Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Gegužės » 5

Tobulas Šimtalapio Receptas

Tobulas Šimtalapio Receptas

Kaupiausi kaupiausi ir susikaupiau išmėgint šį nerealų dalykėlį. Lyg ir kažkas pavyko. Bent jau buvo labai skanu. Tikrai dar vis bandysiu ir bandysiu, tik bėda, kad nesu ragavus tokio, koks turi būti, tai neturiu su kuo palygint.

Ingredientai:

  • 500 g miltų ( sunaudojau mažiau, bet gal dėčiau dar mažiau)
  • 25 g mielių
  • 140ml pieno
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 arbat.š. cukraus

Įdarui:

  • ~300 g sviesto
  • ~1 stiklinė cukraus
  • daugiau kaip pusė stiklinės aguonų ( nuplikyti ir permalti)
  • sauja razinų.

Recepto paruošimas:

Mieles ištrinam su šaukšteliu cukraus ir supilam į šiltą pieną, palaukiam kol suputos. Miltus išsijojam į dubenį, dedam suplaktus kiaušinius ir pieną su mielėmis, suminkom tešlą. Tešlą reikia minkyti 30 min. Tada padalinam ją į 5 dalis, suvoliojam rutuliukus, aptepam aliejumi ir padedam kad pakiltų dvigubai. Pakilus imam vieną, plonai iškočiojam, o po to tampom, kol tešla tampa permatoma. Patariama tampyti ant audinio, bet man neprireikė. Lengviausiai tešla tempėsi nuleidus žemyn nuo stalo ir viena ranka prilaikant. Ištampytą tešlą klojam ant miltuoto stalo, gausiai tepam ištirpintu sviestu ( jo turi užtekti visiem 5 tešlos lapam) ir barstom cukrumi. Tą patį kartojam su visais rutuliukais, tik klojam jau antrą ant pirmo ir t.t.

Ant uždėto paskutinio lapo, aptepto sviestu ir apibarstyto cukrumi, dedam aguonas ir razinas ir stipriai susukam į volelį, kraštus užspaudžiam. Visur patariama, iškočiojus, tešlą apipjauti, nes lieka storesni krašteliai, neišsitampo, bet aš palikau. Volelį sulenkiam kaip pasagą ir dedam į apvalią kepimo formą išklotą kepimo popieriumi, aptepam sviestu. Geriau, jei forma bus su neišimamu dugnu, o jei su išimamu, tai reikia kloti kelis sluoksnius kepimo popieriaus, nes kepant pradės bėgti sviestas.

Taip paruoštą šimtalapį šaunam į iki 240"C įkaitintą orkaitę 10 minučių, tada temperatūrą sumažinam iki 180"C ir kepam apie valandą. Kepant iš šimtalapio pradeda tekėti sviestas su ištirpusiu cukrumi, ši masė po truputį karamelizuojasi. Praėjus pusei kepimo laiko, šimtalapį vis palaistome susidariusia karamele.  Taip po truputį karamelė visa susigeria.

Iškepusį šimtalapį  ataušiname formoje. Atvėsusį išimame ir gausiai apiberiame miltiniu cukrumi.

Mieliniai pyragai, Pyragai, Šimtalapis, skanus maistas, virtuvė

Štai taip jis atrodo jau pravėsęs, matosi koks visas aplipęs karamele.

Mieliniai pyragai, Pyragai, Šimtalapis, skanus maistas, virtuvė

Štai čia pjūvis. Kur matosi sausa tešla, tai ten, kaip suprantu, tie storesni krašteliai, bet mums jie netrukdė.

Tikrai labai skanus, bet manau dar reikia prie jo padirbėti, tiesiog atidirbti ranką.

 Na, o pirmas blynas lyg ir nelabai prisvilo.

Jei turite kokių komentarų ar patarimų, labai lauksiu.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 16:08 Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui
Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui. Nuostabus Debesų Grožis. Girdimas Paplūdimio Akmenukų Garsai, Kai Bangos Paliečia Juos! Gražūs Akmenuoto paplūdimio Vaizdai.

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 12:26 Balinis ajeras: turtinga istorija ir gydomosios savybės
Balinis ajeras, dar žinomas kaip Acorus calamus, yra ne tik gražus augalas, bet ir turtingas sveikatos naudingų savybių šaltinis. Jo istorija siekia šimtmečius, o įvairūs kultūriniai kontekstai atskleidžia, kaip šis augalas buvo vertinamas tiek medic...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 10:41 Sūnus nori būsto: kaip teisingai reaguoti tėvams?
Šeimos santykiai gali tapti sudėtingi, kai vaikai pasiekia suaugusiųjų amžių. Auginant Karolį, stengėmės suteikti jam viską, ko tik galėjome, tačiau kai jis pareiškė norą gyventi atskirai, pasirodė, kad tai reiškia ne tik savarankiškumą, bet ir didel...

Skaityti daugiau