Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Gruodžio » 6

Pasigaminkite skanų kiaulienos šnicelį su citrininiu padažu

Kiaulienos šnicelis – tai klasikinis patiekalas, kuris džiugina mitybos mėgėjus visame pasaulyje. Jo traškus paviršius ir sultingas vidus gali pavergti net išrankiausius skonius. Šiame recepte pasidalinsime ne tik pats paprasčiausias šnicelio paruošimo būdas, bet ir išskirtiniu citrinos padažu, kuris suteiks patiekalui ypatingo šviežumo. Pasinerkite į šį kulinarinį nuotykį ir nustebinkite savo artimuosius skaniu savos gamybos šniceliu!

Pasigaminkite skanų kiaulienos šnicelį su citrininiu padažu

Kiaulienos Šnicelis

Ingredientai:

  • Kiauliena
    • 4 gabaliukai (pasirinkti geros kokybės, pavyzdžiui, sprandinė arba nugarinė)
  • Kiaušiniai
    • 2 vnt.
  • Svogūnas
    • 1 vnt. (minkštas, geriausiai tinka saldus svogūnas)
  • Česnakas
    • 3 skiltelės (šviežios, suteiks intensyvesnį skonį)
  • Druska, pipirai
    • pagal skonį
  • Miltai
    • 100 g (galima naudoti viso grūdo miltus, kad būtų sveikiau)
  • Džiūvėsėliai
    • 150 g (geriausia naudoti naminius džiūvėsėlius, kad būtų traškiau)
  • Augalinis aliejus ir sviestas
    • kepimui (sviestas suteiks papildomo skonio)

Padažui:

  • Tirpintas sviestas
    • 50 g
  • Šlakelis citrinos sulčių
    • pagal skonį (šviežiai spaustos citrinos sultys)

Gaminimo procesas:

  1. Paruoškite ingredientus:

    • Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos iki vientisos masės.
    • Svogūną sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su išspaudžiamu česnaku. Ši tyrelė suteiks šniceliui gaivų skonį.
  2. Kiaulienos paruošimas:

    • Įdėkite kiaulienos gabaliukus į kepimo popierių ir išmuškite plonai (apie 1 cm storio). Tai padės greičiau ir tolygiau iškepti.
    • Apibarstykite druska ir pipirais, taip pat užtepkite svogūno ir česnako tyrę ant abiejų pusių.
  3. Apvoliojimas:

    • Apvoliojamus miltuose, pamirkome kiaušinio plakinyje, o tada apvoliojame džiūvėsėliuose. Norint geresnio traškumo, džiūvėsėlius galima pagardinti šiek tiek parmezanu ar prieskoniais.
  4. Kepimas:

    • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sviestu (riebalų turėtų būti apie 1 cm). Riebalai turi būti pakankamai karšti (165-170°C), bet nesvieskite, kad džiūvėsiai nesudegtų.
    • Kepkite šnicelius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie gražiai apskrus ir taps traškūs.
  5. Padažo paruošimas:

    • Tirpintą sviestą sumaišykite su citrinos sultimis ir apipilkite kepamus šnicelius prieš patiekiant. Tai suteiks šviežumo ir puikaus skonio.

Patiekimui:

Kiaulienos šnicelį galima patiekti su:

  • Bulvių koše (pridėkite šiek tiek sviesto ir pieno, kad būtų kreminė)
  • Bulvyčių fri (pabarstykite druska ir paprikomis)
  • Šviežiais salotų lapais (pvz., ledinėmis salotomis, pomidorais ir agurkais)

Skanaus! Šis šnicelis yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pietų stalui, tiek šventinėms vakarienėms!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 08:43, 06.12.2024
Kokie jūsų mėgstamiausi šnicelio patiekalai? Pasidalinkite savo receptais ir idėjomis komentaruose! Galite pridėti net ir savo patobulinimus, kurie paverčia šį patiekalą dar skanesniu. Laukiame jūsų nuomonių ir linkime skanaus!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau