Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Lapkričio » 8

Angina ir liaudies medicina

Nereikėtų manyti, kad angina - vienas iš lengviausių susirgimų. Dažnai ji komplikuojasi reumatizmu, nefritu, ūminiu bronchitu ar plaučių uždegimu. Pagrindiniai susirgimo požymiai - skausmas, perštėjimas gerklėje, aukšta temperatūra, bloga bendra savijauta.

Pasirodžius pirmiems ligos požymiams, rekomenduojama skalauti gerklę silpnu dezinfekuojančiu tirpalu (boro rūgštis - 1 arbatinis šaukštelis į stiklinę vandens, 0,1 % rivanolio tirpalas, vandenilio peroksidas - 1 arbatinis šaukštelis į stiklinę virinto vandens).

Jei namuose nėra vaisinių priemonių, gerklę galima skalauti druskos tirpalu, svilarožių šaknų antpilu, boro rūgšties, geriamosios sodos ir druskos mišiniu, krienų šaknų antpilu arba sultimis, šeivamedžių žiedų nuoviru.

Bičių pikis. Gerai padeda nuo visų bet kokios stadijos anginos rūšių. Po valgio reikia lėtai kramtyti nago dydžio bičių pikio gabalėlius. Per dieną «suvalgyti» maždaug 5 g bičių pikio.

Svogūno galvutė. Šviežias sultis naudoti nuo anginos po 1 arbatinį šaukštelį 4 kartus per dieną.

Alavijas. Pusę butelio su plačiu kaklu pridėti smulkintų alavijų lapų, iki viršaus užpilti cukrumi, kaklelį aprišti marle, laikyti 3 dienas, paskui nukošti, nuspausti. Sirupą vartoti 3 kartus per dieną prieš valgį iki visiško pasveikimo.

Anyžiai. Vaisių antpilas naudojamas nuo kosulio, balso praradimo, anginos. 1 arbatinį šaukštelį vaisių užpilti stikline verdančio vandens, laikyti 1 valandą, kad nusistovėtų, nukošti. Gerti po 1/4 stiklinės 4 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio.

Beržas. Šakelę su pumpurais sutrinti, užpilti verdančiu vandeniu, laikyti valandą, kad nusistovėtų. Gerti po kelias antpilo stiklines per dieną. Kontraindikacijos - sunkios inkstų ligos.

Išoriniam naudojimui:

Pušų spygliai. Saują pušų spyglių užpilti dešimčia dalių vandens. Prieš tai spyglius sutrinti su nedideliu kiekiu šalto vandens, pavirti 30 minučių, laikyti 4 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Nuoviru skalauti gerklę. Antpilą galima gerti po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną. Tai efektyvi uždegimą slopinanti ir atsikosėjimą lengvinanti priemonė.

Medetkos. Sergant angina, ruošiamas vandeninis medetkų antpilas: 10 žiedų užpilti stikline verdančio vandens. Valandą vėsinti kambario temperatūroje, nukošti. Skalauti gerklę 3-4 kartus per dieną.

Citrinų rūgštis (30 %). Gerklę skalauti kas valandą dienos bėgyje. 

Citrinos rūgštį galima pakeisti šviežios citrinos skiltelėmis. Ypač gerai šis metodas padeda pradinėse ligos stadijose.

Rausvosios rodiolės. 50 g smulkintų džiovintų šaknų užpilti 0,5 I degtinės, šiltoje vietoje laikyti 14 dienų, nukošti.

1 arbatinį šaukštelį trauktinės supilti į stiklinę virinto vandens ir skalauti gerklę, nenutrūkstamai 10-15 minučių. Tai viena iš efektyviausių priemonių nuo anginos.

Svogūnų lukštai. 3 arbatinius šaukštelius lukštų užpilti 0,5 I vandens, pavirti, laikyti 3-4 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Skalauti gerklę 5-6 kartus per dieną.

Vanduo su medumi. Skalauti gerklę 4-5 kartus per dieną. Slopina tonzilių uždegimą.

Burokėliai. Burokėlį sutarkuoti su smulkia tarka, išspausti sultis. Įpilti 1 valgomąjį šaukštą 6% acto į stiklinę sulčių. Skalauti gerklę 5-6 kartus per dieną. Burokėlių nuoviras - svarbi priemonė, gydant anginą, faringitą, laringitą. Vidutinio dydžio burokėlį užpilti vandeniu, virti, kol suminkštės. Gautą sultinį atvėsinti, nukošti, naudoti skalavimams.

Rožės. Rožių žiedlapių nuoviras yra gera priemonė gerklei skalauti, sergant angina, ūminiais respiratoriniais susirgimais, faringitu. Valgomąjį šaukštą rožių žiedlapių užpilti 1 stikline vandens, užvirti, laikyti 1 valandą, kad nusistovėtų, nukošti. Skalauti gerklę 3-4 kartus per dieną.

Sibirinis šeivamedis. Žiedų antpilas naudojamas nuo peršalimo ligų. Žiedų nuoviru (1 valgomąjį šaukštą užpilti 0,5 I vandens, pavirti 10 minučių, nukošti) skalauti gerklę, sergant

angina.

Mėlynės. 100 g džiovintų uogų užpilti 0,5 I vandens, pavirti, kol vandens kiekis sumažės 10 %. Skalauti gerklę.

Vaistiniai šalavijai. Nuo tonzilių uždegimo, burnos ertmės gleivinės uždegimo ir dantenų uždegimo naudoti šalavijų nuovirą: 4 arbatinius šaukštelius smulkintų lapų užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, palaikyti 30 minučių, nukošti. Gerklę skalauti 4 kartus per dieną.

Gysločiai. Į stiklinę verdančio vandens įdėti 4 smulkintus džiovintus arba šviežius lapus, laikyti pusvalandį. Šiltu tirpalu skalauti gerklę kas valandą. Skonį galima pagerinti medumi.

Katilėliai. 2 arbatinius šaukštelius žolės užpilti 1 stikline verdančio vandens, laikyti 2 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Skalauti gerklę.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2019 laikas 21:21 Receptai – Patiekalai Medaus tortas „Paryžiaus kokteilis‟

Įstabiai gardus skanėstas, tortas, gaminamas iš plikytos tešlos ir kremo, pasižymi nuostabiu aromatu ir unikaliu skoniu – jis tiesiog burnoje tirpsta.

Skaityti daugiau

04.09.2019 laikas 15:02 Receptai – Patiekalai Nesaldūs varškėčiai su žalumynais ir sūriu. Puikūs pusryčiai, priešpiečiai ar vakarienė!
Gali valgyti juos saugiai, kas laikosi dietos! Puikūs pusryčiai, priešpiečiai ar vakarienė! Norėdami sužinoti daugiau apie pasiruošimą, žiūrėkite vaizdo įrašą

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 06:57 Receptai – Patiekalai Vasariškas tortas su braškėmis

Gaivinantis nekeptas vasariškas tortas su braškėmis. Greitas ir skanus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
29.04.2024 laikas 14:44 Užgesusi moteris: vieną dieną ji nusprendė, kad nebenori „degti“
Užgesusi moteris - tai moteris, kuri kartą dėl kažkokių priežasčių nusprendė, kad nebenori „degti“. Tiesiog taip ji užgeso. Tiksliau, ji prisuko savo „vidinę dagtį“ ir įjungė režimą, mažiausią leistiną, kad galėtų pakenčiamai išgyventi, ir dabar ji n...

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 07:04 Tikroji Medūzos Gorgonės istorija
Medūza Gorgonė yra vienas lengviausiai atpažįstamų graikų mitologijos personažų. Su savo unikaliais gyvatės plaukais ir gebėjimu paversti akmeniu kiekvieną, kuris į ją pažvelgia, ji yra viena populiariausių senovės istorijų pabaisų....

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 06:51 2024 m. balandžio 29 d. horoskopas: prognozės visiems zodiako ženklams

Tie, kurie šiandien dirba, būkite itin atidūs darbe. Marsas (darbo planeta) yra susijungęs su Neptūnu (klaidų, miglų planeta). Artimiausiomis dienomis darbo reikaluose vyraus sumaištis, netikrumas ir chaosas.

...

Skaityti daugiau