Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2015 » Spalio » 11

Kaip gydytis juoduoju beržo grybu

XIX amžiuje tiek gydytojai, tiek liaudies medicinos žinovai beržo grybo preparatais patarė gydyti onkologines ligas.

Gydytis patariama beržo grybo milteliais (sausais), užpilais ir nuovirais. 100 g beržo grybo užpilkite šiltu vandeniu, leiskite subrinkti 3–4 val. ir sumalkite mėsmale.

Sumaltus beržo grybus užpilkite puse litro šilto vandens ir pakaitinkite iki 40–50 °C temperatūros.

 Leiskite nusistovėti 2 paras. Po to beržo grybus nuspauskite ir į šį užpilą supilkite tą vandenį, kuriame iš pradžių mirko beržo grybas.

 Taip paruoštu beržo grybo užpilu patariama gydyti skrandžio ir žarnyno ligas (skrandžio opaligę). Gerti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.

Stipresnis beržo grybo užpilas ruošiamas iš 200 g beržo grybo, užpilant puse litro vandens.

Sergantiems skrandžio ir žarnyno vėžiu, patariama gydytis beržo grybo ir rūgšties gyvatžolės šaknų užpilu.

Sumaišykite po 1 arbatinį šaukštelį mėsmale sumalto beržo grybo ir rūgties gyvatžolės šaknų, mišinį suberkite į termosą ir užpilkite 250 ml verdančio vandens, leiskite nusistovėti 10–13 val. Po to užpilą nukošti ir gerti po vieną valgomąjį šaukštą 3 kartus prieš valgį.

Sergantiems gerklų vėžiu, patariama kvėpuoti karštais beržo grybo garais.

Beržo grybu patariama gydyti mastopatiją. Vieną dalį mėsmale sumaltų beržo grybų užpilti 5 dalimis (santykiu 1:5) 50 °C vandeniu. Leisti nusistovėti 2 paras tamsioje ir vėsioje vietoje, po to užpilą nukošti, žaliavą nuspausti.

Sergantiems mastopatija, šio užpilo patariama gerti po stiklinę 1–3 kartus per dieną.

Vartojant šį užpilą, galima išsigydyti ir chronišką balso stygų uždegimą.

Pateikiame Elenos Vaškevičienės receptą. Moteris beržo grybo užpilu išsigydė chronišką balso stygų uždegimą, kurio išsigydyti nepadėjo net garsių profesorių išrašyti receptai.

Receptas: beržo grybą nuimti nuo sveikų beržų. Grybą nuvalyti, nuplauti ir apmerkti šaltame virintame vandenyje, kad visą grybą apsemtų vanduo.

Palaikyti maždaug 4–5 val. Po to susmulkinti. Vandenį, kuriame mirko beržo grybas, panaudoti užpilui.

Vieną dalį susmulkinto grybo užpilti 5 dalimis vandens (likusio po mirkimo). Pašildyti iki 40 °C temperatūros ir ne daugiau. Nevirinti. Palikti 48 val.

 Po to vandenį nupilti, tirščius nuspausti per kelis marlės sluoksnius. Gautą skystį papildyti iki pradinio kiekio. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą kelis kartus per dieną. Ši moteris gėrė po 50 ml 1 kartą per dieną visą mėnesį. Darė dviejų savaičių pertrauką. Po to gydymą pakartojo. Nuo to laiko praėjo 50 metų ir liga nepasikartojo.

Vartojant ilgesnį laiką grybo nuovirą (po 30–50 ml) per parą, jokių nuodingumo požymių nepastebėta, tačiau didesnės dozės slopina arba jaudina centrinę nervų sistemą.

Beržo grybo ekstraktas „Bufingen“ parduodamas vaistinėse. Arbatinį šaukštelį ekstrakto praskiesti 150 ml vandens, gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną pusę val. prieš valgį, ligoniui su įvairios lokacijos navikais savijautai gerinti.

Besigydantiems beržo grybo preparatais, patariama valgyti augalinį maistą ir atsisakyti rūkytos mėsos produktų, konservų, gyvulinių taukų bei aštrių prieskonių.

Jei kraujyje sumažėjo hemoglobino kiekis, patariama lygiomis dalimis sumaišyti beržo pumpurus, vaistinę medetką ir didžiąją ugniažolę.

 Valgomąjį šaukštą šio mišinio vaistinių augalų užpilti verdančiu vandeniu, leisti nusistovėti 6 val., po to į nukoštą užpilą įpilti anksčiau paruošto beržo grybo antpilo.

 Šių vaistų patariama gerti 3 kartus per dieną po 1/2 stiklinės prieš valgį. Šitaip besigydantiems dar patariama kasdien išgerti pusę litro pieno, pusę litro morkų sulčių su įmuštu vieno žalio kiaušinio tryniu.

 Pieno ir morkų sulčių patariama gerti 40 min. prieš valgį.

Pastaba. Besigydantiems beržo grybu, gydymosi metu negalima leisti penicilino bei gliukozės. Beržo grybu negalima gydytis ir sergantiems lėtiniu kolitu bei dizenterija.

Iš knygos „Dzūkijos žolelės gydo"

Juodasis beržo (jokio kito medžio) grybas gydo daugybę ligų, bet dažniausiai žmonės sėkmingai juo gydo piktybinius auglius.

Vaistažolių mišinys nuo piktybinių auglių

500 g juodojo beržo grybo užpilti 3 l verdančio vandens ir emaliuotame inde virti 2 h.
100 g pušų pumpurų įdėti ir virti dar 1,5 h.
100 g beržų pumpurų įdėti ir virti dar 0,30 h.
Įdėti tiesiai į verdantį mišinį, bet daugiau jau nevirinti:
20 g erškėtuogių
20 g dilgėlių
20 g kraujažolių
20 g gysločio
20 g pelyno
Laikyti viską 8 h. po to viską nukošti , įdėti 500 g alijošiaus, 700 g medaus (0,5 l medaus sveria 700 g.) ir įpilti 500 g 96 laipsnių spirito, laikyti savaitę tamsioje vietoje. Po to galima naudoti ir toliau laikant tamsioje vietoje.
Vartojimas: 3 kartus per dieną po valg. šaukštą 20 min. prieš valgį.
Verta žinoti: alijošius reikalingas ne jaunesnis 5 metų; prieš tai 10 dienų nelaistytas. Pjaustyti jį reikia plastmasiniu peiliuku. Virti viską ant labai silpnos ugnies!

Beržo grybas skrandžiui gydyti

Beržo grybai renkami anksti pavasarį arba vėlų rudenį. Grybą sutrinti akmeniu. Išdžiovinti. Užpilti ne karštesniu negu 50 laipsnių temperatūros vandeniu, tokioje temperatūroje išlaikyti per naktį. Šį antpilą maišyti su jonažolių, medetkų antpilu ir gerti po puse stiklinės kas 8 val. Vartoti be pertraukos mažiausiai mėnesį.

Pramonė gamina beržo grybo ekstraktą - Bifunginum

Jis skatina medžiagų apykaitą, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opos epitelizaciją. Preparatas tinka kaip simptominis vaistas piktybiniam navikui, lėtiniam gastritui ir kitoms ligoms gydyti. Bifunglnas po 1 valgomąjį šaukštą 30 min. prieš valgį 3 kartus per dieną. Gydymo kursas - 3-5 mėn. su pertraukomis.

Juodojo beržo grybo nuoviras ir užpilas

Grybą reikia nuplauti ir pamerkti į virintą vandenį (turi būti apsemta) ir laikyti 4-5 val. Paskui grybas susmulkinamas, o vanduo, kuriame jis mirko, vartojamas užpilui.

Vieną dalį susmulkinto grybo reikia užpilti 5 dalimis (pagal tūrį) vandens, kuriame mirko grybas, pašildyti iki +50°C ir ekstrahuoti 48 val. Baigus ekstrakciją, užpilą nupilti, o žaliavą išspausti per marlę. Į gautą užpilą įpilti virinto vandens iki reikiamo tūrio. Užpilą galima laikyti 3-4 paras.
Vartojama gastritui, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opai gydyti po 1-2 valgomuosius šaukštus 30 min. prieš valgį 3 kartus per dieną.  Skausmas sumažėja ar visai išnyksta, normalizuojasi virškinamojo trakto funkcija, pagerėja savijauta.
Suaugęs žmogus, gydantis piktybinius navikus, turi išgerti užpilo ne mažiau kaip tris stiklines per dieną.

Juodojo beržo grybo aliejus  naudojamas įtrinimams, esant raumenų ir sąnarių skausmams.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.06.2019 laikas 12:09 Receptai – Patiekalai Klasiški kotletukai

Paprastas ir labai geras receptas! Išsamus gaminimo būdas, kaip pasigaminti labai skanius kotletus žiūrėkite žemiau esančiame vaizdo įraše. Skanaus!

Skaityti daugiau

04.06.2019 laikas 21:34 Receptai – Patiekalai Varškės pyragaičiai «Varškėčiai»

Manau, kad kiekviena mama savo vaikui gamina varškėčius, bet jie ne visada būna purūs ir minkšti. Aš jums pasakysiu, kaip greitai ir labai skaniai pasigaminti varškėčius. Labai svarbu, įtikti savo vaikams skaniais patiekalais.<...

Skaityti daugiau

15.07.2019 laikas 09:58 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Iškepusias bulvytes dedame į indą, ant viršaus sukrečiame voveraites ir atsargiai išmaišome. Ant viršaus užbarstome pasmulkintų šviežių petražolių, krapų arba svogūnų laiškų. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau