Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Gegužės » 24

Kuršėnų Vyniotinis Sužavės Nuo Pirmojo Kąsnio

Kuršėnų Vyniotinis Sužavės Nuo Pirmojo Kąsnio

„Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę (Lietuvoje yra ne viena rūšis, kuri tiktų). Aš tinkamos kreminės varškės Amerikoje neradau, tad naudojau paprastą, šiek tiek riebesnę varškę. Mano naudota varškė buvo nei per šlapia, nei per sausa, tad įdarui tiko kuo puikiausiai. Na, o vyniotinio papuošimą palieku jūsų fantazijai. Aš likau prie tradicinio varianto – vyniotinį tiesiog apibarsčiau cukraus pudra. Gražu ir be galo skanu“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

Ingredientai:

Biskvitui:

  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnio.

Kremui:

  • riebesnė varškė: 180 gramų
  • kambario temperatūros sviestas: 180 gramų
  • saldus kondensuotas pienas: 180 gramų (naudojau šiek tiek mažiau nei pusę indelio)
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio.

Kuršėnų Vyniotinis Sužavės Nuo Pirmojo Kąsnio

Recepto paruošimas:

  1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  3. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
  4. Tuomet kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, plakite maždaug 3 minutes, kol masė pabals.
  5. Per sietelį į tešlą įsijokite miltus, pirmiausia trečdalį miltų, po to pamažu įsijokite ir įmaišykite likusią dalį.
  6. Kitame dubenyje į kiaušinių baltymus įberkite druskos bei plakite tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta. Išplaktus baltymus lėtai bei atsargiai sumaišykite su kiaušinių tryniais (naudokite šaukštą arba mentelę).
  7. Ant orkaitės skardos patieskite kepimo popierių, gerai prispauskite šonus. Aš naudojau 44x29 centimetrų orkaitės skardą. Tešlą supilkite ant orkaitės skardos, išlyginkite paviršių. Biskvitą kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių.
  8. Paskui išimkite iš orkaitės, apverskite ant virtuvinio rankšluostėlio. Nuo biskvito atsargiai nuimkite kepimo popierių.
  9. Tuomet biskvitą suvyniokite į virtuvinį rankšluostėlį (vyniokite nuo pat kraštelio) ir palikite visiškai atvėsti.
  10. Kremas: Viename dubenyje išplakite sviestą su kondensuotu pienu bei vaniliniu cukrumi naudodamos elektrinį mikserį. Plakite kelias minutes, kol gausite kreminę masę.
  11. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite į dubenį su sviestu, išplakite.
  12. Išvyniokite biskvitą, ant jo tolygiai užtepkite kremą bei susukite į ritinį. Vyniotinį perkelkite ant lėkštės bei dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms. Prieš patiekdamos apibarstykite cukraus pudra.
  13. Pastebėjimas: Tam, kad biskvitas iškeptų purus reikia gerai išplakti kiaušinių trynius bei itin atsargiai sumaišyti su išplaktais kiaušinių baltymais. Taip pat, bekepant biskvitą patikriname kaip jis kepa maždaug po 9 minučių, kadangi kiekviena orkaitė šiek tiek skiriasi, vienos su vėjeliu, kitos be, todėl biskvito kepimo laiką rekomenduočiau sekti individualiai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau