Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Gruodžio » 18

Tinginių balandėliai: skanus ir paprastas receptas šeimai

Tinginių balandėliai – tai ne tik skanus, bet ir greitas patiekalas, kuris puikiai tinka užimtiems šeimos nariams. Šis receptas leidžia pasigaminti gardžius kotletukus su sūriniu, kurie nepaliks abejingų net ir pačių išrankiausių skonių. Sužinokite, kaip lengvai ir greitai paruošti šią delikatesą!

Tinginių balandėliai: skanus ir paprastas receptas šeimai

Tinginių balandėliai

Ingredientai:

  • Kiauliena (galima maišyti su jautiena)
    • 600 g
  • Kopūstai
    • 300 g (geriausiai tinka baltieji ar raudonieji kopūstai)
  • Svogūnas
    • 1 vnt. (smulkiai pjaustytas)
  • Kiaušinis
    • 1 vnt.
  • Česnakas
    • 2 skiltelės (susmulkintos)
  • Druska, malti juodieji pipirai
    • pagal skonį
  • Džiūvėsėliai
    • 2-3 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    • kepimui

Balandėlių padažui:

  • Pienas
    • 150 ml (galima naudoti ir grietinėlę, norint sodresnio skonio)
  • Lydytas tepamas sūris
    • 180 g (pvz., „Philadelphia“ ar kitas mėgstamas sūris)
  • Druska
    • pagal skonį

Gaminimo instrukcijos:

  1. Faršo paruošimas:

    • Kiaulieną, kopūstus, svogūną ir česnaką šiek tiek pasmilkiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja.
    • Tada viską permalame mėsmale arba smulkiai pjaustome, kad gautume vientisą masę.
    • Ant viršaus įmušame kiaušinį, beriame druską, pipirus ir gerai išmaišome.
    • Jei faršas atrodo per skystas, įberkite 1-2 valgomuosius šaukštus džiūvėsėlių. Dar kartą gerai išminkome, kol masė taps vientisa.
  2. Kotletukų formavimas:

    • Iš faršo formuojame pailgus kotletukus (apie 5-7 cm ilgio) ir apvoliojame juos džiūvėsėliuose. Tai suteiks jiems traškumo kepimo metu.
  3. Padažo gaminimas:

    • Kitoje keptuvėje ar prikaistuvyje pilame pieną, dedame lydytą sūrį ir kaitiname, kol sūris visiškai išsilydys ir susimaišys su pienu. Pagal skonį pagardinkite druska.
  4. Kotletukų kepimas:

    • Į keptuvę aukštais kraštais pilame augalinį aliejų ir jį įkaitiname.
    • Dėkite kotletukus ir apkepkite juos iš abiejų pusių iki auksinės spalvos (apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės).
    • Po to pilame lydyto sūrio padažą, uždengiame dangčiu ir kaitiname ant mažos ugnies 20-25 minutes, kol kotletukai visiškai iškeps ir pasisotins skonių.

Patiekimas:

  • Tinginių balandėliai puikiai dera su bulvių koše, virtomis bulvėmis arba grikių koše. Nepamirškite šviežių salotų, kad patiekalas būtų šviežias ir gaivus.

Skanaus!

Naujausi tyrimai rodo, kad namuose gaminami patiekalai, tokie kaip tinginių balandėliai, tampa vis populiaresni, kadangi žmonės ieško sveikesnių alternatyvų greitam maistui. Be to, šis receptas leidžia eksperimentuoti su ingredientais, pavyzdžiui, pridedant daržovių ar kitų sūrių, kad pasiektumėte unikalų skonį.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 17:44, 18.12.2024
Ieškote greito ir skanaus recepto, kuris patiks visai šeimai? Išbandykite mūsų tinginių balandėlius! Pasidalinkite savo mintimis ir variacijomis, kaip jūs gaminate šį patiekalą. Kartu galime sukurti skanų ir kūrybingą receptų pasaulį!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau