Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2019 » Spalio » 06

Skanus Varškės Ir Uogų Vyniotinis

2019m Receptas. Varškės Ir Uogų Vyniotinis Paranormal.lt

Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ir t.t. – įdaro variantų begalybė.

Ingredientai:

  • lavašas – 180 g
  • varškė 5% – 300 g
  • Juodieji serbentai – 350 g
  • kiaušinis – 1 vnt.
  • cukrus – 50 g (25 g – įdarui, 25 g uogoms) arba pagal skonį
  • krakmolas – 2 nubraukti a.š.
  • vanilė – 1 g
  • Liesas jogurtas ar grietinė – 2-3 v.š. jei reikia

Gaminimas:

Perpjaunam lavašo blyną pagal tai, kiek vyniotinių ruošiamės pagaminti iš čia nurodyto produktų kiekio. Man išėjo du.

Atskiriam kiaušinio trynį nuo baltymo.

Ruošiam varškės įdarą: sumaišom varškę, baltymą, cukrų ir vanilę, gerai išmaišom. Cukraus dedam pagal skonį. Įdaras turi gautis kreminis, kad būtų patogu jį tepti ant lavašo. Jei varškė per sausa, pridedam 2-3 v.š. jogurto ar grietinės.

Įdarą plonu sluoksniu tepam ant lavašo, truputį palikdami neišteptą kraštelį.

Varškės sluoksnį apibarstom juodųjų serbentų uogomis, bet netankiai.

Uogas apibarstom trupučiu cukraus ir krakmolu – jis neleis uogų sultims ištekėti ir užkonservuos jas vyniotinio viduje.

Susukam vyniotinį ir dedam jį ant skardos. Iš viršaus vyniotinius ištepam tryniu. Trynys ne tik padarys plutelę traškia, bet ir apsaugos lavašo tešlą, kad per greit nesudrėktų, ilgam išlaikydamas ją sausa ir traškia.

Lavašo vyniotinius dedam į iki 180ºС laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam 30 – 35 minutes, kol lavašas taps gražiai apskrudęs.

Leidžiam vyniotiniams šiek tiek ataušti orkaitėje, po to ištraukiam ir galim pjaustyti juos šiltus ar šaltus. Karštų vyniotinių geriau neliesti – uogų sultys bus dar neataušusios ir nesustingusios.

Šiek tiek šiltas vyniotinis iš lavašo su varškės-uogų įdaru tiesiog nuostabus. Jis primena štrudelį: varškės sluoksnis pradingsta dėl ryškaus uogų skonio, bet sukuria švelnų sluoksnį, dėl kurio uogų sultoms neleidžia sudrėkinti pačios tešlos. Tešla nesudrėksta ir neištyžta. Susidaro įspūdis, kad vyniotinis yra tik iš uogų sluoksnio ir plonos tešlos. Atrodo kaip uogų štrudelis.

Lavašas su varškės-uogų įdaru gaminamas greitai ir paprastai, o išeina rafinuotas dietinis kepinys.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau