Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Balandžio » 23

Šis siaubą keliantis kosmoso angelas iš tikrųjų yra dviejų milžiniškų kosminių objektų susijungimas

Dvi galaktikos, susikabinusios sudėtingame gravitaciniame šokyje, sukūrė nuostabią iliuziją kosmoso gelmėse.

Naujoje "Hubble" nuotraukoje užfiksuota jų sąveika suformavo beveik simetrišką formą, dėl kurios pora gavo angelo sparno pravardę. Atidžiau įsižiūrėjus, objektas neįtikėtinai panašus į senovės judėjų legendose vaizduojamus nerimą keliančius šešių sparnų serafimus.

Oficialus galaktikų poros pavadinimas yra VV689, arba MCG+03-26-016, ir kartu jos yra elegantiškas vieno iš kolosaliausių Visatos įvykių - galaktikų susijungimo - pavyzdys.

Galaktikų susiliejimas vyksta, kai galaktikos gravitacine jėga traukiamos viena prie kitos per erdvėlaikio prarajas, atlikdamos vis glaudesnį orbitinį šokį, kol susijungia į vieną didelę galaktiką.

Šių įvykių metu stebėtinai mažai objektų iš tikrųjų susiduria vienas su kitu; galaktikos pagal tūrį dažniausiai yra tuščia erdvė. Tačiau dėl gravitacinės sąveikos aplinkinėse dujose, kuriose formuojasi žvaigždės, gali kilti smūgių, kurie sukelia žvaigždžių formavimosi bangas, kurios, vykstant susijungimui, nusidriekia per visas galaktikas.

Manoma, kad šie susiliejimai yra labai svarbus galaktikų augimo ir evoliucijos aspektas. Šis procesas ne tik gali atgaivinti žvaigždžių formavimąsi galaktikose, kurios kitu atveju yra gana ramios, bet ir gali būti svarbus supermasyvių juodųjų skylių plėtrai iki dar epiškesnių mastų.

Šios juodosios skylės, randamos kiekvienos galaktikos širdyje, šiek tiek glumina; susijungimas su kitomis supermasyviomis juodosiomis skylėmis galėtų būti vienas iš kelių, vedančių į jų neįtikėtiną dydį.

Praeityje Pieno kelias patyrė daugybę susidūrimų. Nustatydami kitas galaktikas, kuriose vyksta susiliejimo procesas, astronomai gali sudėlioti, kaip tai vyksta, o tai padeda suprasti mūsų galaktikos ir platesnio, nuostabaus mus supančio kosmoso raidą.

Iš "Hubble" svetainės galite atsisiųsti "Angel Wing" ekrano užsklandos dydžio versijas.

P komentaras: tiesa slypi kažkur anapus, todėl tiesos ieškokite duonos trupiniais...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.06.2019 laikas 07:33 Receptai – Patiekalai Gardus varškės pyragas
Pasigaminkime labai skanų ir gardų pyragą iš varškės.

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 15:53 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai peršalus vaikui
Vaikui peršalus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai peršalus vaikui, receptai vaikui peršalus, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

18.06.2019 laikas 07:43 Receptai – Patiekalai Keptų daržovių garnyras

Daržoves nuplauname, nusausiname, svogūnus nulupame. Cukiniją ir svogūnus pjaustome maždaug 1 centimetro storio griežinėliais.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.05.2024 laikas 16:48 Astronomams pavyko nufotografuoti paslaptingą Jupiterio palydovą
Aplink Jupiterį skriejančiam kosminiam aparatui "Juno" pavyko nufotografuoti paslaptingą ir sunkiai pasiekiamą palydovą, vadinamą Amaltėja.

Skaityti daugiau

16.05.2024 laikas 16:16 "Neįmanoma" milžiniška planeta apstulbino mokslininkus
Tarptautinė astronomų komanda, vadovaujama Lježo universiteto EXOTIC laboratorijos tyrėjų, bendradarbiaudama su Masačusetso technologijos institutu ir Andalūzijos astrofizikos institutu, atrado "neįmanomą" milžinišką planetą, kurios tankis prilygsta ...

Skaityti daugiau

16.05.2024 laikas 15:55 Atrastas svetimas pasaulis su "nesibaigiančiomis" naktimis

Tarptautinė astronomų komanda atrado iki šiol nežinomą Žemės dydžio planetą, esančią vos už 55 šviesmečių nuo mūsų.

Skaityti daugiau