Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2022 » Gegužės » 4

Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas

Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas

Naminis tortas-pyragas Napoleonas patapo tikrai mūsų namų tikra tradicija. Jei tik prisireikia į kokią šventę neštis prašmatnų ir nekuklų desertą - tai tortas Napoleonas visada tampa tuo ypatingu desertu, kurio tikrai nebūna gėda nusinešti ir, ko čia slėpti, kartas nuo karto pasipuikuoti.

Šiaip mes kepame du skirtingus jo variantus pagal nuotaiką ir norus, bet šį kartą noriu Jums pasiūlyti su citrinų skonio kremu, kuris daugeliui žmonių gan dažnai tampa net skanesniu variantu už klasikinį Napoleoną. Gaminant Napoleoną, reiktų paskirti daugiau laiko nei ruošiant paprastą desertą, nes jis gaminamas tam tikrais etapais ir po to pertepamas plikytu ir citrininiu kremu. Taigi, pradedam žingsnis po žingsnio ir mums tikrai viskas puikiai pavyks!

Ingredientai

18-20 cm skersmens torto paplotėliams:

  • sviestas: 200 gramų 
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 320 gramų
  • vanduo: 70 mililitrų
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: žiupsnelio.

Plikytam kremui:

  • kiaušinių tryniai: 3
  • pienas: 500 mililitrų
  • cukrus: 1 stiklinės
  • miltai: 0,5 stiklinės
  • sviestas: 100 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • riešutai: 150 gramų

Citrininiam kremui:

  • citrinos: 1
  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 0,5 stiklinės
  • sviestas: 30 gramų
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio.
  • Recepto paruošimas

1. Torto lakštų tešla: Kiaušinį lengvai išplakame, supilame 70 mililitrų vandens, citrinų sultis ir žiupsnelį druskos, išplakame.

2. Šaltą sviestą supjaustome nedideliais gabaliukais, apvoliojame juos miltuose.

3. Sviestą su miltais kapojame, kol jie pavirs į riebius miltus. Į juos supilame suplaktą kiaušinį ir užmaišome kietą tešlą.

4. Paruoštą tešlą susukame į maistinę plėvelę, padedame maždaug 60 minučių į šaldytuvą, kad atšaltų.

5. Plikytas kremas: Kiaušinių trynius konditerine šluotele išplakame kartu su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Kad būtų lengviau plakti, įpilame šlakelį šalto pieno.

6. Į plakinį suberiame miltus, gerai išmaišome. Supilame likusį pieną.

7. Kremo ruošinį statome ant vidutinės kaitros ir kaitiname nuolatos maišydami, kol jis pradeda tirštėti. Kremo užvirti nereikia, jis būna paruoštas, kai šaukštas apsivelia kremu.

8. Tuomet į karštą kremą suberiame gabaliukais supjaustytą sviestą, maišome, kol jis ištirpsta ir vienodai pasiskirsto.

9. Paruoštą plikytą kremą uždengiame ir paliekame, kad praauštų. Atšalęs kremas bus dar tirštesnis.

10. Citrininis kremas: Nuo citrinos smulkiai nutarkuojame geltonąją žievelę ir išspaudžiame sultis.

11. Kiaušinį lengvai išplakame. Į nedidelį puodą supilame plaktą kiaušinį, citrinų sultis ir žieveles, paprastą ir vanilinį cukrų, suberiame nedideliais gabaliukais pjaustytą sviestą.

12. Puodą statome į didesnį puodą su vandeniu ir užkaičiame. Kremą verdame garų vonelėje vidutinėje temperatūroje, nuolatos maišydami, kol sviestas ištirpsta, kremas tampa vientisas ir galiausiai sutirštėja. Tai užtrunka maždaug 10-15 minučių. Kremo užvirti nereikia, išviręs turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos, o atvėsęs dar labiau sutirštėjęs.

13. Lakštų kepimas: Kol kremai vėsta, tešlą išimame iš šaldytuvo ir kiek paminkome, kad būtų lengviau kočioti. Padaliname ją į 10 vienodų dalių.

14. Kiekvieną tešlos dalį plonai iškočiojame ant kepimo popieriaus, pabarstyto miltais.

15. Ant tešlos uždedame nedidelę lėkštę, išpjauname apvalios formos torto lakštą. Tešlą subadome šakute, kad ji kepdama labai nesipūstų.

16. Paruoštą lakštą kartu su tešlos nuopjovomis dedame kepti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 5 minutėms, kol iškepa.

17. Šitaip kepdami vieną po kito iškepame visus torto lakštus. Tešlos nuopjovas panaudosime torto puošybai, tad kelias pačias gražiausias pasiliekame, o kitas sutriname į miltus.

18. Napoleono formavimas: Lakštus patepame plikytu kremu, o keletą torto sluoksnių - citrininiu, tarp kelių sluoksnių ant kremo užbarstome kapotų riešutų. Plikyto kremo būtinai pasiliekame torto viršui ir šonams aptepti.

19. Kai visus torto sluoksnius sutepame, vienodai kremo užtepame ant jo viršaus ir šonų.

20. Paruoštą tortą apiberiame sumaltomis nuopjovomis ir statome bent jau nakčiai, o idealiausiu atveju - visai parai į šaldytuvą, kad subręstų.

21. Tortą puošiame keptomis tešlos atraižomis bei riešutais, apibarstome milteliniu cukrumi. Lepinamės!

22. Rekomendacija: Daugiau Napoleonų receptų rasite: Napoleono receptas.

Recepto Autorius 50 pilkų peilių virtuvėje

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
15.05.2022 laikas 08:07 Receptai | Patiekalai Perlinių kruopų sriuba su grybais
Labai turtinga savo skoniu, bet ne kalorijomis perlinių kruopų sriuba su grybais. Net mano vyras labai gyrė, o jis tikrai nėra didžiulis perlinių kruopų ar grybų mėgėjas. Beje šiai sriubai kuo puikiai tiek švieži, tiek džiovinti grybai....

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 07:59 Receptai | Patiekalai Vokiška perlinių kruopų sriuba su šonine
Ar žinojote labai paprastą tiesą: perlinės kruopos yra tik iš miežių. Ši vokiška sriuba Graupensuppe taip ir yra verčiama į lietuvių kalbą - miežinė sriuba. Pas mus tai būtų labiau perlinė sriuba.

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 07:52 Receptai | Patiekalai Perlinių kruopų sriuba su jautiena

Labai, labai ir labai skani perlinių kruopų sriuba su jautiena, šiek tiek jaučiasi švelnus aštrumas ir skonis tikrai geras. Visi ingredientai yra savo vietoje, idealiai sudera tarpusavyje.

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 14:02 “Kietos šviesos spindulių” mįslė

Pirmą kartą apie tokius neįprastus NSO spindulius sužinota XX a. septintojo dešimtmečio pabaigoje. Žanas Heringas pavadino juos "kietos šviesos spinduliais", kurie turi labai neįprastų savybių. Statistinės NSO objektų stebėjimų analizės duomenimis, maždaug 1980 m. šviesos spinduliai ir ...

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 13:33 Kanada - Tūkstančiai žmonių evakuoti dėl potvynių Albertoje ir Šiaurės Vakarų teritorijose
Dėl ledo kamščių, lietaus ir tirpstančio sniego šiaurinėje Kanados dalyje išsiliejo upės. Visoms Šiaurės vakarų teritorijų bendruomenėms buvo įsakyta evakuotis, o šiaurės vakarų Albertos provincijoje šimtai žmonių buvo priversti palikti savo namus....

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 11:01 COVID-19 vakcinos išsiskyrimas gali pakenkti neskiepytiems žmonėms ir sukelti rimtų sveikatos problemų, pavyzdžiui, kraujo krešulių

Vakcinų nuo Wuhan koronaviruso (COVID-19) išskyrimo efektas paveikia net neskiepytus žmones, sukeldamas rimtų sveikatos komplikacijų, įskaitant kraujo krešulius, kurie yra tokie dideli, kad beveik prilygsta žmogaus kumščio dydžiui, kalba Arsenio Toledo.

...

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 09:01 Laiko sutrikimų ir anomalijų mįslės

Vienas iš labiausiai paplitusių teiginių apie laiką sako: laikas nuolat yra visur. Deja, bet, jei tai būtų tiesa, tai mūsų gimtoji planeta prarastų bent pusę žmogaus širdžiai mielų paslapčių. Egzistuoja ryšys tarp normalios laiko eigos pasikeitimo ir "pražūtingų, užburtų" vietų.

...

Skaityti daugiau

14.05.2022 laikas 13:48 Vaiduokliai iš tiesų egzistuoja?

Šimtus ar net tūkstančius metų mediumai ir ekstrasensai bandė įrodyti, kad vaiduokliai tikrai egzistuoja. Vieni bijojo vaiduoklių, kiti juos medžiojo. Tačiau klausimas vis dar atviras: ar vaiduokliai tikrai egzistuoja?

...

Skaityti daugiau