Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gegužės » 24

Kuršėnų Vyniotinis Sužavės Nuo Pirmojo Kąsnio

Kuršėnų Vyniotinis Sužavės Nuo Pirmojo Kąsnio

„Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę (Lietuvoje yra ne viena rūšis, kuri tiktų). Aš tinkamos kreminės varškės Amerikoje neradau, tad naudojau paprastą, šiek tiek riebesnę varškę. Mano naudota varškė buvo nei per šlapia, nei per sausa, tad įdarui tiko kuo puikiausiai. Na, o vyniotinio papuošimą palieku jūsų fantazijai. Aš likau prie tradicinio varianto – vyniotinį tiesiog apibarsčiau cukraus pudra. Gražu ir be galo skanu“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

Ingredientai:

Biskvitui:

  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnio.

Kremui:

  • riebesnė varškė: 180 gramų
  • kambario temperatūros sviestas: 180 gramų
  • saldus kondensuotas pienas: 180 gramų (naudojau šiek tiek mažiau nei pusę indelio)
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio.

Kuršėnų Vyniotinis Sužavės Nuo Pirmojo Kąsnio

Recepto paruošimas:

  1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  3. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
  4. Tuomet kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, plakite maždaug 3 minutes, kol masė pabals.
  5. Per sietelį į tešlą įsijokite miltus, pirmiausia trečdalį miltų, po to pamažu įsijokite ir įmaišykite likusią dalį.
  6. Kitame dubenyje į kiaušinių baltymus įberkite druskos bei plakite tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta. Išplaktus baltymus lėtai bei atsargiai sumaišykite su kiaušinių tryniais (naudokite šaukštą arba mentelę).
  7. Ant orkaitės skardos patieskite kepimo popierių, gerai prispauskite šonus. Aš naudojau 44x29 centimetrų orkaitės skardą. Tešlą supilkite ant orkaitės skardos, išlyginkite paviršių. Biskvitą kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių.
  8. Paskui išimkite iš orkaitės, apverskite ant virtuvinio rankšluostėlio. Nuo biskvito atsargiai nuimkite kepimo popierių.
  9. Tuomet biskvitą suvyniokite į virtuvinį rankšluostėlį (vyniokite nuo pat kraštelio) ir palikite visiškai atvėsti.
  10. Kremas: Viename dubenyje išplakite sviestą su kondensuotu pienu bei vaniliniu cukrumi naudodamos elektrinį mikserį. Plakite kelias minutes, kol gausite kreminę masę.
  11. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite į dubenį su sviestu, išplakite.
  12. Išvyniokite biskvitą, ant jo tolygiai užtepkite kremą bei susukite į ritinį. Vyniotinį perkelkite ant lėkštės bei dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms. Prieš patiekdamos apibarstykite cukraus pudra.
  13. Pastebėjimas: Tam, kad biskvitas iškeptų purus reikia gerai išplakti kiaušinių trynius bei itin atsargiai sumaišyti su išplaktais kiaušinių baltymais. Taip pat, bekepant biskvitą patikriname kaip jis kepa maždaug po 9 minučių, kadangi kiekviena orkaitė šiek tiek skiriasi, vienos su vėjeliu, kitos be, todėl biskvito kepimo laiką rekomenduočiau sekti individualiai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau