Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Gruodžio » 6

Sultingi kiaulienos kotletai su džiūvėsėliais: receptas

Kiaulienos kotletai – tai ne tik skanus, bet ir universalus patiekalas, kuris džiugina tiek suaugusius, tiek vaikus. Šiame recepte pasidalinsime, kaip pagaminti sultingus kotletus su džiūvėsėliais, kurie puikiai tiks bet kokiai progai. Jie yra lengvai paruošiami ir, tikime, taps jūsų šeimos favoritais! Pasinerkite į šį kulinarinį nuotykį ir atraskite, kaip paprasti ingredientai gali sukurti nepaprastai skanų patiekalą.

Sultingi kiaulienos kotletai su džiūvėsėliais: receptas

Kiaulienos Kotletai su Džiūvėsėliais

Ingredientai:

  • Kiauliena
    • 1 kg (geriausia naudoti sprandinę arba nugarinę, kad būtų sultingesni)
  • Svogūnai
    • 2 vnt. (saldūs arba raudonieji, suteiks geresnį skonį)
  • Batonas
    • 7-8 riekelės (galima naudoti kvietinį arba viso grūdo)
  • Vanduo
    • batonui išmirkyti (pakankamai, kad jis gerai sušlaptų)
  • Vanduo
    • 100-150 ml (didesniam drėgnumui)
  • Švieži krapai
    • saujelė (arba galite naudoti petražoles)
  • Druska, malti juodieji pipirai
    • pagal skonį
  • Džiūvėsėliai
    • 100 g (naudingiau naudoti naminius, kad būtų traškesni)
  • Augalinis aliejus
    • kepimui

Gaminimo procesas:

  1. Paruoškite batono riekeles:

    • Batono riekeles užpilkite vandeniu ir palikite, kad jos gerai išmirktų (apie 5-10 minučių). Tai padės sukurti minkštą ir sultingą faršą.
  2. Mėsos ruošimas:

    • Kiaulieną ir svogūnus supjaustykite taip, kad tilptų į mėsmalę. Švieži svogūnai pridės patiekalui saldumo ir aromato.
  3. Faršo gaminimas:

    • Praleiskite kiaulieną, svogūnus ir nuspaustas batono riekeles per mėsmalę. Gautą faršą pagardinkite druska, pipirais, kapotais krapais, ir supilkite 100-150 ml vandens.
    • Gerai išmaišykite ir išminkykite, kad masė būtų vientisa. Minkymo metu rekomenduojama kelis kartus „mesti“ faršą į dubenį — tai padės užtikrinti, kad kotletai bus minkšti ir sultingi.
  4. Kotletų formavimas:

    • Sudrėkintomis rankomis formuokite kotletus. Galite pasirinkti norimą dydį, tačiau patariama daryti vidutinio storio, kad jie gerai iškeptų.
  5. Kepimas:

    • Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi (apie 1 cm). Kotletus kepkite ant silpnos ugnies, kol jie taps auksinės spalvos ir gražiai apskrus (apie 4-5 minutes iš kiekvienos pusės). Svarbu, kad ugnis nebūtų per didelė, kad kotletai gerai iškeptų viduje.

Patiekimui:

Kiaulienos kotletai puikiai derės su:

  • Bulvių koše (pridėkite šiek tiek sviesto ir pieno, kad būtų kreminė)
  • Virtomis bulvėmis (pabarstykite druska ir šviežiais prieskoniais)
  • Žaliomis salotomis (pvz., su pomidorais, agurkais ir šiek tiek alyvuogių aliejaus)

Skanaus! Šie kotletai yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek ypatingam stalui, ir jų sultingumas tikrai nustebins jūsų šeimą ir svečius!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 08:49, 06.12.2024
Ar jau bandėte šiuos sultingus kiaulienos kotletus? Pasidalinkite savo nuomone ir patarimais komentaruose! Kokius priedus ar garnyrus naudojate šiam patiekalui? Laukiame jūsų idėjų ir skanių kulinarinių nuotykių!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau