Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Sausio » 01

Gardūs balandėliai su kiauliena ir daržovėmis: receptas

Balandėliai yra tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Šis skanus ir maistingas patiekalas, pagamintas iš kopūstų lapų, įdarytų faršu ir daržovėmis, suteikia nuostabų skonį ir jaukumą. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu receptu, kaip paruošti gardžius balandėlius su kiauliena ir daržovėmis, kurie tikrai patiks visai šeimai.

Gardūs balandėliai su kiauliena ir daržovėmis: receptas

Balandėliai su kiauliena ir daržovėmis

Ingredientai:

  • Kopūsto gūžė – 1 vnt.
  • Kiaulienos arba kiaulienos-jautienos faršo – 0,6 kg
  • Ryžiai – 2-3 valgomieji šaukštai
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Morka (didesnė) – 1 vnt.
  • Saliero stiebas – 1 vnt.
  • Sviestas – gabalėlis
  • Pomidorų tyrė – 2-3 valgomieji šaukštai
  • Vištienos sultinys (galima kubeliais)
  • Druska – pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Švieži krapai – patiekimui

Gaminimo eiga:

  1. Ryžių paruošimas: Ryžius užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti apie 20-30 minučių.

  2. Kopūsto paruošimas: Kopūsto gūžę nuplauname, išpjauname kotą ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 10-15 minučių, kol lapai suminkštėja. Tada uždengiame dangčiu ir leidžiame atvėsti.

  3. Įdaras: Į dubenį dedame faršą, smulkiai pjaustytą saliero stiebą ir išbrinkusius ryžius. Svieste pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir burokine tarka sutarkuotą morką. Pakepintas daržoves dedame į dubenį su faršu, paskaniname druska ir pipirais, po to gerai išmaišome.

  4. Balandėlių formavimas: Išimame kopūstą iš puodo, leidžiame nutekėti vandeniui. Stambesnes lapų gyslas geriau išpjauti arba truputį pamušti. Ant kiekvieno kopūsto lapo dedame šaukštą įdaro, suvyniojame voleliais ir, jei pageidaujate, apvoliojame miltuose.

  5. Kepimas: Apkepiname balandėlius keptuvėje su aliejumi, kol jie šiek tiek apskrunda. Pakepintus balandėlius guldome į puodo dugną arba gilesnę skardą.

  6. Troškinimas: Užpilame vištienos sultiniu, sumaišytu su pomidorų tyre, tiek, kad apsemtų balandėlius. Troškiname ant silpnos ugnies arba orkaitėje (180 °C) apie 1 valandą. Prieš troškinimo pabaigą, kai skysčio lieka visai nedaug, galima įdėti šiek tiek grietinės.

  7. Patiekimas: Balandėliai tiekiami su virtomis bulvėmis ir apibarstyti šviežiais krapais.

Papildomos idėjos:

  • Prieskoniai: Galite pridėti kitų prieskonių, pavyzdžiui, raudonėlio ar lauro lapų, kad suteiktumėte balandėliams dar daugiau skonio.
  • Daržovių variacijos: Be morkos ir saliero, galite pridėti smulkintų paprikų arba cukinijų, kad įdaras būtų dar maistingesnis.
  • Veganų alternatyva: Norint paruošti veganų variantą, galite naudoti sojos faršą ir vietoje sviesto – augalinį aliejų.

Skanaus!

Balandėliai pastaruoju metu populiarėja socialiniuose tinkluose, daugėja įvairių jų receptų, įskaitant veganiškus ir be glitimo variantus. Šiuolaikinės tendencijos skatina žmones eksperimentuoti su ingredientais, pridėti daugiau daržovių, prieskonių ir net alternatyvių baltymų, tokių kaip sojos ar lęšiai. Be to, daugelis kulinarų dalijasi patarimais, kaip pagaminti šiuos balandėlius greitai ir efektyviai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 10:37, 2025-01-01
Ar jau išbandėte mūsų skanius balandėlius? Pasidalinkite savo patirtimi, kaip juos pagaminote ir kokių įdomių variacijų sukūrėte! Galbūt turite kitų paslapčių, kaip juos patobulinti. Laukiame jūsų komentarų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau