- 27.10.2019
- 1.0 Reitingas
- 2410 Peržiūrų
- Aptarti
Tokie vyniotiniai išeina be galo skanūs. Jie švelnūs, su skaniu įdaru ir labai gražia glazūros plutele. Šie vyniotiniai -tikra šventinio stalo puošmena ir puikus desertas. Mes naudosime aguonų įdarą.
Reikalingi produktai
- Aguonų įdaras — 0,3 kg
Tešlai
- miltai — 0,5 kg
- sviestas — 185 g
- cukrus — 2,5 v.š.
- sausos mielės — 7 g
- kiaušinio trynys — 1 vnt.
- šaltas pienas — 3/4 stikl.
Aptepimui
- kiaušinis — 1 vnt.
- kiaušinio baltymas — 1 vnt.
Pradedam gaminti
- Pagal receptą paruošiam įdarą.
- Užmaišom tešlą. Į puodelį supilam miltus, mieles, cukrų, druską, viską gerai išmaišom. Pjaustom sviestą gabalėliais (turi būti kambario temperatūros). Sudedam į dubenį. Kiaušinio baltymą atskiriam nuo trynio. Trynį dedam į tešlą ir pripilam pieno. Užmaišom tešlą, ji bus gana standi. Tešlą (jau išminkytą) padalinam į dvi dalis, sudedam į maišelius ir dedam į šaldytuvą.
- atšaldytą tešlą dedam ant stalo ir iškočiojam. Nelygius galus nupjaunam.
- ant vyniotinio tešlos lygiu sluoksniu dedam įdarą. Kraštuose paliekam laisvos vietos. Susukam tešlą ir lengvai praduriam šakute keliose vietose.
- skardą išklojam pergamentiniu popieriumi ir dedam ant jo vyniotinį. Dubenyje suplakam trynį ir juo ištepam vyniotinio viršų. Dar dedam viską į šaldytuvą 45 minutėms.
- Kitame dubenyje suplakam likusius baltymus ir aptepam kitus vyniotinius. Paliekam juos nakčiai šaldytuve.
- Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių ir kepam ruošinė 30 minučių. Vyniotinis gražiai apskrus ir bus gražios auksinės spalvos.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Temos
Susijusios naujienos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Skaityti daugiau
20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Skaityti daugiau
20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Skaityti daugiau