Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Gegužės » 5

Tobulas Šimtalapio Receptas

Tobulas Šimtalapio Receptas

Kaupiausi kaupiausi ir susikaupiau išmėgint šį nerealų dalykėlį. Lyg ir kažkas pavyko. Bent jau buvo labai skanu. Tikrai dar vis bandysiu ir bandysiu, tik bėda, kad nesu ragavus tokio, koks turi būti, tai neturiu su kuo palygint.

Ingredientai:

  • 500 g miltų ( sunaudojau mažiau, bet gal dėčiau dar mažiau)
  • 25 g mielių
  • 140ml pieno
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 arbat.š. cukraus

Įdarui:

  • ~300 g sviesto
  • ~1 stiklinė cukraus
  • daugiau kaip pusė stiklinės aguonų ( nuplikyti ir permalti)
  • sauja razinų.

Recepto paruošimas:

Mieles ištrinam su šaukšteliu cukraus ir supilam į šiltą pieną, palaukiam kol suputos. Miltus išsijojam į dubenį, dedam suplaktus kiaušinius ir pieną su mielėmis, suminkom tešlą. Tešlą reikia minkyti 30 min. Tada padalinam ją į 5 dalis, suvoliojam rutuliukus, aptepam aliejumi ir padedam kad pakiltų dvigubai. Pakilus imam vieną, plonai iškočiojam, o po to tampom, kol tešla tampa permatoma. Patariama tampyti ant audinio, bet man neprireikė. Lengviausiai tešla tempėsi nuleidus žemyn nuo stalo ir viena ranka prilaikant. Ištampytą tešlą klojam ant miltuoto stalo, gausiai tepam ištirpintu sviestu ( jo turi užtekti visiem 5 tešlos lapam) ir barstom cukrumi. Tą patį kartojam su visais rutuliukais, tik klojam jau antrą ant pirmo ir t.t.

Ant uždėto paskutinio lapo, aptepto sviestu ir apibarstyto cukrumi, dedam aguonas ir razinas ir stipriai susukam į volelį, kraštus užspaudžiam. Visur patariama, iškočiojus, tešlą apipjauti, nes lieka storesni krašteliai, neišsitampo, bet aš palikau. Volelį sulenkiam kaip pasagą ir dedam į apvalią kepimo formą išklotą kepimo popieriumi, aptepam sviestu. Geriau, jei forma bus su neišimamu dugnu, o jei su išimamu, tai reikia kloti kelis sluoksnius kepimo popieriaus, nes kepant pradės bėgti sviestas.

Taip paruoštą šimtalapį šaunam į iki 240"C įkaitintą orkaitę 10 minučių, tada temperatūrą sumažinam iki 180"C ir kepam apie valandą. Kepant iš šimtalapio pradeda tekėti sviestas su ištirpusiu cukrumi, ši masė po truputį karamelizuojasi. Praėjus pusei kepimo laiko, šimtalapį vis palaistome susidariusia karamele.  Taip po truputį karamelė visa susigeria.

Iškepusį šimtalapį  ataušiname formoje. Atvėsusį išimame ir gausiai apiberiame miltiniu cukrumi.

Mieliniai pyragai, Pyragai, Šimtalapis, skanus maistas, virtuvė

Štai taip jis atrodo jau pravėsęs, matosi koks visas aplipęs karamele.

Mieliniai pyragai, Pyragai, Šimtalapis, skanus maistas, virtuvė

Štai čia pjūvis. Kur matosi sausa tešla, tai ten, kaip suprantu, tie storesni krašteliai, bet mums jie netrukdė.

Tikrai labai skanus, bet manau dar reikia prie jo padirbėti, tiesiog atidirbti ranką.

 Na, o pirmas blynas lyg ir nelabai prisvilo.

Jei turite kokių komentarų ar patarimų, labai lauksiu.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau