Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2019 » Spalio » 06

Skanus Varškės Ir Uogų Vyniotinis

2019m Receptas. Varškės Ir Uogų Vyniotinis Paranormal.lt

Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ir t.t. – įdaro variantų begalybė.

Ingredientai:

  • lavašas – 180 g
  • varškė 5% – 300 g
  • Juodieji serbentai – 350 g
  • kiaušinis – 1 vnt.
  • cukrus – 50 g (25 g – įdarui, 25 g uogoms) arba pagal skonį
  • krakmolas – 2 nubraukti a.š.
  • vanilė – 1 g
  • Liesas jogurtas ar grietinė – 2-3 v.š. jei reikia

Gaminimas:

Perpjaunam lavašo blyną pagal tai, kiek vyniotinių ruošiamės pagaminti iš čia nurodyto produktų kiekio. Man išėjo du.

Atskiriam kiaušinio trynį nuo baltymo.

Ruošiam varškės įdarą: sumaišom varškę, baltymą, cukrų ir vanilę, gerai išmaišom. Cukraus dedam pagal skonį. Įdaras turi gautis kreminis, kad būtų patogu jį tepti ant lavašo. Jei varškė per sausa, pridedam 2-3 v.š. jogurto ar grietinės.

Įdarą plonu sluoksniu tepam ant lavašo, truputį palikdami neišteptą kraštelį.

Varškės sluoksnį apibarstom juodųjų serbentų uogomis, bet netankiai.

Uogas apibarstom trupučiu cukraus ir krakmolu – jis neleis uogų sultims ištekėti ir užkonservuos jas vyniotinio viduje.

Susukam vyniotinį ir dedam jį ant skardos. Iš viršaus vyniotinius ištepam tryniu. Trynys ne tik padarys plutelę traškia, bet ir apsaugos lavašo tešlą, kad per greit nesudrėktų, ilgam išlaikydamas ją sausa ir traškia.

Lavašo vyniotinius dedam į iki 180ºС laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam 30 – 35 minutes, kol lavašas taps gražiai apskrudęs.

Leidžiam vyniotiniams šiek tiek ataušti orkaitėje, po to ištraukiam ir galim pjaustyti juos šiltus ar šaltus. Karštų vyniotinių geriau neliesti – uogų sultys bus dar neataušusios ir nesustingusios.

Šiek tiek šiltas vyniotinis iš lavašo su varškės-uogų įdaru tiesiog nuostabus. Jis primena štrudelį: varškės sluoksnis pradingsta dėl ryškaus uogų skonio, bet sukuria švelnų sluoksnį, dėl kurio uogų sultoms neleidžia sudrėkinti pačios tešlos. Tešla nesudrėksta ir neištyžta. Susidaro įspūdis, kad vyniotinis yra tik iš uogų sluoksnio ir plonos tešlos. Atrodo kaip uogų štrudelis.

Lavašas su varškės-uogų įdaru gaminamas greitai ir paprastai, o išeina rafinuotas dietinis kepinys.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau