Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Gegužės » 22

Kulinarinis Šedevras: Lenkiškas Placekas "Pani Walevska" Video

Kulinarinis Šedevras: Lenkiškas Placekas "Pani Walevska"

Jei pasakius tiesą, aš pati nieko skanesnio ir gražesnio nesu iki šiol valgiusi!

Ingredientai:

Tešla:

– 250 g miltų
– 1 arbatinis šaukštelis su kaupu kepimo miltelių
– 50 g cukraus
– 100 g sviesto (iš šaldytuvo)
– 3 tryniai

Kremas:

– 1 valgomasis šaukštas miltų
– 1 valgomasis šaukštas krakmolo
– 250 ml pieno
– 50 g cukraus
– 1 trynys
– 1 pakelis vanilinio cukraus
– 100 g sviesto (kambario temperatūros)

Morengas:

– 4 baltymai
– 125 g cukraus pudros
– 0,5 valgomojo šaukšto krakmolo

O taip pat:

– 225 g šaldytų uogų
– 60 g migdolų

Paruošimo receptas:

 

1. Suberti į dubenį 200 g miltų ir supjaustyti sviestą.

2. Vietoje sviesto galite naudoti margariną (tokį kaip foto).

3. Viską pertrinti rankomis.

4. Dėti kepimo miltelius, trynius, cukrų.

5. Užmaišyti tešlą, beriant likusius miltus (jei reikia). Jei tešla pernelyg biri, įpilkite šaukštą vandens.

6. Užtiesti skardą popieriumi (galima imti 20×30 arba 25×30 formą) tokiu būdu, kad popieriaus kraštai truputį išlįstų už bortelių (tai daroma tam, kad paskui būtų lengviau išimti ruošinį iš formos).

7. Iškočioti tešlą, apvynioti ant kočėlo ir nuo kočėlo dėti į formos dugną.

8. Tolygiai paskirstyti tešlą per visą formos ilgį.

9. Originale naudoja uogienę, tačiau mūsų atveju naudojame šaldytas uogas (išbarstyti per visą tešlos paviršių).

10. 4 baltymus (1 baltymas liks nuo kremo) suplakti su cukraus pudra, berti krakmolą ir permaišyti.

11. Subtilesniam skoniui galite pabarstyti riešutais. Pašauti formą su tešla į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 40 min (jei baltymai ims degti, uždengti juos folija).

12. Kremo paruošimas: (kol kepa paplotis, imsimės kremo gamybos). Į nedidelį puodelį su nepridegančia danga įpilti pieną ir dėti cukrų, trynį, krakmolą, vaniliną, miltus, permaišyti.

13. Virti ant mažos ugnies kol sutirštės, pastoviai maišant mentele. Po to leisti ataušti.

14. Išimti iš orkaitės paplotį ir leisti jam ataušti.

15. Atsargiai perpjauti ataušusį paplotį į dvi dalis. Išimti iš formos popieriaus pagalba.

16. Kai atauš kremas, suplakti sviestą ir dėti po šaukštą ataušusio kremo, pastoviai plakant (jei yra gumulėlių, permaišykite blenderiu mažu greičiu).

17. Pusę papločio pertepti kremu, uždengti antra puse. Truputį prispausti ir dėti į šaldytuvą pastovėti 2 valandas (galima ilgiau).

18. Lenkiškas placekas „Pani Walevska“ paruoštas! Padalinkite jį į kelis gabalėlius ir mėgaukitės šiuo grožiu. Linkime jums gero apetito!

Receptai gali skirtis, bet paruošimas panašus:

 

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau