Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 05

Sultingi Kiaulienos ir Jautienos Kotletai su Garstyčiomis

Kiaulienos ir jautienos kotletai – tai nepakeičiama klasika kiekviename lietuvių virtuvės sąraše. Šis patiekalas išsiskiria savo sultingumu ir aromatu, o ant stalo visada sukelia teigiamas emocijas. Naudodami paprastus ir lengvai prieinamus ingredientus, galite pagaminti skanius kotletus, kurie patiks visai šeimai. Šiame straipsnyje supažindinsime su žingsnis po žingsnio receptu, kad mintys apie sultingus kotletus taptų realybe!

Sultingi Kiaulienos ir Jautienos Kotletai su Garstyčiomis

Kiaulienos ir Jautienos Kotletai su Dižono Garstyčiomis

Kiaulienos ir jautienos kotletai – tai klasikinis patiekalas, kuris džiugina ne tik savo skoniu, bet ir kvapu. Šis receptas sujungia dvi mėsos rūšis, todėl kotletai tampa ypač sultingi. Naudojant Dižono garstyčias ir šviežias petražoles, šiame patiekale atsiskleidžia nuostabūs skonių niuansai, o naudojami ingredientai užtikrina, kad kotletai bus ne tik skanūs, bet ir maistingi.

Ingredientai:

  • Maltos kiaulienos ir jautienos faršas (50/50) – 1 kg
  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Česnakas – 1 skiltelė
  • Batonas – 100 g
  • Pienas – 200 ml
  • Dižono garstyčios (neaštrios) – 1 arbatinis šaukštelis
  • Kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas be kaupo
  • Šviežios petražolės – nedidelis pundelis
  • Druska, juodieji pipirai, čiobreliai, rozmarinai (ar kiti mėgstami prieskoniai) – pagal skonį
  • Augalinis aliejus kepimui

Gaminimo instrukcijos:

  1. Paruoškite ingredientus:

    • Pjaustykite batoną mažesnėmis riekelėmis ir susmulkinkite jį smulkintuvu.
    • Svogūnus taip pat smulkinkite ir susmulkinkite smulkintuvu.
  2. Sujunkite ingredientus:

    • Į dubenį dėkite smulkintą batoną, svogūnus, Dižono garstyčias, išspaudžiame česnaką, užpilkite pienu ir gerai sumaišykite.
    • Nupjaukite petražolių kotelius ir smulkiai supjaustykite lapus, tada pridėkite juos prie kitos masės.
  3. Pagardinkite:

    • Dubens turinį pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais.
    • Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  4. Pridėkite faršą:

    • Į dubenį dėkite kiaulienos ir jautienos faršą, beriame kukurūzų krakmolą, ir viską gerai sumaišykite.
    • „Išmuškite“ faršą – paimkite dalį faršo ir su jėga mestelėkite atgal į dubenį 5-6 kartus, kad masė taptų homogeniška ir puri.
  5. Kepkite kotletus:

    • Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje.
    • Rankomis formuokite kotletus ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir iškeps (apie 5-7 minutes kiekvienai pusei, priklausomai nuo storio).

Patiekimas

Kiaulienos ir jautienos kotletus galima patiekti su virtomis bulvėmis, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis. Taip pat puikiai tinka su pomidorų arba grietinės padažu.

Papildomos žinios

Kukurūzų krakmolas padeda išlaikyti kotletų sultingumą, o Dižono garstyčios suteikia subtilų pikantiškumą. Eksperimentuokite su prieskoniais – pridėkite šiek tiek čili miltelių, jei mėgstate aštresnius patiekalus, arba apsvarstykite galimybę pakeisti petražoles į kitas žoleles, tokias kaip bazilikas ar krapai, priklausomai nuo asmeninių preferencijų.

Kiaulienos ir jautienos faršo derinys ne tik suteikia kotletams puikų skonį, bet ir prisideda prie maistingumo. Svogūnai ir česnakai praturtina patiekalą aromatu, o Dižono garstyčios suteikia subtilų pikantiškumą. Be to, naudojant batoną ir pieną, kotletai tampa ypač sultingi ir minkšti. Šis receptas yra ne tik skanus, bet ir lengvai pritaikomas, leidžiantis jums eksperimentuoti su ingredientais.

Skanaus!

Pasidalinkite savo rezultatais ir idėjomis su draugais, o galbūt net surenkite kotletų gaminimo vakarėlį!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 10:17, 2024-12-05
Kviečiame pasidalinti savo patirtimi! Ar jau bandėte šį receptą? Kokie jūsų mėgstami priedai? Rašykite komentaruose ir dalinkitės savo kulinariniais atradimais!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau