Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 29

Riaušių dieną D. Trumpas griebė už vairo, kad galėtų važiuoti į Kapitolijų: Baltųjų rūmų padėjėjas

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donald Trump) bandė atimti vairą iš savo Slaptosios tarnybos limuzino vairuotojo, norėdamas prisijungti prie minios, kuri žygiavo prie JAV Kapitolijaus, antradienį liudijo vienas iš jo administracijos vyriausiųjų padėjėjų.

D. Trumpas įsėdo į savo automobilį po to, kai 2021 m. sausio 6 d. kreipėsi į savo šalininkus mitinge prie Baltųjų rūmų, Kongreso komisijai sakė Cassidy Hutchinson, ir jam buvo pasakyta, kad jis negali būti su savo šalininkais, kurie rinkosi prieš protestą, peraugusį į mirtiną sukilimą.

"Aš esu prakeiktas prezidentas, nuveskite mane dabar į Kapitolijų", - sakė D. Trumpas, pasak K. Hutchinson, kuri teigė, kad šią istoriją jai perdavė kitas administracijos pareigūnas.

Baltųjų rūmų patarėjas Patas Cipollone'as (Pat Cipollone) išreiškė teisinį susirūpinimą dėl D. Trumpo eisenos į Kapitolijų kartu su jo šalininkais, sakė Hutchinson.

"Jei tai padarysime, būsime apkaltinti visais įmanomais nusikaltimais", - Hutchison prisiminė Cipollone'o perspėjimą.

Hutchinsonas, buvęs aukščiausio rango Baltųjų rūmų patarėjas, turintis unikalią prieigą prie D. Trumpo ir Vakarų sparno vidaus darbo, liudijo birželio šeštajame Atstovų Rūmų komiteto, tiriančio išpuolį prieš JAV Kapitolijų, posėdyje.

Dirbusi D. Trumpo personalo vadovo Marko Meadowso (Mark Meadows) vykdančiąja padėjėja, ji buvo pagrindinė figūra Baltuosiuose rūmuose praėjusių metų sausio 6 d. sukilimo laikotarpiu.

Viename iš sprogstamiausių iki šiol vykusių klausymų liudijimų Hutchinson teigė, kad Trumpas ir kai kurie jo vyriausieji leitenantai prieš išpuolį žinojo apie smurto galimybę - tai prieštarauja teiginiams, kad išpuolis buvo spontaniškas ir niekaip nesusijęs su administracija.

Dalykai gali tapti realūs

Hutchinson sakė prisimenanti, kad likus keturioms dienoms iki sukilimo jos viršininkas pasakė: "Sausio 6 d. gali būti labai blogai, labai blogai".

Pasak jos, Hutchinson ieškojo Meadowso po susitikimo Baltuosiuose rūmuose, kuriame dalyvavo Trumpo advokatas Rudy Giuliani.

Jiems einant į Giulianio automobilį, jis jos paklausė, ar ji "jaudinasi" dėl sausio 6 d., liudijo ji.

Kai ji paklausė, kas vyks tą dieną, Hutchinson liudijo, kad Giuliani "atsakė kažką panašaus į tai, kad "mes važiuojame į Kapitolijų", - sakė Hutchinson.

"Bus puiku. Ten bus prezidentas. Jis atrodys galingai. Jis bus su nariais. Jis bus su senatoriais. Pasikalbėkite apie tai su vadovu. Pasikalbėkite apie tai su vadovu. Jis apie tai žino".

Ji liudijo, kad Meadowsui papasakojo, ką sakė Giulianis.

"Jis nepakėlė akių nuo telefono ir pasakė kažką panašaus į tai: "Daug kas vyksta, Cass, bet aš nežinau. Sausio 6 d. reikalai gali pasidaryti labai, labai blogi", - per posėdį pasakojo Hutchinson.

"Kai išgirdau Rudy nuomonę apie sausio 6 d., o paskui Marko atsakymą, tai buvo pirmoji akimirka, kai prisimenu, kad išsigandau ir sunerimau dėl to, kas gali nutikti sausio 6 d.", - pridūrė ji.

Hutchinson sakė komitetui, kad artėjant sausio 6 d. ji girdėjo Baltuosiuose rūmuose aptarinėjamus kraštutinių dešiniųjų grupių "Oath Keepers" ir "Proud Boys" pavadinimus.

Meadowsas ir Trumpas žinojo apie smurto galimybę, įskaitant tai, kad Trampą remiančios minios nariai buvo ginkluoti, kai tą dieną susirinko Elipsėje, sakė Hutchinson.

Reakcijos stoka

Kai ji pasakė Meadowsui, kad prasidėjo smurtas, Meadowsas "beveik nereagavo", sakė Hutchinson.

Komiteto pirmininko pavaduotoja Liz Cheney sakė, kad komitetas gavo policijos pranešimus, jog D. Trumpo mitinge Elipsėje dalyvavę žmonės turėjo peilių, "Taser", pipirinių purškiklių ir bukų daiktų, kurie galėjo būti panaudoti kaip ginklai.

Per posėdį atkurti policijos perduodami įrašai parodė, kad kiti asmenys, buvę už mitingo ribų, turėjo šaunamųjų ginklų, įskaitant pusiau automatinius šautuvus AR-15.

M. Hutchinson jau yra tapusi kelių sensacingų atskleidimų šaltiniu: ji pasirodė vaizdo įrašuose duotuose parodymuose dviejuose ankstesniuose klausymuose ir įsimintinai įvardijo grupę Atstovų Rūmų respublikonų, kurie po smurto siekė D. Trumpo malonės.

Ji taip pat palaikė ryšius su pareigūnais kovojančioje Džordžijos valstijoje, kur D. Trumpas liūdnai pagarsėjusiu telefono skambučiu, dėl kurio pradėtas baudžiamasis tyrimas, spaudė pareigūnus "surasti" pakankamai balsų, kad įveiktų Bideno pergalės persvarą.

Būtent Hutchinson, anot CNN, pasakė pasirinktam komitetui, kad Trumpas išreiškė pritarimą riaušininkų prie Kapitolijaus skanduotėms "pakarti Mike'ą Pence'ą" - šis teiginys buvo vienas iš daugelio akis badančių teiginių, nuskambėjusių per birželio 9 d. vykusį įžanginį posėdį.

Pats Meadowsas atsisakė duoti parodymus komisijai nuo tada, kai ankstyvuoju tyrimo etapu perdavė tūkstančius trumpųjų žinučių ir kitų dokumentų.

Atstovų Rūmai gruodžio mėn. pripažino Meadowsui nepagarbą teismui, tačiau Teisingumo departamentas nusprendė jam nepateikti kaltinimų.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.11.2017 laikas 10:36 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (alavijas, beržas, liepa)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: medėjančio alavijo lapai, beržo pumpurai, liepos žiedai, medus, alyvuogės.

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 19:32 Receptai – Patiekalai Plikytos Tešlos (Ne)paprasti Kąsneliai
Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir...

Skaityti daugiau

29.08.2019 laikas 20:18 Receptai – Patiekalai Tik trys ingredientai ir jūs nustosite pirkti sūrį parduotuvėje!

Sūris – puikus produktas. Iš jo galite gaminti sumuštinius, karštą patiekalą, pridėti prie salotų. Parduotuvių sūrių kokybė pastaruoju metu norėtųsi, kad būtų geresnė. Kodėl, nenorite atsisakyti jo iš parduotuvės, galite ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
05.05.2024 laikas 18:45 Didžiausias amžiaus skirtumas tarp sutuoktinių (tokiu atveju skyrybos neišvengiamos)
Kai įvyksta atsitiktinės pažintys, retai atkreipiame dėmesį į amžiaus skirtumą, net jei jis yra didelis. Daugelis žmonių mano, kad jei abu sutuoktiniai sutaria, amžius neturi reikšmės. Tačiau tai gali būti tik iliuzija, kuri laikui bėgant išnyks....

Skaityti daugiau

05.05.2024 laikas 18:24 Jei jūsų vyras jūsų akivaizdoje flirtuoja su kita moterimi, štai ką tai reiškia
Kodėl taip elgiamasi? Jei vyras flirtuoja su kitomis moterimis, o jo draugė yra šalia, tai gali jus sunervinti. Šiame straipsnyje pabandysime išsiaiškinti, kodėl taip nutinka, pradedant dėmesio troškimu ir baigiant pagarbos ir nesaugumo problemomis....

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 13:01 Santykiai. Ką reiškia būti suaugusiu?
Infantilus elgesys su partneriu – tai ne vien bejėgiškumas, čia pasireiškia ir atvirai vartotojiški interesai. Žmogus, kuris laikosi vaikiškos pozicijos, įsitikinęs, jog jo partneris privalo prisiimti sau visas bendras poros problemas, viskuo jį aprū...

Skaityti daugiau