Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Gruodžio » 5

Turkijos mokslininkų atradimas: filtruota kava apsaugo nuo šio tipo vėžio

Turkijos mokslininkai, atlikę tyrimą, kurio metu nustatė, kokios filtruotos kavos sudedamosios dalys apsaugo nuo vėžio, nustatė, kad gėrime yra 15 naujų mikro RNR grandinių, kurios stabdo piktybinių kepenų ląstelių dauginimąsi.

Lösev Lösante ligoninė atliko tyrimą apie kavos poveikį ir naudą vėžio prevencijai, kuriam vadovavo gastroenterologijos specialistas Muratas Kantarcıoğlu (Murat Kantarcıoğlu).

Apie dvejus metus trukusio tyrimo rezultatai spalio 19 d. paskelbti straipsnyje "Coffee-Derived Exosome-Like Nanoparticles: Are They The Secret Heroes?" nacionaliniame recenzuojamame žurnale "Turkish Journal of Gastroenterology".

Tyrimas, kurį atliko 13 mokslininkų, bendradarbiaudami su tokiomis institucijomis kaip Ankaros universiteto Biotechnologijų institutas, Artimųjų Rytų technikos universitetas, Anatolijos universitetas ir Turkijos gastroenterologų asociacija, buvo pirmasis, atskleidęs, kurios filtruotos kavos sudedamosios dalys, pasižyminčios priešvėžiniu poveikiu, sukelia šį poveikį.

Mikro RNR poveikis kepenų vėžio ląstelėms

Tyrimo metu elektroninės mikroskopijos metodu buvo vizualizuoti į egzosomas panašūs nešikliai, kurie apibrėžiami kaip "natūralios ląstelių pūslelės, atsakingos už ląstelių tarpusavio ryšį, užtikrinantį darnų ląstelių funkcionavimą žmogaus organizme", ir rasta 15 naujų mikro RNR grandinių. Šios grandinės slopina piktybinių kepenų ląstelių dauginimąsi.

Ateinančiais metais šių tyrimų rezultatai padės rasti naujų kepenų vėžio ir Alzheimerio ligos gydymo būdų.

Daug kartų virintas vanduo ir per naktį paliktas vanduo sukelia vėžį? Ekspertas: Šių dviejų rūšių vandens gerti negalima, tačiau daugelis to nežino.

"Tai nustatėme pirmą kartą pasaulyje."

Leosantės ligoninės egzosomų darbo grupės vadovas profesorius Eminas Kurekci, komentuodamas tyrimą, sakė, kad ne tik žmonių, bet ir augalų bei gyvūnų ląstelės bendrauja tarpusavyje. Šį ryšį palaiko nanometrinio dydžio molekulės, vadinamos egzosomomis.

Jis teigia, kad šis tyrimas buvo pirmasis, kurio metu į egzosomas panašiose terpėse, esančiose filtruotoje kavoje, buvo aptiktos mikro RNR. Taip buvo nustatyta, kurios kavoje esančios medžiagos gali būti susijusios su vėžinių ląstelių naikinimo mechanizmu.

"Visame pasaulyje kavos sudedamosios dalys iki šiol nėra visiškai susistemintos", - pažymėjo Eminas Kurekci. - Tačiau išsamios informacijos apie kavos egzosomas taip pat nėra. Norėdami tai išsiaiškinti, egzosomas pirmiausia išskyrėme naudodami išskyrimo metodą, kurį patys sukūrėme savo tyrimų laboratorijoje. Tada nustatėme šių egzosomų mikro RNR genetinę medžiagą. Tai buvo padaryta pirmą kartą pasaulyje. Atlikę tyrimą nustatėme, kad koncentruotos kavos egzosomos sukelia kepenų vėžio ląstelių žūtį. Žinoma, kad tai būtų galima pritaikyti kasdieniame gyvenime, reikėtų itin gausiai vartoti kavą, niekas per dieną neišgertų 20 puodelių. Tačiau pagrindinis mūsų tikslas - tęsti šį darbą ir kavoje esančias sudedamąsias dalis paversti vaistu nuo vėžio. Tikimės ir toliau dirbti šia kryptimi."

"Žinomas apsauginis kavos poveikis nuo daugelio ligų ir vėžio."

Eminas Kurekci taip pat pažymėjo, kad tyrime naudota filtruota kava, gauta iš Coffea Arabica augalo, kuriai buvo taikoma speciali skrudinimo procedūra.

Dėkodamas visiems prie projekto prisidėjusiems ekspertams ir institucijoms, mokslininkas pabrėžė, kad projekto dalyviams buvo didelis malonumas ir garbė pristatyti šį tyrimą mokslo pasauliui.

Kalbėdamas apie kavos vartojimą apskritai, Eminas Kureckis pridūrė: "Žinoma, kad kava apsaugo nuo daugelio ligų, įskaitant vėžį. Remdamiesi savo tyrimais ir ankstesniais tyrimais, rekomenduojame sveikiems žmonėms per dieną išgerti 3-4 puodelius filtruotos kavos be cukraus. Žinoma, ši rekomendacija taikoma tiems, kurie neturi skrandžio ar širdies problemų.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.11.2019 laikas 16:01 Receptai – Patiekalai Bulviniai Blynai Su Grybų Ir Kumpio Padažu

Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame smulkia tarka. Nupilame susidariusį skystį (jeigu bulvės šviežios). Į bulvių tarkius įmušame kiaušinį, įtarkuojame svogūną, beriame miltus, druską, pipirus ir viską gerai išm...

Skaityti daugiau

06.10.2019 laikas 20:59 Receptai – Patiekalai Skanus Varškės Ir Uogų Vyniotinis

Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ...

Skaityti daugiau

01.07.2019 laikas 18:13 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepta višta
Gaminame. Orkaitėje kepta višta. Prieš kepant vištą dedame į kepimo maišą arba rankovę ir rankovę užrišame. Kepame apie 1,5-2 valandos (priklausimai nuo dydžio), vidutinio karštumo orkaitėje. Likus pusei valandos iki kepimo pabaig...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
29.04.2024 laikas 14:44 Užgesusi moteris: vieną dieną ji nusprendė, kad nebenori „degti“
Užgesusi moteris - tai moteris, kuri kartą dėl kažkokių priežasčių nusprendė, kad nebenori „degti“. Tiesiog taip ji užgeso. Tiksliau, ji prisuko savo „vidinę dagtį“ ir įjungė režimą, mažiausią leistiną, kad galėtų pakenčiamai išgyventi, ir dabar ji n...

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 07:04 Tikroji Medūzos Gorgonės istorija
Medūza Gorgonė yra vienas lengviausiai atpažįstamų graikų mitologijos personažų. Su savo unikaliais gyvatės plaukais ir gebėjimu paversti akmeniu kiekvieną, kuris į ją pažvelgia, ji yra viena populiariausių senovės istorijų pabaisų....

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 06:51 2024 m. balandžio 29 d. horoskopas: prognozės visiems zodiako ženklams

Tie, kurie šiandien dirba, būkite itin atidūs darbe. Marsas (darbo planeta) yra susijungęs su Neptūnu (klaidų, miglų planeta). Artimiausiomis dienomis darbo reikaluose vyraus sumaištis, netikrumas ir chaosas.

...

Skaityti daugiau