Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 06

Pasigaminkite skanų kiaulienos šnicelį su citrininiu padažu

Kiaulienos šnicelis – tai klasikinis patiekalas, kuris džiugina mitybos mėgėjus visame pasaulyje. Jo traškus paviršius ir sultingas vidus gali pavergti net išrankiausius skonius. Šiame recepte pasidalinsime ne tik pats paprasčiausias šnicelio paruošimo būdas, bet ir išskirtiniu citrinos padažu, kuris suteiks patiekalui ypatingo šviežumo. Pasinerkite į šį kulinarinį nuotykį ir nustebinkite savo artimuosius skaniu savos gamybos šniceliu!

Pasigaminkite skanų kiaulienos šnicelį su citrininiu padažu

Kiaulienos Šnicelis

Ingredientai:

  • Kiauliena
    • 4 gabaliukai (pasirinkti geros kokybės, pavyzdžiui, sprandinė arba nugarinė)
  • Kiaušiniai
    • 2 vnt.
  • Svogūnas
    • 1 vnt. (minkštas, geriausiai tinka saldus svogūnas)
  • Česnakas
    • 3 skiltelės (šviežios, suteiks intensyvesnį skonį)
  • Druska, pipirai
    • pagal skonį
  • Miltai
    • 100 g (galima naudoti viso grūdo miltus, kad būtų sveikiau)
  • Džiūvėsėliai
    • 150 g (geriausia naudoti naminius džiūvėsėlius, kad būtų traškiau)
  • Augalinis aliejus ir sviestas
    • kepimui (sviestas suteiks papildomo skonio)

Padažui:

  • Tirpintas sviestas
    • 50 g
  • Šlakelis citrinos sulčių
    • pagal skonį (šviežiai spaustos citrinos sultys)

Gaminimo procesas:

  1. Paruoškite ingredientus:

    • Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos iki vientisos masės.
    • Svogūną sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su išspaudžiamu česnaku. Ši tyrelė suteiks šniceliui gaivų skonį.
  2. Kiaulienos paruošimas:

    • Įdėkite kiaulienos gabaliukus į kepimo popierių ir išmuškite plonai (apie 1 cm storio). Tai padės greičiau ir tolygiau iškepti.
    • Apibarstykite druska ir pipirais, taip pat užtepkite svogūno ir česnako tyrę ant abiejų pusių.
  3. Apvoliojimas:

    • Apvoliojamus miltuose, pamirkome kiaušinio plakinyje, o tada apvoliojame džiūvėsėliuose. Norint geresnio traškumo, džiūvėsėlius galima pagardinti šiek tiek parmezanu ar prieskoniais.
  4. Kepimas:

    • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sviestu (riebalų turėtų būti apie 1 cm). Riebalai turi būti pakankamai karšti (165-170°C), bet nesvieskite, kad džiūvėsiai nesudegtų.
    • Kepkite šnicelius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie gražiai apskrus ir taps traškūs.
  5. Padažo paruošimas:

    • Tirpintą sviestą sumaišykite su citrinos sultimis ir apipilkite kepamus šnicelius prieš patiekiant. Tai suteiks šviežumo ir puikaus skonio.

Patiekimui:

Kiaulienos šnicelį galima patiekti su:

  • Bulvių koše (pridėkite šiek tiek sviesto ir pieno, kad būtų kreminė)
  • Bulvyčių fri (pabarstykite druska ir paprikomis)
  • Šviežiais salotų lapais (pvz., ledinėmis salotomis, pomidorais ir agurkais)

Skanaus! Šis šnicelis yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pietų stalui, tiek šventinėms vakarienėms!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 08:43, 2024-12-06
Kokie jūsų mėgstamiausi šnicelio patiekalai? Pasidalinkite savo receptais ir idėjomis komentaruose! Galite pridėti net ir savo patobulinimus, kurie paverčia šį patiekalą dar skanesniu. Laukiame jūsų nuomonių ir linkime skanaus!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 17:11 Trumpas sako, kad Ispanija turėtų būti išmesta iš NATO
Pasak Donaldo Trumpo, Ispanija turėtų būti išmesta iš NATO už tai, kad nesugebėjo pasiekti naujo 5 % gynybos išlaidų tikslo. JAV prezidentas sakė, kad Madridas buvo vienintelis „atsilikėlis“ bloko pastangose didinti karines išlaidas....

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 09:07 Rūta: natūralus pagalbininkas gydant odos ligas, reumatą, klimaksą ir onkologines ligas

Rūta (Ruta graveolens) – šventas augalas nuo senovės, gydo odos ligas, reumatą, klimaksą, onkologiją. Sužinokite naudą: ramina, naikina parazitus, mažina spaudimą. Išsamūs receptai – tinktūros, arbatos, aliejai – su paaiškinimais...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 08:47 Raudonųjų serbentų lapai: natūralus pagalbininkas gydant podagrą, inkstų ligas ir virškinimo sutrikimus

Raudonųjų serbentų lapai – natūralus vaistas nuo podagros, inkstų ligų ir virškinimo sutrikimų. Sužinokite naudą: dezinfekuoja, stiprina kraujagysles, pašalina rūgštis. Išsamūs receptai – arbata, užpilas, vynas – su paaiškinimais...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 08:37 Dilgėlės: natūralus afrodiziakas vyrų potencijai stiprinti ir prostatos sveikatai

Dilgėlės (Urtica dioica) – natūralus afrodiziakas vyrų potencijai stiprinti ir prostatos sveikatai. Sužinokite naudą: didina testosteroną, gerina kraujotaką, mažina uždegimus. Išsamūs receptai – tinktūros, arbatos, nuovirai – su ...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 08:21 Rugiagėlė: natūralus gydytojas nuo peršalimo, virškinimo sutrikimų ir akių negalavimų

Rugiagėlė (Centaurea cyanus) – graži gėlė su gydomosiomis savybėmis: naikina bakterijas, gerina virškinimą, stiprina akis ir imunitetą. Sužinokite naudą: nuo peršalimo, širdies plakimo iki plaukų stiprinimo. Išsamūs receptai – arbata, ...

Skaityti daugiau