Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Gegužės » 24

Kuršėnų Vyniotinis Sužavės Nuo Pirmojo Kąsnio

Kuršėnų Vyniotinis Sužavės Nuo Pirmojo Kąsnio

„Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę (Lietuvoje yra ne viena rūšis, kuri tiktų). Aš tinkamos kreminės varškės Amerikoje neradau, tad naudojau paprastą, šiek tiek riebesnę varškę. Mano naudota varškė buvo nei per šlapia, nei per sausa, tad įdarui tiko kuo puikiausiai. Na, o vyniotinio papuošimą palieku jūsų fantazijai. Aš likau prie tradicinio varianto – vyniotinį tiesiog apibarsčiau cukraus pudra. Gražu ir be galo skanu“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

Ingredientai:

Biskvitui:

  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnio.

Kremui:

  • riebesnė varškė: 180 gramų
  • kambario temperatūros sviestas: 180 gramų
  • saldus kondensuotas pienas: 180 gramų (naudojau šiek tiek mažiau nei pusę indelio)
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio.

Kuršėnų Vyniotinis Sužavės Nuo Pirmojo Kąsnio

Recepto paruošimas:

  1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  3. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
  4. Tuomet kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, plakite maždaug 3 minutes, kol masė pabals.
  5. Per sietelį į tešlą įsijokite miltus, pirmiausia trečdalį miltų, po to pamažu įsijokite ir įmaišykite likusią dalį.
  6. Kitame dubenyje į kiaušinių baltymus įberkite druskos bei plakite tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta. Išplaktus baltymus lėtai bei atsargiai sumaišykite su kiaušinių tryniais (naudokite šaukštą arba mentelę).
  7. Ant orkaitės skardos patieskite kepimo popierių, gerai prispauskite šonus. Aš naudojau 44x29 centimetrų orkaitės skardą. Tešlą supilkite ant orkaitės skardos, išlyginkite paviršių. Biskvitą kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių.
  8. Paskui išimkite iš orkaitės, apverskite ant virtuvinio rankšluostėlio. Nuo biskvito atsargiai nuimkite kepimo popierių.
  9. Tuomet biskvitą suvyniokite į virtuvinį rankšluostėlį (vyniokite nuo pat kraštelio) ir palikite visiškai atvėsti.
  10. Kremas: Viename dubenyje išplakite sviestą su kondensuotu pienu bei vaniliniu cukrumi naudodamos elektrinį mikserį. Plakite kelias minutes, kol gausite kreminę masę.
  11. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite į dubenį su sviestu, išplakite.
  12. Išvyniokite biskvitą, ant jo tolygiai užtepkite kremą bei susukite į ritinį. Vyniotinį perkelkite ant lėkštės bei dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms. Prieš patiekdamos apibarstykite cukraus pudra.
  13. Pastebėjimas: Tam, kad biskvitas iškeptų purus reikia gerai išplakti kiaušinių trynius bei itin atsargiai sumaišyti su išplaktais kiaušinių baltymais. Taip pat, bekepant biskvitą patikriname kaip jis kepa maždaug po 9 minučių, kadangi kiekviena orkaitė šiek tiek skiriasi, vienos su vėjeliu, kitos be, todėl biskvito kepimo laiką rekomenduočiau sekti individualiai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 16:08 Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui
Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui. Nuostabus Debesų Grožis. Girdimas Paplūdimio Akmenukų Garsai, Kai Bangos Paliečia Juos! Gražūs Akmenuoto paplūdimio Vaizdai.

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 12:26 Balinis ajeras: turtinga istorija ir gydomosios savybės
Balinis ajeras, dar žinomas kaip Acorus calamus, yra ne tik gražus augalas, bet ir turtingas sveikatos naudingų savybių šaltinis. Jo istorija siekia šimtmečius, o įvairūs kultūriniai kontekstai atskleidžia, kaip šis augalas buvo vertinamas tiek medic...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 10:41 Sūnus nori būsto: kaip teisingai reaguoti tėvams?
Šeimos santykiai gali tapti sudėtingi, kai vaikai pasiekia suaugusiųjų amžių. Auginant Karolį, stengėmės suteikti jam viską, ko tik galėjome, tačiau kai jis pareiškė norą gyventi atskirai, pasirodė, kad tai reiškia ne tik savarankiškumą, bet ir didel...

Skaityti daugiau