Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2019 » Spalio » 06

Skanus Varškės Ir Uogų Vyniotinis

2019m Receptas. Varškės Ir Uogų Vyniotinis Paranormal.lt

Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ir t.t. – įdaro variantų begalybė.

Ingredientai:

  • lavašas – 180 g
  • varškė 5% – 300 g
  • Juodieji serbentai – 350 g
  • kiaušinis – 1 vnt.
  • cukrus – 50 g (25 g – įdarui, 25 g uogoms) arba pagal skonį
  • krakmolas – 2 nubraukti a.š.
  • vanilė – 1 g
  • Liesas jogurtas ar grietinė – 2-3 v.š. jei reikia

Gaminimas:

Perpjaunam lavašo blyną pagal tai, kiek vyniotinių ruošiamės pagaminti iš čia nurodyto produktų kiekio. Man išėjo du.

Atskiriam kiaušinio trynį nuo baltymo.

Ruošiam varškės įdarą: sumaišom varškę, baltymą, cukrų ir vanilę, gerai išmaišom. Cukraus dedam pagal skonį. Įdaras turi gautis kreminis, kad būtų patogu jį tepti ant lavašo. Jei varškė per sausa, pridedam 2-3 v.š. jogurto ar grietinės.

Įdarą plonu sluoksniu tepam ant lavašo, truputį palikdami neišteptą kraštelį.

Varškės sluoksnį apibarstom juodųjų serbentų uogomis, bet netankiai.

Uogas apibarstom trupučiu cukraus ir krakmolu – jis neleis uogų sultims ištekėti ir užkonservuos jas vyniotinio viduje.

Susukam vyniotinį ir dedam jį ant skardos. Iš viršaus vyniotinius ištepam tryniu. Trynys ne tik padarys plutelę traškia, bet ir apsaugos lavašo tešlą, kad per greit nesudrėktų, ilgam išlaikydamas ją sausa ir traškia.

Lavašo vyniotinius dedam į iki 180ºС laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam 30 – 35 minutes, kol lavašas taps gražiai apskrudęs.

Leidžiam vyniotiniams šiek tiek ataušti orkaitėje, po to ištraukiam ir galim pjaustyti juos šiltus ar šaltus. Karštų vyniotinių geriau neliesti – uogų sultys bus dar neataušusios ir nesustingusios.

Šiek tiek šiltas vyniotinis iš lavašo su varškės-uogų įdaru tiesiog nuostabus. Jis primena štrudelį: varškės sluoksnis pradingsta dėl ryškaus uogų skonio, bet sukuria švelnų sluoksnį, dėl kurio uogų sultoms neleidžia sudrėkinti pačios tešlos. Tešla nesudrėksta ir neištyžta. Susidaro įspūdis, kad vyniotinis yra tik iš uogų sluoksnio ir plonos tešlos. Atrodo kaip uogų štrudelis.

Lavašas su varškės-uogų įdaru gaminamas greitai ir paprastai, o išeina rafinuotas dietinis kepinys.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 19:08 Psichologiniai Teigiamų Santykių Požymiai: Kaip Atpažinti Tikrąją Meilę
Atraskite psichologinius požymius, rodančius stiprius santykius, ir sužinokite, kaip kurti harmoningą ryšį su mylimu žmogumi. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius teigiamų santykių požymius, remdamiesi psichologijos principais, ir pateiksime prak...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 13:03 Agrastų Nauda Žmogaus Organizmui: Vitaminai, Poveikis ir Vartojimo Patarimai
Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime, kokią naudą agrastai teikia organizmui, kaip jie veikia biologiškai, kokius kiekius reikėtų vartoti ir kokios galimos kontraindikacijos. Pasiruoškite atrasti, kodėl šios uogos turėtų tapti jūsų mitybos dalimi!...

Skaityti daugiau

2025-07-10 laikas 18:52 Dėmesys ir Rūpestis Santykiuose: Kaip Vyrai ir Moterys Juos Suvokia
Kaip vyrai ir moterys suvokia dėmesį ir rūpestį? Atraskite psichologines įžvalgas ir patarimus, kaip kurti harmoningus santykius. Šiame straipsnyje nagrinėjame, kaip vyrai ir moterys suvokia dėmesį ir rūpestį, remdamiesi moksliniais ir psichologiniai...

Skaityti daugiau

2025-07-10 laikas 18:31 10 Požymių, Kad Jūsų Santykiai Gali Būti Nesuderinami: Psichologinės Įžvalgos
Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, rodančių, kad jūsų santykiai gali būti nesuderinami, remdamiesi psichologinėmis įžvalgomis ir ekspertų komentarais. Taip pat pateiksime praktinius patarimus, kaip spręsti šias problemas, ir naujausius pavyzdžiu...

Skaityti daugiau

2025-07-09 laikas 20:00 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Magnis padeda reguliuoti kraujospūdį ir gerina širdies veiklą. Sužinokite, kaip jo trūkumas veikia sveikatą ir kaip natūraliai sumažinti hipertenziją! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime, kaip magnis veikia mūsų organizmą, kodėl jo trūkumas yra toks...

Skaityti daugiau