- 06.12.2024
- 0.0 Reitingas
- 138 Peržiūrų
- 1 komentaras
Kiaulienos šnicelis – tai klasikinis patiekalas, kuris džiugina mitybos mėgėjus visame pasaulyje. Jo traškus paviršius ir sultingas vidus gali pavergti net išrankiausius skonius. Šiame recepte pasidalinsime ne tik pats paprasčiausias šnicelio paruošimo būdas, bet ir išskirtiniu citrinos padažu, kuris suteiks patiekalui ypatingo šviežumo. Pasinerkite į šį kulinarinį nuotykį ir nustebinkite savo artimuosius skaniu savos gamybos šniceliu!
Kiaulienos Šnicelis
Ingredientai:
- Kiauliena
- 4 gabaliukai (pasirinkti geros kokybės, pavyzdžiui, sprandinė arba nugarinė)
- Kiaušiniai
- 2 vnt.
- Svogūnas
- 1 vnt. (minkštas, geriausiai tinka saldus svogūnas)
- Česnakas
- 3 skiltelės (šviežios, suteiks intensyvesnį skonį)
- Druska, pipirai
- pagal skonį
- Miltai
- 100 g (galima naudoti viso grūdo miltus, kad būtų sveikiau)
- Džiūvėsėliai
- 150 g (geriausia naudoti naminius džiūvėsėlius, kad būtų traškiau)
- Augalinis aliejus ir sviestas
- kepimui (sviestas suteiks papildomo skonio)
Padažui:
- Tirpintas sviestas
- 50 g
- Šlakelis citrinos sulčių
- pagal skonį (šviežiai spaustos citrinos sultys)
Gaminimo procesas:
-
Paruoškite ingredientus:
- Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos iki vientisos masės.
- Svogūną sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su išspaudžiamu česnaku. Ši tyrelė suteiks šniceliui gaivų skonį.
-
Kiaulienos paruošimas:
- Įdėkite kiaulienos gabaliukus į kepimo popierių ir išmuškite plonai (apie 1 cm storio). Tai padės greičiau ir tolygiau iškepti.
- Apibarstykite druska ir pipirais, taip pat užtepkite svogūno ir česnako tyrę ant abiejų pusių.
-
Apvoliojimas:
- Apvoliojamus miltuose, pamirkome kiaušinio plakinyje, o tada apvoliojame džiūvėsėliuose. Norint geresnio traškumo, džiūvėsėlius galima pagardinti šiek tiek parmezanu ar prieskoniais.
-
Kepimas:
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sviestu (riebalų turėtų būti apie 1 cm). Riebalai turi būti pakankamai karšti (165-170°C), bet nesvieskite, kad džiūvėsiai nesudegtų.
- Kepkite šnicelius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie gražiai apskrus ir taps traškūs.
-
Padažo paruošimas:
- Tirpintą sviestą sumaišykite su citrinos sultimis ir apipilkite kepamus šnicelius prieš patiekiant. Tai suteiks šviežumo ir puikaus skonio.
Patiekimui:
Kiaulienos šnicelį galima patiekti su:
- Bulvių koše (pridėkite šiek tiek sviesto ir pieno, kad būtų kreminė)
- Bulvyčių fri (pabarstykite druska ir paprikomis)
- Šviežiais salotų lapais (pvz., ledinėmis salotomis, pomidorais ir agurkais)
Skanaus! Šis šnicelis yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pietų stalui, tiek šventinėms vakarienėms!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau