- 24.05.2020
- 0.0 Reitingas
- 1620 Peržiūrų
- Aptarti
„Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę (Lietuvoje yra ne viena rūšis, kuri tiktų). Aš tinkamos kreminės varškės Amerikoje neradau, tad naudojau paprastą, šiek tiek riebesnę varškę. Mano naudota varškė buvo nei per šlapia, nei per sausa, tad įdarui tiko kuo puikiausiai. Na, o vyniotinio papuošimą palieku jūsų fantazijai. Aš likau prie tradicinio varianto – vyniotinį tiesiog apibarsčiau cukraus pudra. Gražu ir be galo skanu“, – sako tinklaraštininkė Liucija.
Ingredientai:
Biskvitui:
- kiaušiniai: 4
- cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
- miltai: 4 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnio.
Kremui:
- riebesnė varškė: 180 gramų
- kambario temperatūros sviestas: 180 gramų
- saldus kondensuotas pienas: 180 gramų (naudojau šiek tiek mažiau nei pusę indelio)
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio.
Recepto paruošimas:
- Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
- Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
- Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
- Tuomet kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, plakite maždaug 3 minutes, kol masė pabals.
- Per sietelį į tešlą įsijokite miltus, pirmiausia trečdalį miltų, po to pamažu įsijokite ir įmaišykite likusią dalį.
- Kitame dubenyje į kiaušinių baltymus įberkite druskos bei plakite tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta. Išplaktus baltymus lėtai bei atsargiai sumaišykite su kiaušinių tryniais (naudokite šaukštą arba mentelę).
- Ant orkaitės skardos patieskite kepimo popierių, gerai prispauskite šonus. Aš naudojau 44x29 centimetrų orkaitės skardą. Tešlą supilkite ant orkaitės skardos, išlyginkite paviršių. Biskvitą kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių.
- Paskui išimkite iš orkaitės, apverskite ant virtuvinio rankšluostėlio. Nuo biskvito atsargiai nuimkite kepimo popierių.
- Tuomet biskvitą suvyniokite į virtuvinį rankšluostėlį (vyniokite nuo pat kraštelio) ir palikite visiškai atvėsti.
- Kremas: Viename dubenyje išplakite sviestą su kondensuotu pienu bei vaniliniu cukrumi naudodamos elektrinį mikserį. Plakite kelias minutes, kol gausite kreminę masę.
- Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite į dubenį su sviestu, išplakite.
- Išvyniokite biskvitą, ant jo tolygiai užtepkite kremą bei susukite į ritinį. Vyniotinį perkelkite ant lėkštės bei dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms. Prieš patiekdamos apibarstykite cukraus pudra.
- Pastebėjimas: Tam, kad biskvitas iškeptų purus reikia gerai išplakti kiaušinių trynius bei itin atsargiai sumaišyti su išplaktais kiaušinių baltymais. Taip pat, bekepant biskvitą patikriname kaip jis kepa maždaug po 9 minučių, kadangi kiekviena orkaitė šiek tiek skiriasi, vienos su vėjeliu, kitos be, todėl biskvito kepimo laiką rekomenduočiau sekti individualiai.
Recepto Autorius Lithuanian in the USA
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau