Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gruodžio » 22

Artėjantis ekonomikos žlugimas bus panaudotas bankams uždaryti ir centrinio banko skaitmeninėms valiutoms įvesti

Artėjant pasaulinei ekonomikos griūčiai, kartu su ja visame pasaulyje greitai bus pradėtos naudoti centrinių bankų skaitmeninės valiutos (CBDC)

Taip teigia buvęs privataus banko "Union Bancaire Privee", privataus banko ir turto valdymo įmonės Ženevoje (Šveicarija), vykdomasis direktorius Clive'as Thompsonas (Clive Thompson). Jis perspėjo, kad ši artėjanti pasaulinė finansų krizė prasidės vienoje šalyje ir išplis po visą pasaulį. (Susiję: Investuotojai masiškai palieka kriptovaliutų pramonę, nes žlugimas tęsiasi).

Kai tai įvyks, sakė Thompsonas, nuo krizės smarkiai nukentėjusios šalys uždarys savo bankus ir įdiegs CBDC.

"Atsibusite sekmadienio rytą ir išgirsite naujieną, kad pirmadienį bankas nedirbs. O pirmadienio vakare ar antradienį gausite pranešimą, kad turėsime naują valiutą, CBDC, ir nesijaudinkite, ji bus nuostabi senosios valiutos atžvilgiu", - sakė Tompsonas.

"Tačiau bus tam tikrų apribojimų, susijusių su jūsų galimybe konvertuoti savo senus pinigus į naujuosius." Toliau jis perspėjo, kad CBDC atsiradimas taip pat bus naudojamas kaip priemonė fizinėms valiutoms demonetizuoti.

Vyriausybės didina pastangas kurti ir priimti CBDC

Nuo 2021 m. vyriausybės visame pasaulyje didina pastangas kurti ir priimti CBDC.

Tarptautinių reikalų ekspertizės centro "Atlantic Council" duomenimis, daugiau nei 100 šalių, priklausomų teritorijų ir teritorijų - arba daugiau nei pusė pasaulio gyventojų - aktyviai tiria CBDC ir yra mokslinių tyrimų ir plėtros etapuose.

Tik 11 šalių yra oficialiai pradėjusios vykdyti savo BPMK programas. Tarp jų - Nigerijos eNaira, Bahamų Sand Dollar, Jamaikos JAM-DEX ir DCash. Pastaroji yra skaitmeninė Rytų Karibų jūros regiono dolerio versija, kuri naudojama aštuoniose Karibų jūros regiono valstybėse - Angilijoje, Antigvoje ir Barbudoje, Dominikoje, Grenadoje, Montserate, Sent Kitse ir Nevyje, Sent Lusijoje bei Sent Vinsente ir Grenadinuose.

Daugelis kitų šalių, įskaitant Kiniją, Tailandą ir Indiją, šiuo metu yra savo CBDC bandomajame etape, t. y. jos vis dar kuria skaitmenines valiutas, bet jau pradėjo jas tam tikra ribota forma bandyti.

Kinijos skaitmeninis juanis, nepaisant to, kad vis dar yra bandomajame etape, yra sėkmingiausias CBDC pasaulyje, kurio sandorių suma viršija 14 mlrd. dolerių.

Pačios Jungtinės Valstijos taip pat kuria "didmeninę" CBDC, kaip teigia Federalinio rezervo Niujorko skyrius, kuris vadovavo pastangoms, pavadintoms "Kedro projektu".

Praėjusį mėnesį paskelbtoje baltojoje knygoje Niujorko FED teigė, kad jau baigtas pirmasis bandymų etapas ir neva įrodyta, kad tarptautiniai valiutos sandoriai naudojant skaitmeninę dolerio versiją yra ne tik įmanomi, bet ir gali būti atliekami greitai ir saugiai naudojant blokų grandinę.

Tikimasi, kad Niujorko FED tęs skaitmeninio dolerio bandymus bent jau ateinantį pusmetį, o tikėtina, kad praeis metai, kol bet kokie realūs pinigai JAV bus judinami CBDC tinkle.

Daugiau informacijos apie CBDC diegimo planą rasite MoneySupply.news.

Žiūrėkite visą Clive'o Thompsono pareiškimą apie artėjantį ekonomikos žlugimą ir CBDC atsiradimą.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, kurie atspindi autoriaus nuomonę

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.09.2019 laikas 15:18 Receptai – Patiekalai Šokolado ir kokosų pyragaičiai
Karštoje vandens vonelėje ištirpdykite 100 g. šokolado su sviestu. Į tirpinį suberkite kavos miltelius, cukrų, įmuškite po vieną kiaušinį ir maišykite. Palengva berkite ir likusius produktus: druską, kakavos miltelius, miltus, van...

Skaityti daugiau

19.08.2019 laikas 20:29 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlė marinuota su majonezu

vištienos krutinėle, vištienos krutinėles receptas, vištienos kepsneliai, vištienos file, vištienos kepsnys

Skaityti daugiau

26.08.2018 laikas 11:49 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo slogos

Sloga liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo slogos, receptai nuo slogos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, slogos gydymas, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau