Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 18

Tinginių balandėliai: skanus ir paprastas receptas šeimai

Tinginių balandėliai – tai ne tik skanus, bet ir greitas patiekalas, kuris puikiai tinka užimtiems šeimos nariams. Šis receptas leidžia pasigaminti gardžius kotletukus su sūriniu, kurie nepaliks abejingų net ir pačių išrankiausių skonių. Sužinokite, kaip lengvai ir greitai paruošti šią delikatesą!

Tinginių balandėliai: skanus ir paprastas receptas šeimai

Tinginių balandėliai

Ingredientai:

  • Kiauliena (galima maišyti su jautiena)
    • 600 g
  • Kopūstai
    • 300 g (geriausiai tinka baltieji ar raudonieji kopūstai)
  • Svogūnas
    • 1 vnt. (smulkiai pjaustytas)
  • Kiaušinis
    • 1 vnt.
  • Česnakas
    • 2 skiltelės (susmulkintos)
  • Druska, malti juodieji pipirai
    • pagal skonį
  • Džiūvėsėliai
    • 2-3 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    • kepimui

Balandėlių padažui:

  • Pienas
    • 150 ml (galima naudoti ir grietinėlę, norint sodresnio skonio)
  • Lydytas tepamas sūris
    • 180 g (pvz., „Philadelphia“ ar kitas mėgstamas sūris)
  • Druska
    • pagal skonį

Gaminimo instrukcijos:

  1. Faršo paruošimas:

    • Kiaulieną, kopūstus, svogūną ir česnaką šiek tiek pasmilkiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja.
    • Tada viską permalame mėsmale arba smulkiai pjaustome, kad gautume vientisą masę.
    • Ant viršaus įmušame kiaušinį, beriame druską, pipirus ir gerai išmaišome.
    • Jei faršas atrodo per skystas, įberkite 1-2 valgomuosius šaukštus džiūvėsėlių. Dar kartą gerai išminkome, kol masė taps vientisa.
  2. Kotletukų formavimas:

    • Iš faršo formuojame pailgus kotletukus (apie 5-7 cm ilgio) ir apvoliojame juos džiūvėsėliuose. Tai suteiks jiems traškumo kepimo metu.
  3. Padažo gaminimas:

    • Kitoje keptuvėje ar prikaistuvyje pilame pieną, dedame lydytą sūrį ir kaitiname, kol sūris visiškai išsilydys ir susimaišys su pienu. Pagal skonį pagardinkite druska.
  4. Kotletukų kepimas:

    • Į keptuvę aukštais kraštais pilame augalinį aliejų ir jį įkaitiname.
    • Dėkite kotletukus ir apkepkite juos iš abiejų pusių iki auksinės spalvos (apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės).
    • Po to pilame lydyto sūrio padažą, uždengiame dangčiu ir kaitiname ant mažos ugnies 20-25 minutes, kol kotletukai visiškai iškeps ir pasisotins skonių.

Patiekimas:

  • Tinginių balandėliai puikiai dera su bulvių koše, virtomis bulvėmis arba grikių koše. Nepamirškite šviežių salotų, kad patiekalas būtų šviežias ir gaivus.

Skanaus!

Naujausi tyrimai rodo, kad namuose gaminami patiekalai, tokie kaip tinginių balandėliai, tampa vis populiaresni, kadangi žmonės ieško sveikesnių alternatyvų greitam maistui. Be to, šis receptas leidžia eksperimentuoti su ingredientais, pavyzdžiui, pridedant daržovių ar kitų sūrių, kad pasiektumėte unikalų skonį.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 17:44, 2024-12-18
Ieškote greito ir skanaus recepto, kuris patiks visai šeimai? Išbandykite mūsų tinginių balandėlius! Pasidalinkite savo mintimis ir variacijomis, kaip jūs gaminate šį patiekalą. Kartu galime sukurti skanų ir kūrybingą receptų pasaulį!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau