Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Birželio » 27

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų Apkepas Su Vištiena

Dažniausiai mėgstu savaitgalį pasisukioti virtuvėje kiek ilgiau ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės metu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį nuo to momento, kai įžengiu į namus. Vienas iš tokių puikių pavyzdžių yra ir šis apkepas. Jį pasiruošiu savaitgalį, o paskutinį žingsnį atlieku tą dieną, kai reikia greitos vakarienės. 

Pats apkepas atrodo visai paprastas, bet viskas labai puikiai dera. Po pirmo karto net nepatikėjau, kad taip gali būti, tad kitą savaitę pakartojau dar kartą. Ir trečią savaitę kartojau. Bet rezultatas gaudavosi vis tas pats – šeimyna patenkina, visų pilvukai sotūs, o mama laiminga ir nepervargusi. Tad tikrai rekomenduoju išbandyti ir jums.

Ingredientai:

  • makaronai: 400 gramų
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: 1 
  • česnakas: 3 skiltelių
  • konservuoti smulkinti pomidorai: 1 skardinės (400 gramų)
  • grietinėlė (10% rieb.): 125 mililitrų
  • vištienos krūtinėlė: 400 gramų
  • fermentinis sūris, tarkuotas: 100 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • malti juodieji pipirai: pagal skonį
  • mocarela: 200 gramų
  • vyšniniai pomidorai: saujelės (tikrai verta nepamiršti jų)
  • švieži svogūnų laiškai: ryšulėlio (taip pat rekomenduoju nepamiršti, ar naudoti kitas šviežias žoleles).

Užtruksime: 
Pamaitinsime: 6-8 porcijos.

Makaronai, Sūris, Vištiena, mėsos patiekalai, virtuvė

Recepto paruošimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros (jei apkepą planuojate valgyti kitą dieną, šį žingsnį praleiskite).
  2. Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.
  3. Kol makaronai verda, keptuvėje išlydykite sviestą ir jame pakepinkite smulkintą svogūną.
  4. Kai svogūnai suminkštės, suberkite smulkintą česnaką ir dar kepkite maždaug 1 minutę.
  5. Į keptuvę sudėkite smulkiais gabalėliais supjaustytą vištienos file. Lengvai apkepkite pamaišydami kelias minutes.
  6. Tada sudėkite smulkintus konservuotus pomidorus bei supilkite grietinėlę. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite druska bei pipirais ir troškinkite dar kelias minutes, kol vištiena iškeps.
  7. Į keptuvę suberkite tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  8. Paruoštą padažą supilkite ant išvirtų nusunktų makaronų. Išmaišykite.
  9. Paruoštus makaronus sudėkite į apvalią 23 centimetrų diametro (arba 20×30 centimetrų dydžio) kepimo formą. Ant viršaus užbarstykite tarkuotą moracelą.
  10. Jei planuojate valgyti iš karto: kepimo indą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
  11. Jei planuojate valgyti kitą dieną: paruoštą apkepą dėkite į šaldytuvą. Prieš kepant, kepimo formą išimkite iš šaldytuvo gerą valandą prieš dedant į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių. Arba jei laikas spaudžia ir norisi valgyti – iš šaldytuvo išimtą formą dėkite į būtinai šaltą orkaitę, nustatykite 180 laipsnių temperatūrą ir apkepą kepkite 30-40 minučių (orkaitė kaisdama, sušildys kepimo indą palaipsniui, bet tai užtruks kiek ilgiau).
  12. Prieš tiekiant apibarstykite apkepą pjaustytais vyšniniais pomidoriukais bei smulkintais svogūnų laiškais. Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau