Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 06

Pasigaminkite skanų kiaulienos šnicelį su citrininiu padažu

Kiaulienos šnicelis – tai klasikinis patiekalas, kuris džiugina mitybos mėgėjus visame pasaulyje. Jo traškus paviršius ir sultingas vidus gali pavergti net išrankiausius skonius. Šiame recepte pasidalinsime ne tik pats paprasčiausias šnicelio paruošimo būdas, bet ir išskirtiniu citrinos padažu, kuris suteiks patiekalui ypatingo šviežumo. Pasinerkite į šį kulinarinį nuotykį ir nustebinkite savo artimuosius skaniu savos gamybos šniceliu!

Pasigaminkite skanų kiaulienos šnicelį su citrininiu padažu

Kiaulienos Šnicelis

Ingredientai:

  • Kiauliena
    • 4 gabaliukai (pasirinkti geros kokybės, pavyzdžiui, sprandinė arba nugarinė)
  • Kiaušiniai
    • 2 vnt.
  • Svogūnas
    • 1 vnt. (minkštas, geriausiai tinka saldus svogūnas)
  • Česnakas
    • 3 skiltelės (šviežios, suteiks intensyvesnį skonį)
  • Druska, pipirai
    • pagal skonį
  • Miltai
    • 100 g (galima naudoti viso grūdo miltus, kad būtų sveikiau)
  • Džiūvėsėliai
    • 150 g (geriausia naudoti naminius džiūvėsėlius, kad būtų traškiau)
  • Augalinis aliejus ir sviestas
    • kepimui (sviestas suteiks papildomo skonio)

Padažui:

  • Tirpintas sviestas
    • 50 g
  • Šlakelis citrinos sulčių
    • pagal skonį (šviežiai spaustos citrinos sultys)

Gaminimo procesas:

  1. Paruoškite ingredientus:

    • Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos iki vientisos masės.
    • Svogūną sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su išspaudžiamu česnaku. Ši tyrelė suteiks šniceliui gaivų skonį.
  2. Kiaulienos paruošimas:

    • Įdėkite kiaulienos gabaliukus į kepimo popierių ir išmuškite plonai (apie 1 cm storio). Tai padės greičiau ir tolygiau iškepti.
    • Apibarstykite druska ir pipirais, taip pat užtepkite svogūno ir česnako tyrę ant abiejų pusių.
  3. Apvoliojimas:

    • Apvoliojamus miltuose, pamirkome kiaušinio plakinyje, o tada apvoliojame džiūvėsėliuose. Norint geresnio traškumo, džiūvėsėlius galima pagardinti šiek tiek parmezanu ar prieskoniais.
  4. Kepimas:

    • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sviestu (riebalų turėtų būti apie 1 cm). Riebalai turi būti pakankamai karšti (165-170°C), bet nesvieskite, kad džiūvėsiai nesudegtų.
    • Kepkite šnicelius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie gražiai apskrus ir taps traškūs.
  5. Padažo paruošimas:

    • Tirpintą sviestą sumaišykite su citrinos sultimis ir apipilkite kepamus šnicelius prieš patiekiant. Tai suteiks šviežumo ir puikaus skonio.

Patiekimui:

Kiaulienos šnicelį galima patiekti su:

  • Bulvių koše (pridėkite šiek tiek sviesto ir pieno, kad būtų kreminė)
  • Bulvyčių fri (pabarstykite druska ir paprikomis)
  • Šviežiais salotų lapais (pvz., ledinėmis salotomis, pomidorais ir agurkais)

Skanaus! Šis šnicelis yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pietų stalui, tiek šventinėms vakarienėms!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 08:43, 2024-12-06
Kokie jūsų mėgstamiausi šnicelio patiekalai? Pasidalinkite savo receptais ir idėjomis komentaruose! Galite pridėti net ir savo patobulinimus, kurie paverčia šį patiekalą dar skanesniu. Laukiame jūsų nuomonių ir linkime skanaus!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau