- 18.12.2024
- 0.0 Reitingas
- 37 Peržiūrų
- 1 komentaras
Tinginių balandėliai – tai ne tik skanus, bet ir greitas patiekalas, kuris puikiai tinka užimtiems šeimos nariams. Šis receptas leidžia pasigaminti gardžius kotletukus su sūriniu, kurie nepaliks abejingų net ir pačių išrankiausių skonių. Sužinokite, kaip lengvai ir greitai paruošti šią delikatesą!
Tinginių balandėliai
Ingredientai:
- Kiauliena (galima maišyti su jautiena)
- 600 g
- Kopūstai
- 300 g (geriausiai tinka baltieji ar raudonieji kopūstai)
- Svogūnas
- 1 vnt. (smulkiai pjaustytas)
- Kiaušinis
- 1 vnt.
- Česnakas
- 2 skiltelės (susmulkintos)
- Druska, malti juodieji pipirai
- pagal skonį
- Džiūvėsėliai
- 2-3 šaukštai
- Augalinis aliejus
- kepimui
Balandėlių padažui:
- Pienas
- 150 ml (galima naudoti ir grietinėlę, norint sodresnio skonio)
- Lydytas tepamas sūris
- 180 g (pvz., „Philadelphia“ ar kitas mėgstamas sūris)
- Druska
- pagal skonį
Gaminimo instrukcijos:
-
Faršo paruošimas:
- Kiaulieną, kopūstus, svogūną ir česnaką šiek tiek pasmilkiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja.
- Tada viską permalame mėsmale arba smulkiai pjaustome, kad gautume vientisą masę.
- Ant viršaus įmušame kiaušinį, beriame druską, pipirus ir gerai išmaišome.
- Jei faršas atrodo per skystas, įberkite 1-2 valgomuosius šaukštus džiūvėsėlių. Dar kartą gerai išminkome, kol masė taps vientisa.
-
Kotletukų formavimas:
- Iš faršo formuojame pailgus kotletukus (apie 5-7 cm ilgio) ir apvoliojame juos džiūvėsėliuose. Tai suteiks jiems traškumo kepimo metu.
-
Padažo gaminimas:
- Kitoje keptuvėje ar prikaistuvyje pilame pieną, dedame lydytą sūrį ir kaitiname, kol sūris visiškai išsilydys ir susimaišys su pienu. Pagal skonį pagardinkite druska.
-
Kotletukų kepimas:
- Į keptuvę aukštais kraštais pilame augalinį aliejų ir jį įkaitiname.
- Dėkite kotletukus ir apkepkite juos iš abiejų pusių iki auksinės spalvos (apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės).
- Po to pilame lydyto sūrio padažą, uždengiame dangčiu ir kaitiname ant mažos ugnies 20-25 minutes, kol kotletukai visiškai iškeps ir pasisotins skonių.
Patiekimas:
- Tinginių balandėliai puikiai dera su bulvių koše, virtomis bulvėmis arba grikių koše. Nepamirškite šviežių salotų, kad patiekalas būtų šviežias ir gaivus.
Skanaus!
Naujausi tyrimai rodo, kad namuose gaminami patiekalai, tokie kaip tinginių balandėliai, tampa vis populiaresni, kadangi žmonės ieško sveikesnių alternatyvų greitam maistui. Be to, šis receptas leidžia eksperimentuoti su ingredientais, pavyzdžiui, pridedant daržovių ar kitų sūrių, kad pasiektumėte unikalų skonį.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau