Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Sausio » 01

Gardūs balandėliai su kiauliena ir daržovėmis: receptas

Balandėliai yra tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Šis skanus ir maistingas patiekalas, pagamintas iš kopūstų lapų, įdarytų faršu ir daržovėmis, suteikia nuostabų skonį ir jaukumą. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu receptu, kaip paruošti gardžius balandėlius su kiauliena ir daržovėmis, kurie tikrai patiks visai šeimai.

Gardūs balandėliai su kiauliena ir daržovėmis: receptas

Balandėliai su kiauliena ir daržovėmis

Ingredientai:

  • Kopūsto gūžė – 1 vnt.
  • Kiaulienos arba kiaulienos-jautienos faršo – 0,6 kg
  • Ryžiai – 2-3 valgomieji šaukštai
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Morka (didesnė) – 1 vnt.
  • Saliero stiebas – 1 vnt.
  • Sviestas – gabalėlis
  • Pomidorų tyrė – 2-3 valgomieji šaukštai
  • Vištienos sultinys (galima kubeliais)
  • Druska – pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Švieži krapai – patiekimui

Gaminimo eiga:

  1. Ryžių paruošimas: Ryžius užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti apie 20-30 minučių.

  2. Kopūsto paruošimas: Kopūsto gūžę nuplauname, išpjauname kotą ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 10-15 minučių, kol lapai suminkštėja. Tada uždengiame dangčiu ir leidžiame atvėsti.

  3. Įdaras: Į dubenį dedame faršą, smulkiai pjaustytą saliero stiebą ir išbrinkusius ryžius. Svieste pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir burokine tarka sutarkuotą morką. Pakepintas daržoves dedame į dubenį su faršu, paskaniname druska ir pipirais, po to gerai išmaišome.

  4. Balandėlių formavimas: Išimame kopūstą iš puodo, leidžiame nutekėti vandeniui. Stambesnes lapų gyslas geriau išpjauti arba truputį pamušti. Ant kiekvieno kopūsto lapo dedame šaukštą įdaro, suvyniojame voleliais ir, jei pageidaujate, apvoliojame miltuose.

  5. Kepimas: Apkepiname balandėlius keptuvėje su aliejumi, kol jie šiek tiek apskrunda. Pakepintus balandėlius guldome į puodo dugną arba gilesnę skardą.

  6. Troškinimas: Užpilame vištienos sultiniu, sumaišytu su pomidorų tyre, tiek, kad apsemtų balandėlius. Troškiname ant silpnos ugnies arba orkaitėje (180 °C) apie 1 valandą. Prieš troškinimo pabaigą, kai skysčio lieka visai nedaug, galima įdėti šiek tiek grietinės.

  7. Patiekimas: Balandėliai tiekiami su virtomis bulvėmis ir apibarstyti šviežiais krapais.

Papildomos idėjos:

  • Prieskoniai: Galite pridėti kitų prieskonių, pavyzdžiui, raudonėlio ar lauro lapų, kad suteiktumėte balandėliams dar daugiau skonio.
  • Daržovių variacijos: Be morkos ir saliero, galite pridėti smulkintų paprikų arba cukinijų, kad įdaras būtų dar maistingesnis.
  • Veganų alternatyva: Norint paruošti veganų variantą, galite naudoti sojos faršą ir vietoje sviesto – augalinį aliejų.

Skanaus!

Balandėliai pastaruoju metu populiarėja socialiniuose tinkluose, daugėja įvairių jų receptų, įskaitant veganiškus ir be glitimo variantus. Šiuolaikinės tendencijos skatina žmones eksperimentuoti su ingredientais, pridėti daugiau daržovių, prieskonių ir net alternatyvių baltymų, tokių kaip sojos ar lęšiai. Be to, daugelis kulinarų dalijasi patarimais, kaip pagaminti šiuos balandėlius greitai ir efektyviai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 10:37, 2025-01-01
Ar jau išbandėte mūsų skanius balandėlius? Pasidalinkite savo patirtimi, kaip juos pagaminote ir kokių įdomių variacijų sukūrėte! Galbūt turite kitų paslapčių, kaip juos patobulinti. Laukiame jūsų komentarų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau