Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 06

Pasigaminkite skanų kiaulienos šnicelį su citrininiu padažu

Kiaulienos šnicelis – tai klasikinis patiekalas, kuris džiugina mitybos mėgėjus visame pasaulyje. Jo traškus paviršius ir sultingas vidus gali pavergti net išrankiausius skonius. Šiame recepte pasidalinsime ne tik pats paprasčiausias šnicelio paruošimo būdas, bet ir išskirtiniu citrinos padažu, kuris suteiks patiekalui ypatingo šviežumo. Pasinerkite į šį kulinarinį nuotykį ir nustebinkite savo artimuosius skaniu savos gamybos šniceliu!

Pasigaminkite skanų kiaulienos šnicelį su citrininiu padažu

Kiaulienos Šnicelis

Ingredientai:

  • Kiauliena
    • 4 gabaliukai (pasirinkti geros kokybės, pavyzdžiui, sprandinė arba nugarinė)
  • Kiaušiniai
    • 2 vnt.
  • Svogūnas
    • 1 vnt. (minkštas, geriausiai tinka saldus svogūnas)
  • Česnakas
    • 3 skiltelės (šviežios, suteiks intensyvesnį skonį)
  • Druska, pipirai
    • pagal skonį
  • Miltai
    • 100 g (galima naudoti viso grūdo miltus, kad būtų sveikiau)
  • Džiūvėsėliai
    • 150 g (geriausia naudoti naminius džiūvėsėlius, kad būtų traškiau)
  • Augalinis aliejus ir sviestas
    • kepimui (sviestas suteiks papildomo skonio)

Padažui:

  • Tirpintas sviestas
    • 50 g
  • Šlakelis citrinos sulčių
    • pagal skonį (šviežiai spaustos citrinos sultys)

Gaminimo procesas:

  1. Paruoškite ingredientus:

    • Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos iki vientisos masės.
    • Svogūną sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su išspaudžiamu česnaku. Ši tyrelė suteiks šniceliui gaivų skonį.
  2. Kiaulienos paruošimas:

    • Įdėkite kiaulienos gabaliukus į kepimo popierių ir išmuškite plonai (apie 1 cm storio). Tai padės greičiau ir tolygiau iškepti.
    • Apibarstykite druska ir pipirais, taip pat užtepkite svogūno ir česnako tyrę ant abiejų pusių.
  3. Apvoliojimas:

    • Apvoliojamus miltuose, pamirkome kiaušinio plakinyje, o tada apvoliojame džiūvėsėliuose. Norint geresnio traškumo, džiūvėsėlius galima pagardinti šiek tiek parmezanu ar prieskoniais.
  4. Kepimas:

    • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sviestu (riebalų turėtų būti apie 1 cm). Riebalai turi būti pakankamai karšti (165-170°C), bet nesvieskite, kad džiūvėsiai nesudegtų.
    • Kepkite šnicelius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie gražiai apskrus ir taps traškūs.
  5. Padažo paruošimas:

    • Tirpintą sviestą sumaišykite su citrinos sultimis ir apipilkite kepamus šnicelius prieš patiekiant. Tai suteiks šviežumo ir puikaus skonio.

Patiekimui:

Kiaulienos šnicelį galima patiekti su:

  • Bulvių koše (pridėkite šiek tiek sviesto ir pieno, kad būtų kreminė)
  • Bulvyčių fri (pabarstykite druska ir paprikomis)
  • Šviežiais salotų lapais (pvz., ledinėmis salotomis, pomidorais ir agurkais)

Skanaus! Šis šnicelis yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pietų stalui, tiek šventinėms vakarienėms!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 08:43, 2024-12-06
Kokie jūsų mėgstamiausi šnicelio patiekalai? Pasidalinkite savo receptais ir idėjomis komentaruose! Galite pridėti net ir savo patobulinimus, kurie paverčia šį patiekalą dar skanesniu. Laukiame jūsų nuomonių ir linkime skanaus!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:53 Žaltvykslė: Paslaptinga Pelkių Ugnis ir Jos Mokslinis Paaiškinimas
Žaltvykslė, žinoma kaip will-o'-the-wisp ar ignis fatuus, šimtmečius buvo siejama su dvasiomis ir fėjomis pelkėse bei kapinėse. Mokslas ją paaiškino metano degimu, bet naujausias Stanfordo ir Kinijos tyrimas atskleidžia tikrąją priežastį: mikrožaibai...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:15 Kodėl jaučiame svetimą žvilgsnį? Moksliniai paaiškinimai ir iliuzijos
Ar kada pajutote dilgčiojimą, tarsi kažkas jus stebėtų? Tai žvilgsnių aptikimo sistema – neuronų tinklas, evoliucionavęs kaip apsauga nuo plėšrūnų ir socialinių grėsmių. Žmonėse ji išvystyta labiausiai dėl bendravimo poreikių. Periferinis regėjimas, ...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 14:22 Baltarusijos balionai kelia chaosą: ministras kreipiasi į ICAO ir EK

Įsivaizduokite chaosą Lietuvos danguje: kontrabandiniai balionai iš Baltarusijos, šmėkščiojantys kaip vaiduokliai nakties tamsoje, paralyžiuoja oro uostus, sutrikdo 190 skrydžių ir paliečia 30 tūkst. keleivių, kurių veidai pilkėja prie mirksinčių ...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 11:34 Antrosios pensijų pakopos reforma 2026: +2 mlrd. eurų biudžetui ir vartojimo šuolis

Antrosios pensijų pakopos reforma 2026 m. Lietuvoje: nuo sausio 1 d. galimybė pasitraukti per 2 metus, atsiimti 25% lėšų ar stabdyti įmokas. Poveikis: +1,998 mlrd. eurų mokesčių biudžetui, +7,3% vartojimo augimo. Turtas fonduose >10 mlrd. eurų....

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 11:05 Dyzelino ir benzino kainos 2026 m. Lietuvoje: brangimas neišvengiamas?

2026 m. Lietuvoje dyzelino akcizas kils 6,5%, brangimas 4 ct/l, nepaisant žadėto stabdymo. Nuo 2027 m. ES ETS2 sistema pridės iki 40 ct/l dėl taršos leidimų. Ekspertai prognozuoja 2,5 €/l iki 2030 m., poveikis infliacijai ir verslui. Dabartin...

Skaityti daugiau