Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gegužės » 05

Tobulas Šimtalapio Receptas

Tobulas Šimtalapio Receptas

Kaupiausi kaupiausi ir susikaupiau išmėgint šį nerealų dalykėlį. Lyg ir kažkas pavyko. Bent jau buvo labai skanu. Tikrai dar vis bandysiu ir bandysiu, tik bėda, kad nesu ragavus tokio, koks turi būti, tai neturiu su kuo palygint.

Ingredientai:

  • 500 g miltų ( sunaudojau mažiau, bet gal dėčiau dar mažiau)
  • 25 g mielių
  • 140ml pieno
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 arbat.š. cukraus

Įdarui:

  • ~300 g sviesto
  • ~1 stiklinė cukraus
  • daugiau kaip pusė stiklinės aguonų ( nuplikyti ir permalti)
  • sauja razinų.

Recepto paruošimas:

Mieles ištrinam su šaukšteliu cukraus ir supilam į šiltą pieną, palaukiam kol suputos. Miltus išsijojam į dubenį, dedam suplaktus kiaušinius ir pieną su mielėmis, suminkom tešlą. Tešlą reikia minkyti 30 min. Tada padalinam ją į 5 dalis, suvoliojam rutuliukus, aptepam aliejumi ir padedam kad pakiltų dvigubai. Pakilus imam vieną, plonai iškočiojam, o po to tampom, kol tešla tampa permatoma. Patariama tampyti ant audinio, bet man neprireikė. Lengviausiai tešla tempėsi nuleidus žemyn nuo stalo ir viena ranka prilaikant. Ištampytą tešlą klojam ant miltuoto stalo, gausiai tepam ištirpintu sviestu ( jo turi užtekti visiem 5 tešlos lapam) ir barstom cukrumi. Tą patį kartojam su visais rutuliukais, tik klojam jau antrą ant pirmo ir t.t.

Ant uždėto paskutinio lapo, aptepto sviestu ir apibarstyto cukrumi, dedam aguonas ir razinas ir stipriai susukam į volelį, kraštus užspaudžiam. Visur patariama, iškočiojus, tešlą apipjauti, nes lieka storesni krašteliai, neišsitampo, bet aš palikau. Volelį sulenkiam kaip pasagą ir dedam į apvalią kepimo formą išklotą kepimo popieriumi, aptepam sviestu. Geriau, jei forma bus su neišimamu dugnu, o jei su išimamu, tai reikia kloti kelis sluoksnius kepimo popieriaus, nes kepant pradės bėgti sviestas.

Taip paruoštą šimtalapį šaunam į iki 240"C įkaitintą orkaitę 10 minučių, tada temperatūrą sumažinam iki 180"C ir kepam apie valandą. Kepant iš šimtalapio pradeda tekėti sviestas su ištirpusiu cukrumi, ši masė po truputį karamelizuojasi. Praėjus pusei kepimo laiko, šimtalapį vis palaistome susidariusia karamele.  Taip po truputį karamelė visa susigeria.

Iškepusį šimtalapį  ataušiname formoje. Atvėsusį išimame ir gausiai apiberiame miltiniu cukrumi.

Mieliniai pyragai, Pyragai, Šimtalapis, skanus maistas, virtuvė

Štai taip jis atrodo jau pravėsęs, matosi koks visas aplipęs karamele.

Mieliniai pyragai, Pyragai, Šimtalapis, skanus maistas, virtuvė

Štai čia pjūvis. Kur matosi sausa tešla, tai ten, kaip suprantu, tie storesni krašteliai, bet mums jie netrukdė.

Tikrai labai skanus, bet manau dar reikia prie jo padirbėti, tiesiog atidirbti ranką.

 Na, o pirmas blynas lyg ir nelabai prisvilo.

Jei turite kokių komentarų ar patarimų, labai lauksiu.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 22:48 Aiškiaregys Krzysztof Jaskowski: baisus pranašavimas apie 2026 metus

Aiškiaregystė tiesioginiame eteryje – labai sudėtinga užduotis bet kuriam nuotolinio matymo specialistui. Todėl, norėdamas šiek tiek palengvinti sau gyvenimą, Krzysztof Jackowski, mėgstamiausias lenkų aiškiaregys, svarbiausi...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 19:26 Šokiruojanti Tiesą: Pirmieji Ateiviai Bus Triukšmingi ir Galbūt Mirštantys!

Paslaptinga mokslininkų hipotezė: pirmasis nežemiškos civilizacijos signalas bus ne subtilus, o galingas ir anomalus – galbūt iš mirštančios visuomenės. Sužinosite, kodėl ateiviai gali „šaukti&...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 18:58 Šokas Prancūzijoje: Ūkininkai Maištauja Prieš Masinį Galvijų Skerdimą – Kas Slepiama Už Mazginės Odos Ligos?

Prancūzijos ūkininkai įsiutę: blokuoja kelius, pila mėšlą ir kovoja prieš vyriausybės įsakymą masiškai skerdti galvijus dėl mazginės odos ligos. Ar tai perdėtas žiaurumas, primenantis Covid laikus? Naujausia: liga kontroliuojama, bet protestai tęs...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 16:10 Šokiruojantis Slaptas JAV Planas: Branduolinė Bomba Mėnulyje!

Įsivaizduokite: naktinis dangus nušvinta milžinišku sprogimu, o Mėnulis amžinai pasikeičia... Neseniai, 2025 m. gruodžio 2 d., portalas WION priminė pasauliui apie slaptą JAV projektą A119 – planą detonuoti vandenilinę bombą Mėnulyje, kad būtų pad...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 15:51 Tarpžvaigždinė Kometa 3I/ATLAS: Slapta Ateivių Technologija ar Natūralus Reiškinys? Mokslas Atskleidžia Tiesą

Tarpžvaigždinė kometa 3I/ATLAS, atrasta vos prieš penkis su puse mėnesio – 2025 m. liepos 1 d., jau tapo vienu didžiausių astronomijos sensacijų. Tai trečiasis patvirtintas objektas iš kitos žvaigždžių sistemos, patekęs į mūsiškę. Jos negravitacin...

Skaityti daugiau