Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Birželio » 18

Keptų daržovių garnyras

Keptų daržovių garnyras paranorml.lt

Gaminame. Keptos daržovės

Ingredientai:

  • Jauna cukinija (su minkšta odele) - 1 vnt.;
  • Saldieji pipirai (skirtingų spalvų) - 2-3 vnt.;
  • Mėlynieji svogūnai (neturint tiks ir balti) - 2 vnt.;
  • Česnakas - 3-5 skiltelės;
  • Taip pat galima naudoti pomidorus, baklažanus, pievagrybius ir kt..

Marinatui:

  • Alyvuogių aliejus - 3 valgomieji šaukštai;
  • Balzamiko actas - 1 valgomasis šaukštas;
  • Sojos padažas - 2-3 valgomieji šaukštai;
  • Česnako milteliai - 1 arbatinis šaukštelis (arba 2 skiltelės šviežio);
  • Druska, malti juodieji pipirai, džiovintos prieskoninės žolelės (nebūtinai).

Gaminame. Keptos daržovės

Daržoves nuplauname, nusausiname, svogūnus nulupame. Cukiniją ir svogūnus pjaustome maždaug 1 centimetro storio griežinėliais. Saldžiuosius pipirus pjaustome didesniais gabalėliais.

Marinatui į dubenėlį pilame alyvuogių aliejų, balzamiko actą ir sojos padažą. Beriame česnako miltelius arba dedame išspaustas česnako skilteles. Beriame druską bei prieskonius ir sumaišome.

Visas daržoves, išskyrus svogūnų žiedus, dedame į dubenį ir užpilame marinatu, gerai išmaišome, tada dedame svogūno žiedus ir dar kartą išmaišome, tik dabar jau atsargiai, kad neišsiardytų svogūno žiedeliai. Paliekame pastovėti 15-20 minučių.

Daržoves galima kepti grilyje arba grilio keptuvėje iš abiejų pusių, kol suminkštės. Jeigu grilio keptuvės neturite, tiks ir paprasta, tik su storu dugnu. Aliejaus į keptuvę pilti nereikia.

Taip keptos daržovės dažniausiai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų. Galima apibarstyti keptas daržoves kapotais žalumynais (krapais, petražolėmis).

Skanaus!

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar