Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Gegužės » 5

Tobulas Šimtalapio Receptas

Tobulas Šimtalapio Receptas

Kaupiausi kaupiausi ir susikaupiau išmėgint šį nerealų dalykėlį. Lyg ir kažkas pavyko. Bent jau buvo labai skanu. Tikrai dar vis bandysiu ir bandysiu, tik bėda, kad nesu ragavus tokio, koks turi būti, tai neturiu su kuo palygint.

Ingredientai:

  • 500 g miltų ( sunaudojau mažiau, bet gal dėčiau dar mažiau)
  • 25 g mielių
  • 140ml pieno
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 arbat.š. cukraus

Įdarui:

  • ~300 g sviesto
  • ~1 stiklinė cukraus
  • daugiau kaip pusė stiklinės aguonų ( nuplikyti ir permalti)
  • sauja razinų.

Recepto paruošimas:

Mieles ištrinam su šaukšteliu cukraus ir supilam į šiltą pieną, palaukiam kol suputos. Miltus išsijojam į dubenį, dedam suplaktus kiaušinius ir pieną su mielėmis, suminkom tešlą. Tešlą reikia minkyti 30 min. Tada padalinam ją į 5 dalis, suvoliojam rutuliukus, aptepam aliejumi ir padedam kad pakiltų dvigubai. Pakilus imam vieną, plonai iškočiojam, o po to tampom, kol tešla tampa permatoma. Patariama tampyti ant audinio, bet man neprireikė. Lengviausiai tešla tempėsi nuleidus žemyn nuo stalo ir viena ranka prilaikant. Ištampytą tešlą klojam ant miltuoto stalo, gausiai tepam ištirpintu sviestu ( jo turi užtekti visiem 5 tešlos lapam) ir barstom cukrumi. Tą patį kartojam su visais rutuliukais, tik klojam jau antrą ant pirmo ir t.t.

Ant uždėto paskutinio lapo, aptepto sviestu ir apibarstyto cukrumi, dedam aguonas ir razinas ir stipriai susukam į volelį, kraštus užspaudžiam. Visur patariama, iškočiojus, tešlą apipjauti, nes lieka storesni krašteliai, neišsitampo, bet aš palikau. Volelį sulenkiam kaip pasagą ir dedam į apvalią kepimo formą išklotą kepimo popieriumi, aptepam sviestu. Geriau, jei forma bus su neišimamu dugnu, o jei su išimamu, tai reikia kloti kelis sluoksnius kepimo popieriaus, nes kepant pradės bėgti sviestas.

Taip paruoštą šimtalapį šaunam į iki 240"C įkaitintą orkaitę 10 minučių, tada temperatūrą sumažinam iki 180"C ir kepam apie valandą. Kepant iš šimtalapio pradeda tekėti sviestas su ištirpusiu cukrumi, ši masė po truputį karamelizuojasi. Praėjus pusei kepimo laiko, šimtalapį vis palaistome susidariusia karamele.  Taip po truputį karamelė visa susigeria.

Iškepusį šimtalapį  ataušiname formoje. Atvėsusį išimame ir gausiai apiberiame miltiniu cukrumi.

Mieliniai pyragai, Pyragai, Šimtalapis, skanus maistas, virtuvė

Štai taip jis atrodo jau pravėsęs, matosi koks visas aplipęs karamele.

Mieliniai pyragai, Pyragai, Šimtalapis, skanus maistas, virtuvė

Štai čia pjūvis. Kur matosi sausa tešla, tai ten, kaip suprantu, tie storesni krašteliai, bet mums jie netrukdė.

Tikrai labai skanus, bet manau dar reikia prie jo padirbėti, tiesiog atidirbti ranką.

 Na, o pirmas blynas lyg ir nelabai prisvilo.

Jei turite kokių komentarų ar patarimų, labai lauksiu.

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
25.05.2020 laikas 18:34 President Trump Calls for ‘Forensic’ Investigation Into Death of Joe Scarborough’s Intern
President Trump has called on “forensic geniuses” to investigate the death of an intern employed by MSNBC host Joe Scarborough.

Skaityti daugiau

25.05.2020 laikas 18:34 China Praises W.H.O. Director: “He’s Done a Good Job”
So far, the Chinese coronavirus has killed over 342,000 worldwide, destroyed economies, and impoverished small business owners, yet World Health Organization (W.H.O.) chief Tedros Adhanom Ghebreyesus was praised by China for his efforts....

Skaityti daugiau

25.05.2020 laikas 18:20 Beijing Warns That Washington Is Pushing US & China To The Brink Of A New Cold War
China’s foreign minister Wang Yi has accused the US of spreading “conspiracies and lies” about the coronavirus and escalating tensions between the two nations.

Skaityti daugiau

25.05.2020 laikas 18:12 Niujorko trupinis pyragas. Paprastas, bet gardus
Paprastas, Bet Gardus. Sumaišykite 1 1/2 stiklinės miltų, cukrų, kepimo miltelius ir druską.  Kitame inde sumaišykite kiaušinį, pieną, aliejų ir vanilę. Sumaišykite miltų ir pieno mases kartu.

Skaityti daugiau

25.05.2020 laikas 17:10 Marcipaniniai rageliai. Gaminčiau dar kartą!

Supjaustytą sviestą ištrinkite su miltais iki birios masės. Piene ištirpinkite mieles ir įmaišykite į miltų  masę. Kiaušinius lengvai išplakite su druska, pusę kiaušinio palikite bandelių aptepimui, likusius kiaušinius supilkite i miltų masę.

...

Skaityti daugiau