Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Gegužės » 22

Kulinarinis Šedevras: Lenkiškas Placekas "Pani Walevska" Video

Kulinarinis Šedevras: Lenkiškas Placekas "Pani Walevska"

Jei pasakius tiesą, aš pati nieko skanesnio ir gražesnio nesu iki šiol valgiusi!

Ingredientai:

Tešla:

– 250 g miltų
– 1 arbatinis šaukštelis su kaupu kepimo miltelių
– 50 g cukraus
– 100 g sviesto (iš šaldytuvo)
– 3 tryniai

Kremas:

– 1 valgomasis šaukštas miltų
– 1 valgomasis šaukštas krakmolo
– 250 ml pieno
– 50 g cukraus
– 1 trynys
– 1 pakelis vanilinio cukraus
– 100 g sviesto (kambario temperatūros)

Morengas:

– 4 baltymai
– 125 g cukraus pudros
– 0,5 valgomojo šaukšto krakmolo

O taip pat:

– 225 g šaldytų uogų
– 60 g migdolų

Paruošimo receptas:

 

1. Suberti į dubenį 200 g miltų ir supjaustyti sviestą.

2. Vietoje sviesto galite naudoti margariną (tokį kaip foto).

3. Viską pertrinti rankomis.

4. Dėti kepimo miltelius, trynius, cukrų.

5. Užmaišyti tešlą, beriant likusius miltus (jei reikia). Jei tešla pernelyg biri, įpilkite šaukštą vandens.

6. Užtiesti skardą popieriumi (galima imti 20×30 arba 25×30 formą) tokiu būdu, kad popieriaus kraštai truputį išlįstų už bortelių (tai daroma tam, kad paskui būtų lengviau išimti ruošinį iš formos).

7. Iškočioti tešlą, apvynioti ant kočėlo ir nuo kočėlo dėti į formos dugną.

8. Tolygiai paskirstyti tešlą per visą formos ilgį.

9. Originale naudoja uogienę, tačiau mūsų atveju naudojame šaldytas uogas (išbarstyti per visą tešlos paviršių).

10. 4 baltymus (1 baltymas liks nuo kremo) suplakti su cukraus pudra, berti krakmolą ir permaišyti.

11. Subtilesniam skoniui galite pabarstyti riešutais. Pašauti formą su tešla į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 40 min (jei baltymai ims degti, uždengti juos folija).

12. Kremo paruošimas: (kol kepa paplotis, imsimės kremo gamybos). Į nedidelį puodelį su nepridegančia danga įpilti pieną ir dėti cukrų, trynį, krakmolą, vaniliną, miltus, permaišyti.

13. Virti ant mažos ugnies kol sutirštės, pastoviai maišant mentele. Po to leisti ataušti.

14. Išimti iš orkaitės paplotį ir leisti jam ataušti.

15. Atsargiai perpjauti ataušusį paplotį į dvi dalis. Išimti iš formos popieriaus pagalba.

16. Kai atauš kremas, suplakti sviestą ir dėti po šaukštą ataušusio kremo, pastoviai plakant (jei yra gumulėlių, permaišykite blenderiu mažu greičiu).

17. Pusę papločio pertepti kremu, uždengti antra puse. Truputį prispausti ir dėti į šaldytuvą pastovėti 2 valandas (galima ilgiau).

18. Lenkiškas placekas „Pani Walevska“ paruoštas! Padalinkite jį į kelis gabalėlius ir mėgaukitės šiuo grožiu. Linkime jums gero apetito!

Receptai gali skirtis, bet paruošimas panašus:

 

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau