Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Spalio » 3

Jeigu sutriko medžiagų apykaita

Sutrikus medžiagų apykaitai, organizmas pradeda kaupti riebalus arba pradeda šalinti iš organizmo net būtinas medžiagas. To rezultatas – nutukimas, podagra, išsekimas. Tad jeigu jūs negalite pasigirti normalia medžiagų apykaita, siūlome išbandyti liaudies medicinos receptus.

Jeigu sutriko medžiagų apykaita

Medžiagų apykaita – tai cheminių reakcijų visuma organizme: maisto medžiagų apdorojimas, virškinimas, deguonies išnešiojimas po audinius ir t.t. Vykstant normaliam medžiagų apykaitos procesui, nuolat atsinaujina organizmo ląstelės bei organai ir to atsinaujinimo metu jų cheminė sudėtis nepakinta. Labiausiai medžiagų apykaita sutrinka nuo persirgtų ligų, ypač sutrikus skydliaukės veiklai, taip pat dėl neteisingos mitybos – per daug gausios, nepakankamos ar nevisavertės.

Patarimai:

• Jei sutriko medžiagų apykaita, valgykite daugiau pomidorų, morkų, aviečių, žemuogių, agrastų, vynuogių, baklažanų.

• Gerkite melisų arbatos ir šalto melisų gėrimo.

• Medžiagų apykaitą padės sureguliuoti linų sėmenys. Ryte ir vakare jų suvalgykite po arbatinį šaukštelį, užsigerdami vandeniu arba pienu.

• Salierų antpilas: 2 šaukštus susmulkintų salierų šaknų užpilkite stikline šalto virinto vandens ir palikite porai valandų prisitraukti, po to nukoškite. Gerkite 3 kartus per dieną po trečdalį stiklinės. Galite gerti ir salierų sulčių po 2 šaukštus 3 kartus per dieną prieš valgį.

• Sutrikusią medžiagų apykaitą sureguliuoja jonažolių antpilas: užpilkite šaukštą jonažolių 1-2 stiklinėmis vandens ir užvirkite. Šio nuoviro išgerkite rytais po stiklinę. Taip gydykitės 2-3 mėnesius.

• Labai efektyviai veikia kiaulpienės. Jauni šio augalo lapeliai gerina vidaus sekrecijos liaukų darbą, reguliuoja virškinimą, sumažina organizmo per žiemą sukauptas riebalų atsargas. Kiaulpienių sulčių patartina gerti po šaukštą 3-4 kartus per dieną. Kiaulpienių lapų dėkite į salotas. Galite pasigaminti kiaulpienių antpilo: susmulkinkite kiaulpienės lapus ir šaknis, šaukštą mišinio užpilkite stikline vandens, pavirkite ant silpnos ugnies 15 min., uždenkite ir palikite prisitraukti 45 minutes. Antpilą nukoškite ir papildykite išgaravusį vandens kiekį. Gerkite po šaukštą 3 kartus per dieną, prieš valgį.

• Galite pasiruošti paprastesnio kiaulpienių antpilo: šaukštą susmulkintų kiaulpienės lapų užpilkite stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite nusistovėti valandą laiko, po to nukoškite. Gerkite po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį.

• Susmulkinkite 10 g gysločių lapų, suberkite į termosą ir užpilkite stikline verdančio vandens. Palikite pusę valandos prisitraukti, tada nukoškite. Gerkite po 2 šaukštus 3 kartus per dieną 20 min. prieš valgį. Galite gerti ir gysločio sulčių po šaukštą 3 kartus per dieną pusę valandos prieš valgį.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.11.2019 laikas 20:15 Receptai – Patiekalai Mėgstamiausios bandelės prie arbatos! Tešla be kiaušinių
Minkštos, purios ir skanios varškės bandelės! Tešla be kiaušinių. Būtinai pasigaminkite, jums patiks! Net merginos jas valgo su malonumu!

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 10:01 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant vidurių pūtimui
Vidurių pūtimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant vidurių pūtimui, receptai nuo vidurių pūtimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, k...

Skaityti daugiau

07.02.2018 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Kaip ruošiamos arbatos
Vaistažolių arbatas geriausia ruošti tik tam skirtuose emaliuotuose neįskilusiuose induose. Nerūdijančio plieno visiškai netinka, nes turi kenksmingų priedų. Nenaudokite aliumininių indų, nes iš jų į arbatą patenka metalo jonų....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau