Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gegužės » 22

Kulinarinis Šedevras: Lenkiškas Placekas "Pani Walevska" Video

Kulinarinis Šedevras: Lenkiškas Placekas "Pani Walevska"

Jei pasakius tiesą, aš pati nieko skanesnio ir gražesnio nesu iki šiol valgiusi!

Ingredientai:

Tešla:

– 250 g miltų
– 1 arbatinis šaukštelis su kaupu kepimo miltelių
– 50 g cukraus
– 100 g sviesto (iš šaldytuvo)
– 3 tryniai

Kremas:

– 1 valgomasis šaukštas miltų
– 1 valgomasis šaukštas krakmolo
– 250 ml pieno
– 50 g cukraus
– 1 trynys
– 1 pakelis vanilinio cukraus
– 100 g sviesto (kambario temperatūros)

Morengas:

– 4 baltymai
– 125 g cukraus pudros
– 0,5 valgomojo šaukšto krakmolo

O taip pat:

– 225 g šaldytų uogų
– 60 g migdolų

Paruošimo receptas:

 

1. Suberti į dubenį 200 g miltų ir supjaustyti sviestą.

2. Vietoje sviesto galite naudoti margariną (tokį kaip foto).

3. Viską pertrinti rankomis.

4. Dėti kepimo miltelius, trynius, cukrų.

5. Užmaišyti tešlą, beriant likusius miltus (jei reikia). Jei tešla pernelyg biri, įpilkite šaukštą vandens.

6. Užtiesti skardą popieriumi (galima imti 20×30 arba 25×30 formą) tokiu būdu, kad popieriaus kraštai truputį išlįstų už bortelių (tai daroma tam, kad paskui būtų lengviau išimti ruošinį iš formos).

7. Iškočioti tešlą, apvynioti ant kočėlo ir nuo kočėlo dėti į formos dugną.

8. Tolygiai paskirstyti tešlą per visą formos ilgį.

9. Originale naudoja uogienę, tačiau mūsų atveju naudojame šaldytas uogas (išbarstyti per visą tešlos paviršių).

10. 4 baltymus (1 baltymas liks nuo kremo) suplakti su cukraus pudra, berti krakmolą ir permaišyti.

11. Subtilesniam skoniui galite pabarstyti riešutais. Pašauti formą su tešla į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 40 min (jei baltymai ims degti, uždengti juos folija).

12. Kremo paruošimas: (kol kepa paplotis, imsimės kremo gamybos). Į nedidelį puodelį su nepridegančia danga įpilti pieną ir dėti cukrų, trynį, krakmolą, vaniliną, miltus, permaišyti.

13. Virti ant mažos ugnies kol sutirštės, pastoviai maišant mentele. Po to leisti ataušti.

14. Išimti iš orkaitės paplotį ir leisti jam ataušti.

15. Atsargiai perpjauti ataušusį paplotį į dvi dalis. Išimti iš formos popieriaus pagalba.

16. Kai atauš kremas, suplakti sviestą ir dėti po šaukštą ataušusio kremo, pastoviai plakant (jei yra gumulėlių, permaišykite blenderiu mažu greičiu).

17. Pusę papločio pertepti kremu, uždengti antra puse. Truputį prispausti ir dėti į šaldytuvą pastovėti 2 valandas (galima ilgiau).

18. Lenkiškas placekas „Pani Walevska“ paruoštas! Padalinkite jį į kelis gabalėlius ir mėgaukitės šiuo grožiu. Linkime jums gero apetito!

Receptai gali skirtis, bet paruošimas panašus:

 

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-24 laikas 12:40 Receptai Purus torto biskvitas be kiaušinių: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite purų biskvitą be kiaušinių! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą maistingesnį.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:18 Receptai Obuolių pyragas su kefyru: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite drėgną obuolių pyragą su kefyru! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą sveikesnį. Šiame straipsnyje atskleisime, kodėl obuolių pyragas su kefyru yra puikus pasirinkimas, kokios jo kalorij...

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:04 Receptai Mėsos kukuliai su medaus ir garstyčių padažu: nauda, kalorijos ir receptas
Paruoškite skanius mėsos kukulius su medaus ir garstyčių padažu! Sužinokite apie jų maistinę naudą, kalorijas ir gaminimo patarimus.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:43 Kodėl SSRS geležinkelių konduktoriai į arbatą dėjo sodos? Moksliniai paaiškinimai
Kodėl SSRS laikais į arbatą buvo dedama soda? Sužinokite mokslinius paaiškinimus ir praktines priežastis, kurios formavo šią unikalią tradiciją.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:25 Tiesa ar melas: Kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja mūsų santykius
Sužinokite, kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja jūsų santykius. Praktiniai patarimai ir moksliniai paaiškinimai padės pakeisti toksiškų santykių ciklą. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip mūsų vidiniai įsitikinimai ir elgesio modeliai formuoja...

Skaityti daugiau

2025-07-22 laikas 21:11 Tiesa ar melas: Kaip sąmoningai kurti laimingus santykius?
Sužinokite, kaip sąmoningai kurti laimingus santykius! Praktiniai žingsniai ir moksliniai patarimai padės atrasti harmoniją ir meilę. Šiame straipsnyje atskleisime, kaip mokslas ir psichologija padeda suprasti santykių kūrimo procesą, ir pateiksime p...

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:21 Jungtinės Karalystės migrantų viešbutyje kilo protestai po to, kai prieglobsčio prašytojas buvo apkaltintas seksualiniais nusikaltimais
Demonstracija virto smurtiniais neramumais prie „The Bell Hotel“ viešbučio po to, kai buvo suimtas Etiopijos prieglobsčio prašytojas, apkaltintas seksualine prievarta prieš moksleivę ir moterį Eppingo miesto centre....

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:02 Ką apie jus pasakoja jūsų akių spalva? Moksliniai faktai ir hipotezės
Švedijos Erebro universiteto studijos, rodo, kad genai, lemiantys rainelės spalvą, taip pat daro įtaką smegenų priekinės dalies formavimuisi, kuri atsakinga už mūsų elgesį ir asmenybės bruožus. Šiame straipsnyje gilinsimės į tai, kaip akių spalva sie...

Skaityti daugiau