Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 30

Ketanji Brown Jackson prisaikdinta pirmąja juodaode moterimi JAV Aukščiausiajame Teisme

Ketvirtadienį Jungtinės Valstijos įėjo į istoriją - Ketanji Brown Jackson buvo prisaikdinta pirmąja juodaode moterimi, dirbančia Aukščiausiajame Teisme.

Demokratų partijos prezidento Joe Bideno paskirtas 51 metų moters paskyrimas reiškia, kad pirmą kartą per 233 metus aukščiausiame šalies teisme daugumą sudaro ne baltieji vyrai.

Nors jos patvirtinimas yra svarbus įvykis, jis nepakeis 6-3 konservatyviųjų daugumos teisme, kuris sulaukė kritikos dėl neseniai priimtų sprendimų, kuriais buvo išplėsta teisė nešiotis ginklą ir panaikintos teisės į abortus.

Džekson per trumpą ketvirtadienio ceremoniją kalbėjo tik duodama priesaiką.

Per įtemptą ir kartais žiaurų tvirtinimo procesą ji sulaukė trijų Senato respublikonų paramos, todėl J. Bidenas 53-47 balsais pritarė savo pirmajam kandidatui į Aukščiausiojo Teismo teisėjus.

Džekson prisaikdinimas yra svarbus momentas J. Bidenui, kuris devintajame ir dešimtajame dešimtmečiuose vadovavo Senato teismų komitetui, o tai reiškia, kad jam tenka precedento neturintis išskirtinumas - ir paskirti Aukščiausiojo Teismo teisėją, ir prižiūrėti jo skyrimą.

Paskyrimas suteikia jo administracijai galimybę pakeisti pastarųjų mėnesių blogų naujienų virtinę, o J. Bideno apklausų reitingai vis dar nesiekia 40 proc., nes prieš lapkritį įvyksiančius vidurio kadencijos rinkimus infliacija sparčiai auga.

Svarbiausia, kad tai leido J. Bidenui parodyti juodaodžiams rinkėjams, kurie išgelbėjo jo žlungančią 2020 m. pirminių rinkimų kampaniją, kad jis gali jiems padėti.

42 dienų patvirtinimas buvo vienas trumpiausių istorijoje, nors ir ilgesnis nei užtruko paskutinės Donaldo Trumpo prezidentavimo metu pasirinktos teisėjos Amy Coney Barrett paskyrimas į teismą.

Būdamas galutinis žodis visuose civiliniuose ir baudžiamuosiuose teisiniuose ginčuose, taip pat Konstitucijos sergėtojas ir aiškintojas, Aukščiausiasis Teismas siekia užtikrinti vienodą teisingumą pagal įstatymą.

Šiuo metu keturi iš devynių narių teismo teisėjų yra moterys, todėl šis teismas yra įvairiapusiškiausias istorijoje - nors visos jos mokėsi elitinėse Harvardo arba Jeilio teisės mokyklose.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.09.2019 laikas 09:38 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlės kepsniai orkaitėje

Vištienos krūtinėlės file nuplauname, nusausiname, dedame ant lentelės, delnu prispaudžiame, aštriu peiliu perpjauname išilgai pusiau ir uždengę maistine plėvele truputį pamušame

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Kvapnūs varškėčiai su apelsino žievele
Gaminame. Varškėčiai su apelsino žievele Varškę dedame į dubenį. Įmušame kiaušinį. Beriame miltus, cukrų, druską ir apelsino žievelę. Visus ingredientus išmaišome, išminkome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome...

Skaityti daugiau

16.07.2019 laikas 06:59 Receptai – Patiekalai Kaip pasigaminti baltyminio kokteilio mišinį namuose?
Sportininkai bei sveikos gyvensenos propaguotojai puikiai žino įvairių baltyminių kokteilių skonį. Šiuos kokteilius labai paprasta susiplakti, jie puikiai pasotina ir padeda atgauti jėgas po treniruotės, pasitarnauja kaip užkandis...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau