Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gruodžio » 23

Centriniai bankai ketina išleisti dar daugiau skolos, kad visuomenė taptų dar labiau nuo jų priklausoma

Finansų ir centrinių bankų ekspertas Gregory Mannarino perspėjo, kad pasaulio centriniai bankai ketina išleisti dar daugiau skolos vertybinių popierių, taip pavesdami savo kontrolei vis didesnes visuomenės dalis.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, kurie atspindi autoriaus nuomonę

"Centriniai bankai dar nepasirengę nutraukti skolos grąžinimo, - sakė G. Mannarino. "Dar nėra pakankamai žmonių, visiškai 100 proc. priklausomų nuo jų sistemos". Jis pažymėjo, kad šie centriniai bankai turi toliau plėsti savo įtaką ir kontrolę.  (Susiję su šia tema: Artėjantis ekonomikos žlugimas bus panaudotas bankams uždaryti ir centrinių bankų skaitmeninėms valiutoms įvesti).

"Jiems reikia daugiau sistemos vergų, jiems reikia daugiau infliacijos, jie ir toliau inflikuos", - sakė jis. "Jiems reikia, kad daugiau žmonių netektų darbo, kaip neseniai sakė FED prezidentas [Džeromas Pauelas], tai būdas kontroliuoti infliaciją - kad žmonės netektų darbo."

"Kitaip tariant, greičiau sutriuškinti ekonomiką", - tęsė jis. Jis pridūrė, kad būtent todėl Federalinis rezervų bankas ir daugelis pasaulio centrinių bankų toliau didina palūkanų normas. Ne todėl, kad, kaip jie teigia, kontroliuotų infliaciją.

"Jie nedaro nieko, kad sumažintų infliaciją. To niekada ir nesiekė nuo pat pirmos dienos. Viskas, ką [palūkanų normų kėlimas] turi padaryti, yra nužudyti paklausą, užgniaužti paklausą, sulėtinti ekonomiką, ir galiausiai, pasak centrinių bankų atstovų, įvyks kažkoks stebuklas - pamatysime, kad infliacija sumažės", - sakė Mannarino.

Mannarino perspėjimas nuskambėjo po to, kai Japonijos bankas smarkiai paveikė dolerį dėl naujos politikos

Mannarino įspėjimas buvo transliuojamas po "šokiruojančių" naujienų iš Japonijos. Šios šalies centrinis bankas, Japonijos bankas, įsikišo į rinką sušvelnindamas savo "pajamingumo kreivės kontrolės" politiką.

Pagal šią politiką, kurią bankas įgyvendino beveik prieš dešimtmetį, centrinis bankas supirkinėjo vyriausybės obligacijas, siekdamas užtikrinti, kad 10 metų trukmės vyriausybės skolos vertybinių popierių pajamingumas arba palūkanų norma svyruotų arti nulio.

Naujosios sušvelnintos taisyklės išplėtė ribas, kuriose gali svyruoti pajamingumas. Dabar obligacijų pajamingumas gali svyruoti ne nuo minus 0,25 iki plius 0,25 %, o nuo minus 0,5 iki plius 0,5 %.

Nors pats šis žingsnis nebūtinai yra pats drastiškiausias, jis vis tiek sukėlė šoką pasaulio skolos rinkose. Japonijoje obligacijų kainos krito, dėl to pajamingumas pakilo net iki 0,47 %, o po to vėl sumažėjo iki 0,41 %, t. y. aukščiausio lygio per du dešimtmečius.

Be to, J. Mannarino įspėjo, kad šis sprendimas neabejotinai sukels kitų centrinių bankų pasipriešinimą.

"Problema su Japonija ir pasauline skolos rinka taps nekontroliuojama, pradėsime matyti, kaip obligacijos išparduodamos greičiau. Matome, kad obligacijų pajamingumas auga, auga, auga visame pasaulyje", - sakė jis.

"Ar tikite, kad dabar, šiuo metu, centriniai bankai leis tam įvykti? Kitaip tariant, jei dabar būtų leista skolos rinkai paleisti ir sprogti? Masinis išpardavimas čia, pasaulinėje skolos rinkoje, ištirpdytų pasaulines akcijų rinkas."

Daugiau informacijos apie pasaulio skolos rinkas rasite svetainėje DebtCollapse.com.

Žiūrėkite šį gruodžio 20 d. laidos "Traders Choice" epizodą, kuriame laidos vedėjas Gregory Mannarino išsamiai aptaria, kaip pasaulio centriniai bankai ketina išleisti dar daugiau skolos vertybinių popierių, kad visuomenė taptų dar labiau nuo jų priklausoma.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.11.2017 laikas 10:38 Receptai – Patiekalai Arbata nuo laringito (ramunėlė, juoduogio šeivamedis, liepžiedžiai)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: ramunėlės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai, liepos žiedai

Skaityti daugiau

16.11.2017 laikas 10:36 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (alavijas, beržas, liepa)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: medėjančio alavijo lapai, beržo pumpurai, liepos žiedai, medus, alyvuogės.

Skaityti daugiau

04.07.2019 laikas 22:01 Receptai – Patiekalai Sluoksniuotos salotos su obuoliu ir vištiena
Sluoksniuotos salotos receptas. Lengvos, sočios su pikantiška rūgštele – štai tokios salotos gaunasi galutiniame rezultate. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
08.05.2024 laikas 20:37 Kaip Volstrito finansininkas tapo šimtmečio sukčiumi: sėkmingiausio istorijoje vagies Bernio Madoffo istorija
Bernis Madoffas - amerikiečių finansininkas, sukūręs didžiausią istorijoje finansinę piramidę. Per 40 darbo metų jo bendrovė apgavo apie 3 mln. žmonių - ir labai turtingų, ir viduriniosios klasės atstovų. Bendra apgautų indėlininkų finansinių nuostol...

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 13:29 AstraZeneca visame pasaulyje atšaukia Covid vakciną

Bendrovė „AstraZeneca“ visame pasaulyje atšaukia savo „Covid“ vakciną, praėjus keliems mėnesiams po to, kai pripažino, kad ji gali sukelti gyvybei pavojingus sužalojimus.

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:30 Italijoje atkastas prestižinis geležies amžiaus nekropolis
Italijoje Kasertos ir Benevento provincijų Archeologijos, vaizduojamojo meno ir kraštovaizdžio direktorato misija atkasė geležies amžiaus nekropolio liekanas, kurios mokslininkus nustebino savo dydžiu ir prabanga....

Skaityti daugiau