- 21.01.2025
- 0.0 Reitingas
- 71 Peržiūr
- 1 komentaras
Kiaulienos karbonadas – tai klasikinis patiekalas, kuris dažnai puikuojasi šeimos pietų stalu. Šis skanus ir traškus mėsos patiekalas yra greitai pagaminamas ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam valgymui. Sužinokite, kaip pasigaminti idealiai paruoštą kiaulienos karbonadą, kuris sužavės jūsų šeimą ir draugus.
Kiaulienos karbonado receptas
Ingredientai:
- 500 g kiaulienos nugarinės arba sprandinės
- 1 kiaušinis
- 100 g džiūvėsėlių (galite naudoti smulkintus sausainius arba panko džiūvėsėlius)
- 50 g tirpinto sviesto
- Druska, malti juodieji pipirai
- 2 šaukštai augalinio aliejaus kepimui
- (Pasirinktinai) česnakas, citrinos sultys, prieskoniai (pvz., paprikos milteliai, raudonėlis)
Gaminame:
-
Kiaulienos paruošimas:
- Kiaulieną supjaustome 1,5-2 cm storio gabaliukais. Gerai išmušame mėsą, kad būtų švelnesnė.
- Apibarstome druska, maltais pipirais ir, jei norite, česnaku arba kitais prieskoniais. Galite šiek tiek pavilgyti citrinos sultimis, kad suteiktumėte gaivumo.
-
Kiaušinio plakinys:
- Kiaušinį išplakame dubenyje. Galite pridėti šiek tiek pieno ar grietinėlės, kad plakinys būtų kreminis.
-
Paniravimas, arba apvaliojimas:
- Pavilgome mėsą kiaušinio plakinyje ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Norint, kad karbonadas būtų dar traškesnis, galite džiūvėsėlius sumaišyti su šiek tiek tarkuoto sūrio.
-
Kepimas:
- Įkaitiname augalinį aliejų keptuvėje. Kepame karbonadus ant vidutinės ugnies, kol jie gražiai apskrus iš abiejų pusių (apie 3-4 minutes kiekvienai pusei).
- Išimame iš keptuvės ir padedame ant popieriniu rankšluosčiu, kad nusausintume perteklių aliejaus.
-
Patiekimas:
- Jau lėkštėje karbonadą apliejame tirpintu sviestu. Papuošti galite šviežiais žalumynais, pvz., petražolėmis ar bazilikais.
- Patiekite su garnyru, pvz., keptomis daržovėmis, bulvių koše, arba salotomis.
Variacijos:
- Pikantiškas karbonadas: Pridėkite šiek tiek aštrių prieskonių, pavyzdžiui, aitriosios paprikos miltelių, į kiaušinio plakinį.
- Sūrio karbonadas: Prie džiūvėsėlių galite pridėti tarkuoto sūrio, kad karbonadas būtų dar skanesnis ir turtingesnis.
Šis receptas puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek šventiniam stalui! Skanaus! ️
Pastaruoju metu vis labiau populiarėja panaudojimas įvairių prieskonių ir marinavimas, siekiant pagerinti karbonado skonį. Daugiau žmonių eksperimentuoja su alternatyvomis, kaip pavyzdžiui, naudojant avokado aliejų vietoje tradicinio augalinio aliejaus, kad sumažintų riebalų kiekį.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau