Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gegužės » 24

Kuršėnų Vyniotinis Sužavės Nuo Pirmojo Kąsnio

Kuršėnų Vyniotinis Sužavės Nuo Pirmojo Kąsnio

„Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę (Lietuvoje yra ne viena rūšis, kuri tiktų). Aš tinkamos kreminės varškės Amerikoje neradau, tad naudojau paprastą, šiek tiek riebesnę varškę. Mano naudota varškė buvo nei per šlapia, nei per sausa, tad įdarui tiko kuo puikiausiai. Na, o vyniotinio papuošimą palieku jūsų fantazijai. Aš likau prie tradicinio varianto – vyniotinį tiesiog apibarsčiau cukraus pudra. Gražu ir be galo skanu“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

Ingredientai:

Biskvitui:

  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnio.

Kremui:

  • riebesnė varškė: 180 gramų
  • kambario temperatūros sviestas: 180 gramų
  • saldus kondensuotas pienas: 180 gramų (naudojau šiek tiek mažiau nei pusę indelio)
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio.

Kuršėnų Vyniotinis Sužavės Nuo Pirmojo Kąsnio

Recepto paruošimas:

  1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  3. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
  4. Tuomet kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, plakite maždaug 3 minutes, kol masė pabals.
  5. Per sietelį į tešlą įsijokite miltus, pirmiausia trečdalį miltų, po to pamažu įsijokite ir įmaišykite likusią dalį.
  6. Kitame dubenyje į kiaušinių baltymus įberkite druskos bei plakite tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta. Išplaktus baltymus lėtai bei atsargiai sumaišykite su kiaušinių tryniais (naudokite šaukštą arba mentelę).
  7. Ant orkaitės skardos patieskite kepimo popierių, gerai prispauskite šonus. Aš naudojau 44x29 centimetrų orkaitės skardą. Tešlą supilkite ant orkaitės skardos, išlyginkite paviršių. Biskvitą kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių.
  8. Paskui išimkite iš orkaitės, apverskite ant virtuvinio rankšluostėlio. Nuo biskvito atsargiai nuimkite kepimo popierių.
  9. Tuomet biskvitą suvyniokite į virtuvinį rankšluostėlį (vyniokite nuo pat kraštelio) ir palikite visiškai atvėsti.
  10. Kremas: Viename dubenyje išplakite sviestą su kondensuotu pienu bei vaniliniu cukrumi naudodamos elektrinį mikserį. Plakite kelias minutes, kol gausite kreminę masę.
  11. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite į dubenį su sviestu, išplakite.
  12. Išvyniokite biskvitą, ant jo tolygiai užtepkite kremą bei susukite į ritinį. Vyniotinį perkelkite ant lėkštės bei dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms. Prieš patiekdamos apibarstykite cukraus pudra.
  13. Pastebėjimas: Tam, kad biskvitas iškeptų purus reikia gerai išplakti kiaušinių trynius bei itin atsargiai sumaišyti su išplaktais kiaušinių baltymais. Taip pat, bekepant biskvitą patikriname kaip jis kepa maždaug po 9 minučių, kadangi kiekviena orkaitė šiek tiek skiriasi, vienos su vėjeliu, kitos be, todėl biskvito kepimo laiką rekomenduočiau sekti individualiai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 10:31 Mokslinės Hipotezės ir Visatos Įstatymai: Naujausi Paaiškinimai ir Paslaptys
Ar kada susimąstėte, kas valdo mūsų Visatą? Mokslinės hipotezės ir universalūs dėsniai – tai tarsi raktas, atrakinantis paslaptis, kurios slypi už mūsų egzistencijos. Nuo kvantinių teorijų, teigiančių, kad galime gyventi kompiuterinėje simuliacijoje,...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 09:34 Plokščia Žemė: Moksliniai Faktai, Hipotezės ir Kodėl Ši Teorija Vis Dar Populiarėja?
Ar Žemė iš tiesų plokščia, kaip tvirtina tūkstančiai šios teorijos šalininkų visame pasaulyje? Plokščios Žemės hipotezė – viena kontroversiškiausių ir emociškai įkrautų idėjų, kuri, nepaisant mokslo pažangos, vis dar randa savo vietą internete ir vie...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 07:58 Ketvirtojo Matmens Paslaptys: Kaip Jis Atrodo ir Kur Slepiasi
Mes judame per tris matmenis: kairė-dešinė, pirmyn-atgal, aukštyn-žemyn. Taip mes gyvename, mąstome, egzistuojame. Ar tikrai? Dešimtmečius teoretiniai fizikai teigia, kad mūsų visata gali būti daug sudėtingesnė, nei mūsų pojūčiai gali suvokti. Ketvir...

Skaityti daugiau

2025-09-10 laikas 09:25 Česnakinis Aliejus Sąnarių Skausmams ir Osteochondrozei: Nauda, Receptai ir Patarima
Ar jaučiate, kad sąnarių skausmas trukdo mėgautis gyvenimu? O gal osteochondrozė paverčia kiekvieną judesį skausmingu iššūkiu? Jei taip, liaudies medicina siūlo paprastą, bet galingą sprendimą – česnakinį aliejų. Šis natūralus receptas, derinamas su ...

Skaityti daugiau

2025-09-10 laikas 09:14 Vaistinis Valerijonas: Nauda, Receptai ir Kaip Jis Gali Pagerinti Jūsų Sveikatą
Ar kada jautėte, kad stresas ir nemiga trukdo gyventi pilnavidurį gyvenimą? O gal ieškote natūralaus būdo nuraminti nervus ar pagerinti širdies darbą? Vaistinis valerijonas (lot. *Valeriana officinalis*), dar vadinamas „sveikatos augalu“, jau tūkstan...

Skaityti daugiau