tarp kelių sluoksnių ant kremo užbarstome kapotų riešutų. Plikyto kremo būtinai pasiliekame torto viršui ir šonams aptepti.

19. Kai visus torto sluoksnius sutepame, vienodai kremo užtepame ant jo viršaus ir šonų.

20. Paruoštą tortą apiberiame sumaltomis nuopjovomis ir statome bent jau nakčiai, o idealiausiu atveju - visai parai į šaldytuvą, kad subręstų.

21. Tortą puošiame keptomis tešlos atraižomis bei riešutais, apibarstome milteliniu cukrumi. Lepinamės!

22. Rekomendacija: Daugiau Napoleonų receptų rasite: Napoleono receptas.

Recepto Autorius 50 pilkų peilių virtuvėje

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:17 Kaip sustabdyti plaukų slinkimą: SUPER veiksmingos priemonės
Plaukų slinkimas yra problema, su kuria susiduria daugelis, o natūralios priemonės gali būti puikus sprendimas. Nuo senovės žmonės naudojosi įvairiais augalais ir žolelėmis, kad sustiprintų plaukų šaknis ir išvengtų slinkimo. Šiame straipsnyje apžvel...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:05 Nežemiška gyvybė: galimybės ir iššūkiai kosmose

Mokslininkai vis dažniau kelia klausimą: ar gyvybė gali egzistuoti kosmose, toli nuo mūsų planetos, net ir ekstremaliausiose sąlygose? Nuo tardigradų iki termofilinių bakterijų, Žemėje yra daugybė organizmų, kurie sugeba išgyventi net ir pačiose s...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau